13 dolog, amit 30 éves korod előtt meg kell tanulnod, ha igazán boldog akarsz lenni

Vannak akik úgy gondolják, hogy az élet a harmincadik életévünkkel kezdődik igazán el. Nos ez csak abban az esetben igaz, ha már saját magunkról gondoskodunk, nem függünk senkitől és céltudatosan élünk. Nyilván mindenki szeretne sikeres ember lenni, de ehhez nagyon sok mindent meg kell tenni még a harmadik X betöltése előtt. Ma egy olyan cikket hoztunk létre, ami 13 pontot foglal össze, ezekben a pontokban pedig leírjuk, hogy miket kell megtennünk még harminc éves korunk előtt, ha boldog és kiegyensúlyozott életet szeretnénk élni.

Célszerű olyan munkát találnod magadnak, amit szeretsz is csinálni.

30 éves korunkra ideje lenne találni egy normális munkát, amit szeretünk és előrelépési lehetőségeket is nyújtson. Nyilván a tanulmányaink miatt hajlamosak vagyunk mindenféle melót elvállalni, csakhogy egy kis pénzhez jussunk. De ennyi idősen már jó ha van biztos munkánk.

Jegyezz meg pár receptet, amit bármikor elkészíthetsz.

Jó ha ennyi idős korunkra már van pár recept a fejünkben, aminek elkészítését kisujjból kirázzuk. Sosem lehet tudni mikor lesz rájuk szükség, mivel bármikor előfordulhat, hogy vendég vagy a család érkezik hozzánk, akiket illik megkínálni néhány finom falattal.

Találd meg az igaz barátaidat.

30 éves korunkra már jó pár ember megfordul az életünkben, akikről azt hisszük, hogy a barátaink, de kiderül, hogy mégse. Viszont akik évekkel később is kitartanak melletted azok az igaz barátaid. Ezeket az embereket soha ne engedd el, mert képtelenség őket pótolni.

Válogasd meg kiknek mondod el a személyes jellegű dolgaidat.

Nem mindig célszerű a barátainknak elmondani a párkapcsolati és magán jellegű problémáinkat, mert nem biztos, hogy olyan tanácsokat adnak, amik számunkra kielégítőek. Célszerű szakemberhez fordulni, aki használható tanácsokkal lát el.

Jó ha van prioritási sorrended.

Ennyi idős korunkra rengeteg minden szakad a nyakunkba, és nem tudjuk, hogy mit is csináljunk először. Mire megöregszünk úgy is csak a családunkkal töltött emlékek fognak számítani így célszerűbb ezekre az emberekre fordítanunk az energiánk nagy részét.

Fordíts kellő mennyiségű figyelmet és pénzt a pihenésedre.

Ha az ember fizikailag és mentálisan is kimerül, akkor itt az ideje a pihenésnek. Ahelyett, hogy méregdrága ruhákat és tárgyakat veszel, próbálj meg kevesebbet költeni ezekre a cikkekre és inkább tegyél félre, hogy egy pihentető nyaralást megengedhess magadnak.

Szerezd meg a jogosítványod.

Lényegtelen, hogy szeretsz-e vezetni. Jó, ha harminc éves korodra van jogosítványod, mert ha gyermek születik a családba sokkal kényelmesebb kocsival utazni, mint babakocsival tömegközlekedési eszközön. Nem utolsó sorban pedig munka mellett nehéz még a KRESZ-re is odafigyelni a forgalomban történő vezetésről nem is beszélve.

Próbálj meg plusz pénzhez jutni.

Ha tetszik ha nem a legstabilabban működő cégnél sem biztos a helyünk, így nem árt ha másodállásban dolgozunk valahol, legyen az saját vállalkozás vagy hétvégi munka stb. Ezzel elkerülheted a kellemetlenséget, ha ott kellene hagynod a munkahelyed.

Lehetőleg költözz el szüleidtől.

30 éves korunkra már itt az ideje, hogy saját lábakon álljunk így célszerű keresni magunknak valamilyen lakást, ahol átmenetileg, meghúzhatjuk magunkat, amíg nem találunk jobbat. Nyilván a mai ingatlanárak miatt sokkal nehezebb a dolog, de hidd el, hogy boldogabb leszel, mert a szüleid nem lesznek mindig a sarkadban.

Találj rá a saját stílusodra.

30 éves kor alatt nagyon sok stílust kipróbálunk mire megtaláljuk azt, ami a legjobban illik hozzánk. Mire betöltjük a harmincat jó, ha stílusunk már teljesen kiforrt, mert a rossz ruhadarabok összeállítása igencsak ciki tud lenni.

Olvass újra néhány irodalmi regényt.

Az iskolában nem igazán szerettük elolvasni a kötelező olvasmányokat, mert fejben sem tartottunk ott, hogy azokat felfogjuk. Mire elérjük a harmincadik életévünket olvassunk újra párat, mert valószínű már teljesen máshogy fogjuk értelmezni őket. Nem utolsó sorban pedig a szókincsünk is bővül vele.

Mindig legyél fitt.

Sajnos harmincéves korunkra a testünk átmegy egy változáson, ami a munkának köszönhető. Mivel sokkal kevesebbet mozog és sportol az ember mint fiatalabb korban, ezért itt ott megjelennek a kisebb hurkák, zsírpárnák. Ekkorra már az esti nasizást is el lehet felejteni. Ha meg akarod tartani az alakod, ideje egy kis időt szaktani a testmozgásra.

4 tény, ami segít a boldog élet elérésében.

Legalább napi 10-15 percig ne csináljunk semmit csak nézzünk ki a fejünkből. Jó messzire tedd el ilyenkor a telefont, tabletet, laptopot.

Szakíts a rossz szokásaiddal, amik csak stresszes pillanatokat hoznak el az életedbe.

Olyan emberekkel legyünk, akik sok pozitív energiával tudnak ellátni bennünket.

Mindig legyen kitakarítva a lakásod, házad, mert a tiszta lakás rendezett gondolatokat eredményez.

Add Comment