KeződoldalCeleb13 színész, akik bizarr átalakulásnak tették ki magukat egy filmszerep kedvéért

13 színész, akik bizarr átalakulásnak tették ki magukat egy filmszerep kedvéért

-

Ezek a színészek valódi elhivatottságról tették tanúbizonyságot azzal, hogy képesek voltak a végletekig elmenni. Kipróbálták a legszélsőségesebb diétákat, vagy éppen megették a legegészségtelenebb ételeket, rész tvettek a legkeményebb edzéseket, hogy sikerre vigyék és céljukat és még hitelesebben hozhassák le felvett karakterüket a mozivásznon.

Összeállítottunk nektek egy érdekes listát ezeknek a színészeknek a bámulatos átalakulásáról.

  1. Christian Bale – A gépész / Amerikai botrány

Christian Bale az egyik legnagyobb átalakuló művész a Hollywoodi hírességek között. Legsokkolóbb átalakulásai között érdemes megemlíteni azt a drasztikus fogyást , amit a gépészben alakított karaktere hitelesítése érdekében véghez vitt, a színész 78 kilóról fogyott le , mindössze 50 kilogrammra. Elmondása szerint a diéta napi egy tonhalkonzervből és egy almából állt. Ezt követően a Batmanhez a leadott kilókat felépítette izomból , majd pedig az Amerikai botrány kedvéért pedig felszedett 20 kilónyi súlyfelesleget. ” Rengeteg fánkot, sajtburgert elfogyasztottam , szinte mindent megettem ami a kezem ügyébe került. ” – nyilatkozta a színészt.

2. Jared Leto – Mielőtt meghaltam / Chapter 27

John David Lennon orgyilkosának, Mark David Chapmannak a megszemélyesítéséhez Leto rengeteg pluszt kilót szedett fel , ehhez pedig a jégkrém volt a titkos fegyvere. Egy érdekes receptet használt , A jégkrémet mikrohullámúsütben megolvasztotta, hozzáadott egy kanál szójaszószt és egy kanál olajat, majd egy egy húzásra elfogyasztotta. A hirtelen súlygyarapodás olyannyira megrázó volt a szervezete számára, hogy egy ideig kerekesszéket kényszerült használni. Néhány évvel később a 2013-ban megjelent Mielőtt meghaltam című mozisiker nagyban köszönhető Jared Leto alakításának is, aki a szerepkedvéért maga is egy elképesztő fogyáson esett át, közel 30 kilótól szabadult meg.

3. Colin Farrell – A homár

Ezért a szerepéért az ír színész 2 hónap alatt 20 kg-ot hízott. Hogy elérje a kitűzött célját teljesen abbahagyta az edzéseket és szinte egyáltalán nem végzett semmilyen testmozgást, a nővérét kérte, hogy fuvarozza. Emellett átalakította az étrendjét, és étkezéseként körülbelül 4000 kalóriát fogyasztott el. “2 sajtburger, krumpli és Coca-Cola, valamint 2 szelet csokoládétorta reggel 10-kor nem olyan szórakoztató – pedig imádom a sajtburgereket” – emlékezett vissza Farrell egy nyilatkozatában. Ezen felül, csakúgy, mint Jared Leto, olvasztott jégkrém italokat is fogyasztott.

4. Sylvester Stallone- Copland

Stallone-nak, aki korábban többnyire kidolgozott testű sportos és erős karaktereket játszott itt, +20 kilót kellett felszednie, hogy hitelesen eljátszhassa a Copland pufók seriffét. A szigorú étrendje palacsintából és krumpliból állt, még hozzá rengeteg mennyiségben. Például reggelijei teljes áfonyás sajttortákból és egy halom francia pirítósból álltak, amelyet 1 liter tejszínhabbal, mogyoróvaj és zabpehely süteménnyel borított, ráadásul mindezt fél liter csokoládés tejjel öblítette le.

5. The Rock — Hercules

Szinte hihetetlen de még az önmagában is elképesztően izmos Rock alkata sem volt elég kidolgozott a Hercules megformálásához. Így Dwayne Johnson is bevállalt egy őrült diétát, hogy még kolosszálisabb izomtömegre tegyen szert , mindössze 8 hónap alatt. Nagyon szigorú étrendet és edzéstervet tartott, naponta körülbelül 4500 kalóriát fogyasztott el, mindezt a mennyiséget napi hétszeri étkezéssel vitte, amely csirke, laposhal, tojásfehérje, zabpehely, fehér rizs, sült burgonya, brokkoli, spárga, paprika és gomba kombinációit tartalmazta.

6. Charlize Theron — A rém

A színésznő , hogy hithű módon megszemélyesítse sorozatgyilkos, Aileen Wuornos karakterét 15 kilónyi plusz súlyt szedett fel . Elmondása szerint azonban ez a folyamat korántsem volt könnyű számára, mivel rengeteg feldolgozott étel és cukor elfogyasztására kényszerítette magát. A makarónit és a sajtot az ágya mellett tartotta, és az éjszaka közepén még emlékeztetőket is beállított, hogy felkeljen enni. Ez az egészségtelen étrend rendkívüli hatással volt a hangulatára is, és elmondása szerint a színésznő nagyon depressziósnak érezte magát.

7. Jake Gyllenhaal – Éjjeli féreg / Mélyütés

A színész szinte teljesen átalakult a szerep kedvéért. A forgatásre 15 kilótól szabadult meg. Elmondása szerint az őrült diétája nem állt másból mint rágó és kelkáposzta, utóbbit azért használta , hogy a káposzta ízét eltüntesse a szájából. A legérdekesebb pedig az , hogy ezekután pedig eszméletlen módon kigyúrta magát a Mélyütés című filmre, a változás elképesztő.

8. George Clooney – Sziriana

A színésznek hozzávetőlegesen 20 kilót kellett felszednie, és csak egy hónap állt rendelkezésére. Körülbelül napi 9 étkezést kellett beiktatnia. ” Szóval az volt a dolgom, hogy minél gyorsabban egyél, amennyit csak tudsz – de leginkább csak addig ettél, amíg visszakart jönni minden, és végül csak arra , hogy ne jöjjön. Tehát egy hónapig az evés volt a munkám ”- idézte fel Clooney.

9. Matthew McConaughey – Mielőtt meghaltam /Arany

A színész kidolgozott felső testéből és szálkás izmaiból semmi nem maradt, amikor 15 kilótól szabadult meg a Mielőtt meghaltam, alakított AIDS betegséggel küzdő főhős karakterének kedvéért. Elmondása szerint a fogyókúrája többnyire csak folyadékokból áll. Erőfeszítései azonban kifizetődtek hiszen alakítását Golden Globe és Oscar díjjal is jutalmazták. 3 évvel a színész újabb meglepetéssel rukkolt elő , amikor 20 kiló súlyfelesleggel jelent meg az Arany című filmben, amelyet 6 hónap alatt szedett fel. A hízás folyamata már élvezetesebb volt a színész számára ” A kedvenc ételem a sajtburger, ezért állandóan sajtburgert ettem. Sajtburgereket készítettem. Kipróbáltam ezeket a gyorséttermeket, amelyek előtte még soha, vagy csak egyszer próbáltam. “- nyilatkozta a színész. “Az egyetlen dolog, ami fárasztó vagy ijesztő volt, az annak a gondolata , hogy ezt abba kell hagynom” – tette hozzá.

10. Hilary Swank — Millió dolláros bébi

Hilary Swank nem kegyelmezett magának, miközben a szerepre készült. Először 2,5 órás boksz edzésen vett részt,majd 1,5-2 órán át súlyokat emelt minden nap, a hét 6 napján. 1,5 óránként étkezett, és napi 210 gramm fehérjét fogyasztott el. „Étkezés közben ittam a tojásfehérjét, mert soha nem tudtam 8–12 tojásfehérjét megenni egyszerre. Szörnyű volt”- nyilatkozta a színésznő. Annak érdekében, hogy teste eleget pihenjen egy ilyen kemény edzés után, 9 órát aludt, de éjszaka is fel kellett kelnie , hogy fehérje turmixokat igyon. Ennek eredményeként 90 nap alatt 10kg izomra tett szert!

11. Matt Damon

Matt Damon is rengeteg átalakulásnak tett ki magát. Az 1996-os Bátrak igazsága címú filmben 25 kilóval könnyebben látható, hogy hitelesen meg tudja formálni a heroinista karaktert. Nyilatkozataiból kiderül , hogy napi 10 kilométert futott minden reggel és ugyanennyit próbált teljesíteni esténként is. Az étrendje szinte csak csirkemellből , tojásfehérjéből és egy darab krumpliból állt. Mindezek mellé pedig rengeteg kávét fogyasztott el és dohányzott is. A szervezetének ez nagy mértékű igénybevétele olyannyira visszaütött , hogy a forgatás után még hónapokig orvosi kezelésre is szorult. És még ez sem vette el a kedvét attól , hogy újabb veszélynek tegye ki magát Az informátor! kedvéért , ahol bizony jó pár plusz kilót is villantania kellett. Matt Damon elmondása szerint azonban kifejezetten élvezte a hízás folyamatát. Nem szabott magának korlátokat és egyáltalán nem fékezte magát ha evésre került a sor „Határozottan tészta őrült lettem. Őrülten sok fánkot megettem és sört ittam. A forgatáson az étkezések között betértem a McDonald’s-ba egy menübe, majd megfelejtem Doritos-sal. Abszolút mennyország volt ”- osztotta meg a színész.

12. Bradley Cooper – Amerikai mesterlövész

A SEAL-es Chris Kyle megformálásához Bradley Coopernek személyi edzővel kellett dolgoznia. Csak 10 hete volt arra, hogy több mint 20 kg izomot gyarapítson a szerep kedvéért. Cooper naponta kétszer edzett – első edzése 5 órakor kezdődött, a második pedig késő délután volt. És a legnehezebb rész az volt, amikor az edzőjének naponta kétszer több mint 5000 kalóriával kellett a színészbe kántálnia. Igazi sokk volt a teste számára, hiszen Bradley-nek közel 55 percenként ennie kellett.

13. Emma Stone – Nemek harca

A színésznő törékeny karcsú balerina alakját adta fel a szerep kedvéért. Azért, hogy felépítse azt a körülbelül 10 kilónyi izmot , amire szüksége volt ahhoz , hogy megfelelően hozza Billie Jean King karakterét 3 hónapig intenzív súlyzós edzéseket végzett, és heti 3-5 alkalommal gyakorolt (néha naponta kétszer edzett). 80 kilós súlyokkal és láncokkal a hátán fekvőtámaszozott.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...