KeződoldalÉrdekességek13 rendkívül bizarr kinézetű élőlény, mely Ausztrália partjainál található!

13 rendkívül bizarr kinézetű élőlény, mely Ausztrália partjainál található!

-

Nem is olyan régen 58 tudósból álló csapat elutazott Ausztrália partjaira, hogy feltárják a helyi tengeri mélységek titkait. Az expedíciót sikerrel koronázták: összesen 21 faj mélytengeri lényt fedeztek fel, amelyek korábban ismeretlenek voltak. Igaz, mindannyian olyan bizarrul néz ki, hogy horrorfilmet is készíthetnének a szörnyekről.

Úgy döntöttünk, megmutatjuk nektek ezeket a halfajokat, hogy ti is tisztában legyetek azzal, milyen élőlények vesznek körül minket.

Grimpoteuthis

A Grimpoteuthis család mélytengeri polipjai 20 cm hosszúak. Vannak azonban kivételek is, akiket a család legnagyobb ragadozó tagjai közé sorolnak, mert körülbelül 180 cm hosszú és 6 kg súlyúakra is megnőhetnek.

Tengeri kígyó.

Fellélegezhetsz, mert ezeknek a kígyóknak a farkán nincs méreganyag, ami veszélyt jelenthetne az emberre, csak egyes pózokban hasonlít egy horrorfilmbe illő lényre. Egyesek szerint minél több a csáp, annál félelmetesebb a kígyó.

Óriás tengeri pók.

A pókok nemcsak a szárazföldön, hanem a vízben is megtalálhatók. Több mint 1000 pókfajt tud megkülönböztetni a tudomány, amelyek a tenger mélyén és a szárazföldön is megállják helyüket.

Arc nélküli halak.

Egyes halfajoknak egyáltalán nincs arca, de érzékszervvel azonban rendelkeznek, van például orruk és szájuk. Azonban ő a tenger mélyén él, ahol nincs szükség szemekre.

Korall polip.

Sauron szeméhez hasonlóan néz ki ez a virágállatka, bár nem olyan fenyegető, mint a filmben. A korall polip köp egyet, ha úgy érzi veszélyben van, ami azt jelenti, hogy egy nemkívánatos búvár megzavarására alkalmas lehet ez a fajta képesség.

Mélytengeri hal.

A ragadozó hal borotvaéles fogai és furcsa szemei ​​mindenkit megijesztenek. Ám ez teljesen fölösleges, még akkor is, ha víz alá merülsz az Ausztrál partoknál mert ő nagy mélységekben szeret élni, körülbelül 1000 és 2500 méter mélyen.

Csepp hal.

Ez a hal az egész világon híres volt, elsősorban bizarr megjelenése miatt, hiszen egy teljesen egyedülálló teremtményről van szó. Ő egy olyan állatfaj, amely korlátozott földrajzi területen él. Sajnálatos módon ez a faj most már kihalás szélén áll.

Bathypterois grallator.

Ez egy nagyon szokatlan kinézetű hal. A farokúszók mellett kiálló hosszú tüskék segítik őket a vadászatban.

Húsevő rákok.

Ezek az első pillantásra békésnek tűnő lények lassan elfoglalják az egész bolygót, hiszen mind a szárazföldön és mind a vízben körülbelül 10,5 ezer faj található. Vannak olyan rokonaik melyek szabad szemmel nem láthatók, de vannak olyanok is, akik 46 cm hosszúra is megnőhetnek.

Sárkányhal.

A kis mérete ellenére (35 cm) ezeknek a ragadozóknak a látványa félelmetes. Testüket izzó szervek fedik le, amelyek segítik, hogy megtalálják egymást az óceán fenekén uralkodó sötétben.

A Barents-tenger fantasztikus leletei:

Bár Ausztrália tele van ijesztő lényekkel, a világ többi részén is van miből büszkélkedni. Fedortsov tengerész, lefényképezi a Barents-tengerben élő legkülönlegesebb élőlényeket, amiktől rengeteg embernek leesett az álla. Ausztráliában ezektől a lényektől már nem félnek a helyi lakosok.

Képzeld el – ennek a szörnynek a hossza néha elérheti a 2 métert is.

Роман Федорцов (@rfedortsov) által megosztott bejegyzés,

Bár megkapta a “farkas” becenevet, de az emberek számára ez a hal nem jelent veszélyt. Ám ez a harcsa faj a kihalás szélén áll.

Роман Федорцов (@rfedortsov) által megosztott bejegyzés,

A földön kívüli megjelenés ellenére ez egy általános kereskedelmi hal, ami az egész világon nagyon felkapottnak számít.

Роман Федорцов (@rfedortsov) által megosztott bejegyzés,

Ezt is olvasd el