KeződoldalÁllatok13 fotó, amely bizonyítja, hogy minden országnak vannak saját "galambjai"

13 fotó, amely bizonyítja, hogy minden országnak vannak saját “galambjai”

-

Biztosan mindenki találkozott már velük, szabadon randalíroznak a parkokban és válogatás nélkül, bárkit megkörnyékeznek, akiktől néhány ízletes falatot remélnek. Persze nem minden nemzetiségnél turbékoló szárnyas kis gerliceként kell őket elképzelni, akik megelégednek néhány kenyérmorzsával, de az bizonyos, hogy minden országban megtalálhatóak versenytársaik, hogy magukra vonzzák a turisták figyelmét.

  1. A Makákóhordák átvették a hatalmat a thaiföldi Majomvárosban és okoznak sok fejfájást a lakosságnak.Az ide látogató turistáknak is érdemes megőrizni az éberségüket, mert a szemfüles és ragadós mancsú majmok elől sokszor nincs menekvés.

2. Shiroishiban, Japánban található az úgynevezett Miyagi Zao Fox Village állatkert . A turista látványosság, egész évben nyitva áll a látogatók előtt. Fő kiállítási pontja egy nyitott kert, ahol az odalátogatóknak lehetőségük van megfigyelni a rókákat saját környezetünkben és esetlegesen etethetik is őket. Simogatásukat azonban nem javasolják, ugyanis haraphatnak.

3. A venezuelai főváros Caracas, túlzás nélkül nevezhető a papagájok fővárosának. Az itt élő színes madarak a helyi lakosság elválaszthatatlan részét képezik. Az idelátogatókat az arapapagájok az ablakpárkányokon üdvözlik, és nem restek egy-két apró attrakcióra egy finom jutalomért cserében.

4. A Bahamákon malacok lazítanak a lakatlan tengerparti szigeteken és hűsítik magukat az égszínkék vízben. A Pig Beach nevű sziget Big Major Cay közelében található. A sziget nevét a nem hivatalos lakosságáról, egy sertés kolóniáról kapta. A helyiek számos feltevése ellene még mindig rejtély övezi annak eredetét, hogy a malacok miképp jutottak el a szigetre.

5. Japánban, Nara városában több mint ezer éven át, a szabadon járkáló szarvasokat Isten küldötteinek tekintették. Azt vallották ,ha valaki összetalálkozik velük, ki kell szállnia az autójából és meg kell hajolnia előttük. Nara közelében még a mai napig találkozhatunk a jámbor állatokkal, akiket a helyszínen vásárolt kekszekkel lehet etetni.

6. Az alpaka őshonos háziasított, rendkívül puha gyapjáról ismert dél-amerikai teveféle. Új Zélandon már több évtizede foglalkoznak tenyésztésével. A szigetországban lehetőséged nyílik közelről megcsodálni őket és ha szerencsés vagy, akár megölelni is ezeket a jámbor jószágokat.

7. Ecuadorban járva, Guayaquil Park nyújt egyedülálló lehetőséget arra, hogy természetes környezetükben csodáljunk meg, több tucatnyi zöld iguánát, akik a park díszes kertjében élnek. A hüllők, melyeknek hossza elérheti az akár egy métert is barátságosan elvegyülnek az oda látogató turistákkal.

8. Izraelben, Haifa városában, a koronavírus miatt bevezetett lezárásokat követően, az utcákat ellepték a négylábú fosztogatók. A kormány óvatosságra hívta fel a lakosság figyelmét, a malacok falkában közlekednek és agresszívak is lehetnek.

9. A mosómedve remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez. Az Amerikában őshonos állat, gyakori látogatója a háztartásoknak. Az éjszaka aktív mosómedve nem túl válogatós, alapvetően mindent elfogyaszt, ezért szívesen csemegézik az emberek által kidobott ételekből és túrja át a kirakott szemetes kukákat. Ne lepődjünk meg, ha a reggeli szemét kivitelnél ez a látvány fogad bennünket.

10. Ha Ausztráliára gondolunk az első állat ami eszünkbe jut, nem lehet más mint az erszényes kis barátunk, a kenguru. Gyakorta előfordul, hogy nem csak az ausztrál sivatagban ugrálva találkozhatunk velünk, hanem akár a hátsó kertből nézhet velünk farkasszemet a kidobott ételmaradékainkat majszolva.

11. Aishoma – a macskák szigete. A sziget vonzerejét a településen élő macskák jelentik. Napjában többször érkeznek ide turistákat szállító hajók, hogy találkozzanak az ott élő több száz macskával. Aishoma, a macska lakosságot tekintve egyébként nem számít egyedinek , hiszen több hasonló sziget is található Japánban. Itt azonban olyan szinten megnőtt a cicapopuláció, hogy az emberek átengedték az uralmat a macska hatalomnak. Jellemzően a kikötőben tanyáznak és várják a látogatókat, akik többségében nem csak kamerával felszerelkezve érkeznek hanem macskaeledellel is meglepik a lakosságot.

12. Kanadában nem tudsz egy parkban sem megpihenni egy padon üldögélve, anélkül , hogy meg ne jelenjenek ezek a fürge kis állatok, főleg ha még lapul is egy kis mogyoró a zsebedben.

13. Az Amerika őserdeiben őshonos ormányos medve jellemző látványosság Brazíliában. Közeli rokonához, a mosómedvéhez hasonlóan szintén szívesen keres, kutat, szimatol táplálék után akár az emberek közelében is. És persze a simogatást sem veti meg.

Ezt is olvasd el