KeződoldalÉrdekességek13 mindennapi tevékenység, amit jobb másik napszakban csinálni!

13 mindennapi tevékenység, amit jobb másik napszakban csinálni!

-

Egyes tevékenységekről azt hisszük, hogy jól végezzük, majd később kiderül, hogy nem. Ilyen tevékenység a reggeli időszakban választott forró zuhany, vagy az elektronikai termékek használata elalvás előtt. Kutatások támasztották alá, hogy egyes cselekvések elvégzését, jobb az esti órákban elvégezni. Annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabb életet élhess, mindenképp követni kellene a lent felsorolt dolgokat. Ezeket a tényeket több kutatás is alátámasztotta. Az utolsó pont egy kis segítség, hogy megelőzd a horkolást.

Hús vagy túró.

Ha nem akarsz lefekvés előtt hatalma étkezéseket tartani, de muszáj valamit enned, nyugodtan ehetsz túrót vagy egy kis húst, ugyanis ezek az ételek magas fehérje és triptofánt tartalmaznak, amitől jobban fogsz aludni. Ne egyél zöldséget elalvás előtt mert felpuffadsz tőle alvás közben.

Gyaloglás.

Nyugodtan menj egy-két nagyobb kört a ház körül, mielőtt aludni mész. Ha gondjaid vannak, ez amúgy is segít kitisztítani az elmét. Nem mellesleg pozitív hatással van a szervezetünkre, és segít a mihamarabbi elalvásban. Sőt, ha sétálni mész talán pár jó ötlet is eszedbe jut, amit a munkád során tudsz alkalmazni.

Csinálj egy napirendet.

A napirend sokat segít abban, hogy rendszerezzük és egyszerűen kezeljük a mindennapjainkat. Válaszd ki a legfontosabb teendőidet, tedd a lista elejére, és haladj tovább ugyanúgy fontossági sorrend szerint. Ezek a napirendek arra is kiválóak, hogy ne hajszoljuk bele olyan dologba magunkat, amit valójában nem is akarunk, így időt takaríthatunk meg.

Szellőztess.

Az emberi testben többféle zsír található, van a fehér és van a barna zsír. A fehér zsírok sajnos azokon a területeken telepednek meg, ahol a legkevésbé van rá szükség. A barna zsírok viszont részt vesznek a test hőszabályozásában, így energiaforrást biztosít. Egyes kutatások azt igazolják, hogy a hűvösebb közeg hatására a fehér zsír, barnává alakulhat át, ezáltal az anyagcserénk is sokkal jobb lesz.
A meleget egy ideig mellőzd, ám arra figyelni kell, hogy nem szabad túl hideg levegőt beengedni a házba, lakásba.

Minden este válaszd ki amit, másnap akarsz felvenni.

Nagyon sok időt megspórolhatsz magadnak, ha nem reggel, lóhalálába kapsz fel valami göncöt, hanem este szépen kiválasztod mit szeretnél felvenni másnap.
Ez nagyon jól lehet alkalmazni még az ebédnél. Csomagold össze magadnak előző este, így nem kell vele bajlódnod reggel.

Meditáció és jógázás.

Az esti órákban folytatott jógázás és meditálás, meglehetősen jó technika az érzelmek és gondolatok rendbetételére, és a stressz csökkentésére. Ha másnap reggel felkelsz egészen máshogy érzed magad, sokkal nyitottabb leszel dolgokra. Csinálj pár könnyű gyakorlatot lefekvés előtt legalább 10 percig.
Sokan úgy vélik, hogy a meditálás nehéz, mert nagyon nehéz fókuszálni egy valamire, úgy, hogy ki kell zárni minden külső zavaró tényezőt. Próbáld meg a belső érzéseiddel irányítani. Feküdj a padlóra, szőnyegre, ágyra, hunyd le a szemed és mentálisan nézd végig a tested minden porcikáját, koncentrálj, aztán lazulj el. Ha ezt megteszed sokkal könnyebben alszol majd el.

Forró fürdő vagy zuhany.

Reggel célszerű egy enyhén langyos, gyors zuhanyt választani, mert a forró víz, buzdítani fogja a tested, hogy visszafeküdj az ágyba aludni. Ezért ajánlják a forró fürdőzéseket nap végén, mert idegnyugtató hatású, tisztítja a pórusokat, stabilizálja a vércukorszintet és ellazítja a hátizmokat, ez napi 8 óra munka után nagyon kellemes.

Olvass könyvet.

Egyes kutatók bebizonyították, hogy az olvasás lazító hatással bír a szervezetre, ugyanis olvasás közben nem figyelsz a külvilágra csak a történetre, ami által nem fordítasz figyelmet a gondokra. Körülbelül 6 perc után kezd csökkenni a szorongásunk, ami által az izmainkat is el tudjuk lazítani. Nagyon sok diáknak ez segít a vizsgaidőszak alatt. Nem a különböző elektronikai eszközöket használják, hanem a könyvek erejét. Ezeknek az eszközöknek a használata elalvás előtt, melatonin termelési problémákat okoz, ami által nem tudsz jól aludni.

Ha jobban akarsz aludni, egyél kiwit.

A sok gyümölcs közül, amit napi szinten fogyasztunk, egy olyan van, ami este fejti ki hatását, ezért lefekvés előtt is bátran ajánlják. Tudósok támasztották alá, ha egy órával lefekvés előtt 2 darab kiwit megeszel segít gyorsabban elaludni. A benne található C és E vitaminok szabályozzák a neuronális kapcsolatokat az agyban, ami biztosítja az egészséges alvást. Citromot nem célszerű enni, mert pont ennek ellenkezőjét éred el.

Lefekvés előtt egy pohár cseresznyelé.

Kutatók szerint, 2 pohár cseresznyelé lefekvés előtt, segít, hogy hamar elaludjunk. A cseresznyében található vörös pigmentek csökkentik a triptofán felbomlásának mértékét, ezáltal tovább dolgozik a szervezetben.

Fésülködés.

Ha lefekvés előtt fésülöd ki a hajad, az tisztító hatású, és az elhalt hámsejteket is eltávolítja a fejbőrről.
Samuel Barnett brit színész szerint nem ajánlatos napi 2-3 alkalommal hajat fésülni, mert a hajszálak elvékonyodnak, majd letörnek.

Gondold végig az utóbbi napokat.

Gondolod végig a napodat és keresd meg azokat a dolgokat, amik számodra zavaróak voltak, és változtass rajtuk. Állítólag az élet elemzése nagyon jó gyakorlat. Keress a napjaidban olyan dolgot, ami boldoggá tesz. Mivel nagyon sok ember, nem lehet épp a családja vagy a szeretett nő/férfi mellett, pozitív tényezőket gyűjt össze a napjaiból.

Ceruza horkolás és fejfájás ellen.

Annak érdekében, hogy befejezd a horkolást, szájpadláserősítő gyakorlatokat kell végezni, méghozzá egy ceruza segítségével. Annyi a dolgod, hogy 5-10 percig a szádban tartod a ceruzát. Ez még a kisebb fejfájástól is megszabadít, mivel az izmok nyugalmi állapotba kerülnek ezután.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...