KeződoldalEmberek13 furcsa de bizonyított tény, amikről nagyon kevesen tudnak.

13 furcsa de bizonyított tény, amikről nagyon kevesen tudnak.

-

Ha úgy gondolod, hogy az egész világot elölről-hátulról, fentről-lefelé ismered már akkor el kell keserítenünk, mivel tévedsz. Minden egyes nap újabbnál-újabb dolgok születnek és látnak napvilágot, amiről az embereknek még nincs tudomása. Te gondoltad volna, hogy a méhek fel tudják ismerni az emberi arcokat és, hogy a nők nemcsak szeretetből puszilják és ölelik meg a gyermekeiket? Nem, igaz? Ne aggódj mi most elhoztuk nektek ezt a cikket, amiben több érdekes tényt is elolvashatsz köztük azt, hogy a születési sorrend hatással van a súlygyarapodásra.

1, A kozmetikai teszter termékek veszélyesek.

A teszter termékek használata nem annyira veszélytelen, mint ahogy sokan gondolják. A szakemberek bevizsgálták a jól ismert kozmetikai láncok teszter termékeit, és az eredmény egyszerűen döbbenetes lett. Kiderült, hogy ezeken a termékeken 28% penészspóra és 48% staphylococcus baktérium van.

2, Az édesanyák ösztönből puszilják meg a gyermekeiket.

Az édesanyák nemcsak szeretetből puszilgatják és ölelgetik a gyermekeiket, hanem ösztönből is. Amikor egy édesanya megpuszilja a gyerekét, akkor a szervezete automatikusan elkezdi felismerni a baktériumokat és a kórokozókat a bőrén. Ezek után az anyuka immunrendszere jeleket küld a B-limfocitáknak, amik antitesteket kezdenek gyártani az anyatejbe. Ezek megvédik a babát a különböző betegségektől.

3, A világon léteznek kóser telefonok.

Az elektronikai eszközöket gyártók nagyon érzékenyek az emberek igényeire, beleértve a vallási nézeteiket is. Pontosan ebből kifolyólag olyan készülékeket is gyártottak, amelyeket csak telefonálásra lehet használni.

4, A magzat meggyógyíthatja az édesanyát.

Nemcsak az anya védi a magzatot, hanem a magzat is óvja az édesanyát. Amikor a pici az anyaméhben van az őssejtjei segítségével meg tudja gyógyítani az anyukája sérült szerveit.

5, A férfiak és a nők másképp figyelnek.

Régóta ismert tény, hogy a férfiak és a nők másképp hoznak döntést és másképp gondolkodnak. Az Indiana Egyetem kutatói érdekes dolgot állapítottak meg. Kiderült, hogy a két nem másképp is figyel. A férfiak az agyi lebenyünk egyik oldalát használják figyelésénél a nők viszont mindkettőt.

6, A méhek képesek felismerni az emberi arcokat.

Meglepő módon a méhek ugyanúgy látják az embereket, mint mi. Egyes kísérletek kimutatták, hogy a méhek megtaníthatók az emberi arcok felismerésére. Egy zoológiai csoport szerint a rovarok ugyanúgy csinálják, mint az emberek vagyis az arc teljes egészét nézik nem pedig annak részleteit.

7, Régen a cipőboltokban röntgengépek segítségével állapították meg mekkora cipő kell.

A 20. század elején egy úgynevezett fluoroszkóp gép segítségével állapították meg, hogy egy embernek hányas cipő kell. Csak bele kellett dugni a gépbe a lábukat, ami csinált egy felvételt és ez alapján már el tudtak indulni. Rövid időn belül azonban vissza kellett hívni a gépeket, ugyanis káros sugárzás érte az embereket.

8, Néhány embernek elegendő négy órát aludni.

Úgy tartják, hogy egy embernek napi 7-8 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy kipihenten ébredjenek, ám kiderült, hogy ez alól vannak kivételek. A hDEC2 nevű gén szabályozza az alvás időtartamát és akiben ez megtalálható annak elegendő összesen 4 óra alvás ahhoz, hogy frissen ébredjen.

9, Azok az emberek akik koruknál jóval fiatalabbnak néznek ki, sokáig élnek.

Bizonyos elméletek szerint a fiatalabb arccal rendelkező emberek jóval tovább fognak élni, mint azok, akik koruknak megfelelően néznek ki. Erre dán kutatók jöttek rá. Elméletükből az is kiderült, hogy akik keményebb és stresszesebb életet élnek hamarabb hagyják itt a földi világot.

10, A vörös hajú nőknek több fájdalomcsillapítóra és érzéstelenítőre van szükségük.

Az Anesthesiology nevű folyóiratban közzétettek egy tanulmányt, mely megállapította, hogy a vörös hajú nőknek 19%-kal több érzéstelenítőre van szükségük, mint a más hajszínnel rendelkező társaiknak. Ez annak tudható be, hogy a vörös hajért és fehér bőrért felelős fehérje-mutáció érzékenyebbé teszi az embereket a fájdalomra.

11, Az alacsonyabb emberek agresszívabbak.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az alacsonyabb emberek mindig dühösek csak, hogy egy kutatás szerint hajlamosabbak a közvetett agresszióra. Ez főleg akkor igaz, mikor versenybe kell szállniuk magasabb társaikkal. Ez nagyon is ki tudja váltani náluk az agresszív viselkedést.

12, A születési sorrend befolyásolja a testsúlyt.

A születési sorrend befolyásolja a súlyt és az elhízás valószínűségét. Az elsőszülöttnek nagyobb esélye van arra, hogy meghízik. A tudósok még egyelőre nem jöttek rá arra, hogy ez miért alakul ki, viszont van egy sejtésük, miszerint a méhlepény vérellátásának lehet hozzá köze.

13, A papírzacskók és a műanyagzacskók ugyanolyan veszélyesek.

Valójában ennek a terméknek a kitermelése hatalmas számú fát pusztít el. Ebben az esetben maga a termelés óriási károkat okoz a légkörben a földben és az élőlényekben egyaránt. Szóval mielőtt átváltanál műanyagról, papírzacskóra állíts fel pro-kontra érveket.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el