KeződoldalÉrdekességek13 háztartási trükk, mellyel időt és pénzt takaríthatsz meg

13 háztartási trükk, mellyel időt és pénzt takaríthatsz meg

-

Vannak emberek, akik hihetetlenül tisztaságmániások, és bizony az ő lakásukban mindennek csillogni, villogni kell. Egy darab porszem nem lehet a bútoraikon, egy picike folt sem lehet az ablakukon, ahogy zsír, rozsda és további foltok sem lehetnek a ház többi részében. Az interneten nem egy és nem kettő olyan cikket lehet olvasni, melyekben különböző háztartási, takarítási trükkök, praktikák vannak, mellyel nemcsak a stressztől lehet megszabadulni, de időt illetve pénzt is meg lehet velük takarítani. A mostani posztunk is ilyen, mert összegyűjtöttük nektek azokat a tippeket, melyekkel például a rozsdamentes acél konyhai eszközeitek újra visszakapják eredeti fényüket, de arról is olvashattok, hogyan tudjátok könnyen és egyszerűen eltüntetni a falról a gyerekrajzokat.

1, A szódabikarbóna és az ecet tökéletes kombináció arra, hogy megold az eldugult WC és lefolyó problémáját. Nem kell mást tenni mint fél csésze szódabikarbónát és fél csésze ecet a lefolyóba önteni, majd egy dugóval lezárni a lefolyót (WC-nél értelemszerűen nem kell). Hagyd ezt fél órán át hatni majd felforralt vízzel öblítsd le

2, A hajszárító nagyszerű megoldás, hogy eltüntesd a falról a gyerekrajzokat. Mivel a legtöbb ceruza és zsírkréta összetevője a viasz, ezért sokkal könnyebb őket eltávolítani. A forró levegő segít a viasz megolvasztásában, ezért érdemes hajszárítóval megfújni, majd egy törlőkendővel óvatosan letörölni.

3, A babaolaj visszaadhatja a rozsdamentes acél konyhai készülékek eredeti fényét. Ehhez nem kell mást tenned, mint egy kis babaolajjal áttörölni az érintett felületet és voilá, jobb mint új korában.

4, A felbontott zacskókat egy régi palack segítségével légmentesen le lehet zárni. Ehhez fogd meg a palackot és vágd félbe. A nyakát húzd rá a zacskóra, majd hajtsd ki a csomagolást a képen látható módon. Ezután a kupakot normál módon tekerd rá a szájára.

5, Tegyél öblítőt a WC tartályba, hogy kellemes illat áradjon a WC csészéből is. Ehhez nem kell mást tenni, mint a tartály tetejét levenni és tetszőleges mennyiségű öblítőt beleönteni.

6, Az ablaktisztító tökéletes arra, hogy megtisztítsd a tisztának hitt, ám valójában koszos padlószőnyegeidet. Ehhez fogj egy ablaktisztítót és kezd el a szőnyegen kisebb mozdulatokkal húzni. Észre fogod venni, hogy mennyi piszkot, hajszálat, szőrszálat fog összegyűjteni.

7, A mosogatószeres vízhez, adj egy kis szódabikarbónát, hogy könnyedén meg tudd tisztítani az ételmaradékos edényeket.

8, A citrom tökéletesen felveszi a harcot a vízkővel. Ha nem akarsz különböző vegyszerekkel kísérletezni, akkor köss egy fél citromot a vízköves csaptelepre és hagyd hatni. Egy fél óra után viszont vedd le és öblítsd le a felületet.

9, Ha nem szereted a vegyszeres tisztítószereket, bútor ápolókat, akkor te magad is kikeverhetsz egyet. Ehhez nem kell mást tenned, mint 3/4 pohár olívaolajat, 1/4 pohár ecetet egy fél citrom levét összekeverni és egy spriccelős üvegbe tölteni. Ezt fújd a bútorra majd egy puha ronggyal töröld szárazra.

10, A rugalmas portalanítók tökéletesen alkalmasak arra, hogy a radiátorod kevésbé hozzáférhető helyét is megtisztítsd.

11, Az ecet segít eltüntetni a rozsdafoltokat.

12, Áztasd 10 percen át felforralt mosogatószeres vízben a mosogatót és szebb, valamint tisztább lesz, mint új korában.

13, Ha nem akarod külön papíron vezetni, hogy milyen élelmiszereket kell a legközelebb megvásárolnod, akkor azokat egy filc segítségével írd fel a hűtöd ajtajára, így mindig szem előtt lesz a lista. Ha megvetted őket akkor babaolajjal el tudod távolítani a feliratokat.

Hasznosnak találtad a cikket?

Ezt is olvasd el