KeződoldalEmberek13 súlyos hiba, amit az esküvőd szervezése során elkövethetsz

13 súlyos hiba, amit az esküvőd szervezése során elkövethetsz

-

Az esküvő mindenki életében egy életre szóló élmény, így nem meglepő, hogy mindannyian tökéletes ceremóniára és lagzira vágyunk. Egy esküvő rengeteg előkészületet és persze pénzt igényel, de ilyenkor nem sajnáljuk, hiszen életünk egyik legfontosabb és legszebb napjáról van szó. A menyasszony igyekszik a hagyományokat betartani, kiválasztja a menüt, az italokat, a dalt az első tánchoz és így tovább.

Ugyanakkor az is fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, hiszen nem az a cél, hogy a vendégeket elkápráztassuk, hanem az, hogy számunkra maradjon egy csodás, emlékezetes nap. Éppen ezért nem mindegy, hogy a nyakunkba vesszük-e az összes szervezni valót vagy segítségül hívunk egy profi rendezvény-és/vagy esküvőszervezőt.

Egy esküvőszervező mindig tudja, mi a trendi és nem feledkezik meg egyetlen hagyományról sem, arról már nem is beszélve, hogy rengeteg terhet levesz a vállunkról. Cikkünkben egy esküvőszervező osztja meg azokat a hibákat, amiket hajlamosak elkövetni akkor, amikor életünk nagy napját szervezzük. Ha eddig még nem házasodtál meg, akkor ezeket a fontos dolgokat kell észben tartanod, hogy esküvőd tökéletes legyen.

Túlságosan megbízol a ceremóniamesterben.

Természetesen nagyon fontos részlet a ceremóniamester személye. Ám az nem teljesen igaz, hogy az illető minél drágább, annál jobb. A ceremóniamesterrel találkozni és beszélgetni kell, hogy biztos lehess abban, ő a te embered. Aztán következhet a program megvitatása, ezáltal ugyanis a kellemetlen pillanatok elkerülhetők lesznek. Mivel te és párod jól ismeritek a vendégeket, számít a véleményetek. Megadhatjátok a támpontokat a ceremóniamesternek, illetve azt is, hogy mit szeretnétek vagy mit nem.

Az esküvőt követő napon tartod a lagzit.

Magyarországon ugyan nem szokás az esküvőt és a lagzit két különböző napon tartani, de olykor mégis előfordul. A párok többsége azonban megbánja, ha nem aznap tartja a lagzit, amikor az esküvőt. Az esküvő napja tele van stresszel, ezért teljesen logikus, hogy a friss házasok másnap pihenni szeretnének. Egy második napra halasztott lakodalom általában unalmas és egyhangú, hiszen mindenki elfárad előző nap, a jó hangulat elvész.

Nyilvános helyen tartod az esküvőt.

Rendkívül fontos az esküvői helyszín kiválasztása. Persze romantikusnak tűnhet egy parkban vagy a tengerparton házasodni, ám ezeknek az a hátránya, hogy túl sokan lehetnek. Az ilyen helyek általában túlzsúfoltak és az idegenek elronthatják a fotókat, hiszen pontosan tudjuk, hogy szeretnek bámulni. Éppen ezért érdemes zárt helyre vagy magánterületre tervezni a ceremóniát.

Túl sok időt szánsz a beszédekre.

Az esküvőkön megszokottak a beszédek, ugyanis a vendégek egy része szereti köszönti az ifjú párt. A sok és hosszú beszédek viszont unalmassá teszik a lagzit. A rokonok jelentik a legnagyobb veszélyt, mert ugye bár ők jól ismernek és biztosan hallani fogsz néhány kellemetlen sztorit. Ha pedig elkezdik felidézni a a gyerekkori a kalandokat, akkor az eltart egy darabig.

Kizárod az esküvőszervezőt.

A párok jelentős része úgy gondolja, hogy bőven van idő a nagy napig és egyáltalán nem kell kapkodniuk. Ez azonban egy hatalmas tévhit még akkor is, ha például csak egy év múlva keltek egybe. Ahhoz azonban, hogy minden passzoljon és valóban tökéletes legyen nem szabad halogatni semmit. Éppen ezért fontos az esküvőszervező jelenléte, ugyanis ő mindent kézben tart és biztos lehetsz benne, hogy a nagy napra minden a helyére kerül.

Spórolni akarsz a fotóson vagy egyáltalán nem fogadsz fel.

A minőséget soha nem szabad feláldozni a spórolás és a kényelem kedvéért. Mindenki szereti megörökíteni a legszebb pillanatokat és mivel te magad részese vagy az esküvődnek, nem fogsz tudni jó képet készíteni. Egy fotós képes megragadni a pillanatot, a hangulatot és olyan felvételeket, fotókat készít, amiket még éveken keresztül büszkén fogsz mutogatni és persze nézegetni.

Túl sok alkoholt isztok.

Egyértelmű, hogy egy esküvőn van alkohol, ám a túlzott mennyiség romba döntheti az egész eseményt. Elegendő pusztán egyetlen vendég, aki felönt a garatra és egy életre szóló élménnyé teszi az esküvődet, na és persze nem a jó értelemben. Ha meg szeretnéd őrizni a romantikus és izgalmas légkört, akkor jobban teszed, ha alacsony alkoholtartalmú italokat választasz.

Túl sok gyerek van jelen a szertartáson.

A gyerekek villámgyorsan elfáradnak és nem bírnak ki egy hosszabb eseményt. Elkezdenek panaszkodni, hogy unatkoznak és haza akarnak menni. Megkérdezik, mikor ehetnek tortát, sőt, szélsőséges esetben sírni, hisztizni kezdenek. Ha előre láthatólag sok gyerek lesz az esküvődön, akkor találnod kell számukra valamilyen jó elfoglaltságot. Ezzel elkerülheted a kínos szituációkat.

Mindent te magad szervezel.

A menyasszonyok egy része nem bízik meg senkiben, ezért a kezükbe veszik az irányítást és mindent maguk csinálnak. Ezzel azonban az a baj, hogy állandóan idegesek és képtelenek kipihenni magukat. Mire elérkezik az esküvő napja, olyan fáradtak, hogy alig bírják ki a ceremóniát, a lagziról már nem is beszélve. A stressztől pedig sírva fakadnak, ami romba dönthet mindent. Éppen ezért szükség baráti vagy családi segítségre, de a legpraktikusabb kétségtelenül a már korábban említett esküvőszervező.

Kinti esküvőt szervezel.

Az időjárás ugyebár kiszámíthatatlan, hiszen még a legforróbb nyári napon is nagy esély van záporokra, zivatarokra. Soha senki nem lehet biztos abban, hogy az esküvője napján nem fog esni az eső. Ugyanakkor a tűző nap is tönkre teheti a megjelenésedet, a rengeteg rovarról, este pedig a szúnyogokról már nem is beszélve. Természetesen kint lehet fényképezkedni, de biztos, ami biztos, a szertartást rendezzétek zárt térben.

Az esküvő után nem mentek nászútra.

A nászút megkoronázása, ha úgy tetszik, szentesítése annak, hogy egybe kötöttétek az életeket. Az esküvői előkészületek és maga a nagy nap is sok stresszel jár, amit érdemes kipihenni. Hol tehetnétek ezt meg a legjobban? Persze, hogy a nászúton!

Nem ünneplitek meg az esküvőtöket.

Kétségtelenül az esküvő az egyik legfontosabb nap az ember életében. Te és a párod vagytok a főszereplők és ez egy felejthetetlen nap lesz. Ilyen érzelmeket jó esetben többé nem élsz meg, ezt pedig meg kell ünnepelni. Egy meghitt, szűk körű esküvő is lehet elegáns és ünnepélyes.

Bónusz: Túl messzire mentek a kreatív esküvői fotózáson.

Az esküvő típusától függetlenül minden a ti ízléseteken és kívánságaitokon múlik. Természetesen lehetnek merész ötleteiket is, amiket aztán megvalósíthattok, de nem szabad túl messzire mennetek. A kreatív fotózás alatt rengeteg vágyatok teljesülhet, ám mindennek van határa.

Ti mit gondoltok?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...