KeződoldalTipp, ötlet13 hasznos trükk, amivel sokkal könnyebbé teheted a takarítást

13 hasznos trükk, amivel sokkal könnyebbé teheted a takarítást

-

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az internet megannyi lehetőséget tár elénk nap mint, nap amivel sokkal könnyebbé varázsolhatjuk életünket. Mindenki tudja, milyen egy nehéz, fárasztó munkával teli nap után egy piszkos és rendetlen lakásba hazatérni. Ez iszonyú kiábrándító tud lenni ezért jó ha van a tarsolyunkban néhány ötlet, trükk. Mostani posztunkban zseniális tippeket hoztunk el nektek, hogy ne keljen órákon át bajlódnotok a takarítással és mielőbb élvezhessétek a pihenést.

1, Egy trükk, ami csökkenti a mosogatószer fogyasztást.

Ha kifogyott a mosogatószer, vagy csak pénzt akarsz megtakarítani, ez a tipp segíthet. Készíts egy lyukat a mosogatószivacsba, és tegyél bele egy kevés mosogatószert. Ezzel folyamatosan lesz tartalék szered amit, ha víz alá teszel már habzik is.

2, A Kool-Aiddal ugyanúgy tisztíthatsz WC-t, mint egy speciális tisztítószerrel.

A Kool-Aid és más hasonló italok citromsavat tartalmaznak, amely tökéletes természetes mosószerként funkcionál. Ennél nem kell félned, hogy káros gőzt keversz ki a fürdőszobában, mely árt az egészségednek. Sőt ez egy remek alternatíva amivel tisztán tarthatod a fürdőszobát és WC-t.

3, A micellás víz kifehéríti a cipők talpát.

Ez a szépségápolási termék segít a régi cipőket és bőrcipőket újjá varázsolni. Öntsd a folyadék egy kis részét egy pamut törlőkendőre, majd kezd el dörzsölni a szennyeződéseket. Ezután sima vizes ruhával töröld át.

4, Foltos vágódeszka kifehérítése.

Keverd össze a következő összetevőket: 3-4 evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mosószer és 1-2 evőkanál hidrogén-peroxid. Kend a pasztát a felszínére és várj néhány órát (éjszakára is úgy hagyhatod). Reggelre nyoma sem lesz a régi foltoknak.

5, A fogkrém helyettesítheti a speciális WC tablettákat.

Ha nem akarsz sok pénzt költeni speciális WC-tablettákra, használhatsz fogkrémet is. Egy tubus fogkrém közel 3 hónapig elég és a WC-nek menta szaga lesz. Csinálj néhány lyukat a tubusra, majd tedd a WC-tartályba.

6, Egy spray, ami ugyanúgy kivasalja a ruhákat, mint a vasaló.

Keverj össze 1 teáskanál hajkondicionálót, 1 teáskanál ecetet és 2 pohár vizet. Fújd rá ezt a keveréket a ruháidra és a kezed segítségével kezd el simítani, mintha vasalnál. Ezek után várd meg, míg megszárad.

7, A macskaalom eltávolítja a kellemetlen szagokat.

Tegyél egy kis macskaalmot a kukába vagy tedd abba a tárgyba, amiből el akarod távolítani a kellemetlen szagot. Ez bármi lehet, pl. cipő, szőnyeg, vagy olyan dolog, amit nehéz kimosni. Tedd a macskaalmot és a ruhád, tárgyat egy műanyag zsákba, és hagyd úgy néhány napig.

8, Csapda a gyümölcslegyeknek.

Egy olyan házban, ahol van gyümölcs bizony megjelennek a gyümölcslegyek is, sőt villámgyorsan szaporodnak. Viszont van egy egyszerű módszer, amivel le lehet őket győzni. tegyél néhány apróra vágott gyümölcsöt egy edénybe, majd fedd le folpackkal és csinálj rá pici lyukakat. Ezek a bogarak képesek lesznek oda bejutni, viszont nem tudnak majd kijönni.

9, A hajlakk és a gumikesztyű segít eltávolítani a háziállat szőrét a bútorokról.

A gumikesztyűt fújd be hajlakkal és nemes egyszerűséggel kezd el simogatni azokat a bútorokat ahol tudod, hogy megfordulhat az állatszőr. Sőt minden olyan helyen menj végig, amit más eszközzel nehezen lehetne megközelíteni. Ezzel a módszerrel pikk-pakk megszabadulhatsz tőlük.

10, A szivacsok hosszabb ideig frissen tartják a zöldségeket.

Ha hagyományos szivacsokat teszel a gyümölcs- és zöldségfélék alá, akkor azok magukba szívják az összes nedvességet és illatot. Ennek következtében azok hosszabb ideig maradnak frissek.

11, Az Alka-Seltzer pezsgőtabletta eltávolítja a tea és kávéfoltokat.

Tegyél egy tablettát egy bögre meleg vízbe, és várj néhány percet. Ha eleget vártál fogd és mosd ki hagyományos módon a csészét és jobban fog ragyogni, mint új korában.

12, Tartsd a szószokat tojástartóba.

Ez egy nagyszerű trükk azok számára, akik utálják kirázni a maradék szószt a palackból. Ha fejjel lefelé tartod őket üres tojástartókban, akkor nem kell minden alkalommal ráznod őket.

13, A csiszolópapír eltávolítja a ruhadarabokról a bolyhokat.

Ez egy gyors módja annak, hogy a ruháid ugyanolyan jól nézzenek ki, mint új korukban. Ehhez csak egy csiszolópapírra lesz szükséged, amivel dörzsölő mozdulatokkal le tudod szedni a bolyhokat.

Hasznosnak találtad?

Ezt is olvasd el