KeződoldalEmberek13 nagyon egyszerű módszer, amivel könnyedén csökkentheted a rezsiköltségeidet!

13 nagyon egyszerű módszer, amivel könnyedén csökkentheted a rezsiköltségeidet!

-

Sokan már hozzászoktunk ahhoz, hogy ne folyassuk a vizet, és ne hagyjuk égve a lámpát, ha nincs rá szükség. Van azonban néhány egyéb tárgy, amit érdemes ellenőrizni azért, hogy csökkenti lehessen a havi rezsi költségeket. Ki ne akarna a csekkbefizetésen spórolni?

Elhoztuk a legnyilvánvalóbb és leghatékonyabb megoldásokat, amelyek segítenek a pénz megtakarításában.

Helyezz palackot a tartályba.

Tölts egy 1,5 literes palackba vizet, majd helyezz bele köveket, hogy a súlya lent tartsa az üveget. Így a WC tartály térfogata csökken, ezáltal kevesebb vízmennyiséget tudunk lehúzni, amivel egy évben több száz liter vizet spórolunk.

Tisztítsd gyakrabban a porszívót.

Sok porzsák és porszívó szűrője eltömődhet, ezért célszerű azokat többször cserélni, és ellenőrizni, ha nem akarsz duplán vagy esetleg triplán takarítani otthon.

Főzőedények használata.

Az üveg, a réz és az alumínium edények gyorsabban felmelegszenek, ezért kevesebb energiát igényelnek a főzéshez. Ha viszont ragaszkodsz a kedvenc öntöttvas serpenyődhöz, ne felejtsd el lekapcsolni a tűzhelyet 10-15 perccel előbb, mivel megtartja a hőt.

Hűtőszekrény elhelyezése.

Ideális esetben a hűtőszekrényt a leghidegebb fal közelében kell elhelyezni, ami távol van a radiátoroktól és a tűzhelytől. A fal és a hűtő között is kell helyet hagyni. Ezzel a módszerrel kevesebb energiát fog fogyasztani.

Csapok fajtái.

Az egyetlen fogantyúval ellátott csaptelep segítségével gyorsabban lehet beállítani a vízhőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy kevesebb vízveszteséget eredményez.

A vizet csak egyszer forraljuk fel a vízforralóban.

Sokkal kevesebb energiát fogyaszt, ha nem egy egész kancsónyi vizet, hanem csak 1-2 bögrényit raksz bele. Ha csak egy teát szeretnél inni, a maradék vizet így is úgy is kiöntöd. Ugyanez az eljárás vonatkozik a főzésre is.

Mossunk hideg vízzel.

Ha csak gyorsan ki akarjuk öblíteni azt a ruhát, amit aznap viseltünk, az alacsony hőmérséklet is pont optimális erre a feladatra, ugyanis a legtöbb szennyeződést jól mossa. A 30 ° C-os víz 4-szer kevesebb energiát vesz igénybe, mint a 60 ° C. Ezenkívül érdemes csökkenteni a centrifuga fordulatszámát, 600-800-ra. Ezzel nemcsak energiát takarítasz meg, hanem óvod a ruha minőségét is.

Vízvezeték ellenőrzése.

Ha meg akarod tudni, hogy szivárog-e a WC-d, önts a tartályba színezett tisztítószert. Ha 30-40 perc után észreveszed, hogy a WC-csésze kékre színeződött, akkor az annak a jele, hogy szivárog. Tehát szükség van egy vízvezeték szerelőre.

Használj szemetest.

Pontosabban, ne használd a WC-t szemetesként, inkább helyezz egy szemetesvödröt a WC-be, hogy bele tudd dobálni a szemetet.

Töröld le az izzókat.

A poros fény 10-15% -kal több energiát fogyaszt. Ahelyett, hogy több lámpát kapcsolnál fel, inkább rendszeresen törölgesd a port a lámpákról és az égőkről.

Távolítsd el a vízkövet az elektromos készülékekből.

A vízforraló, mosógép és a mosogatógép fűtőelemeinek vízkövesedése csökkenti a hővezető képességet, ami azt jelenti, hogy az eszközök több energiát használnak fel, hogy a vizet a szokásos hőmérsékletre melegítse.

Húzd ki a hosszabbítókábelt.

Bármely kiterjesztés nagyobb ellenállást eredményez a hálózatban, ami növeli a villamosenergia-fogyasztást. Ezért próbálj elektromos készülékeket közvetlenül a konnektorba csatlakoztatni, ahol csak lehetséges.

A fogmosás közben használj pohár vizet.

Sokan folyatják a vizet fogmosáskor vagy borotválkozás során. Azonban még gazdaságosabb a vizet egy pohárba önteni. Elég lesz ahhoz, hogy leöblítsd a fogkrémet.

Ezt is olvasd el