KeződoldalÉrdekességek13 szokatlan tény a körömről, amit nagy valószínűséggel nem tudtál

13 szokatlan tény a körömről, amit nagy valószínűséggel nem tudtál

-

Sokan nem is gondolják, hogy a körmök mennyire fontosak is az embernek. Ezek az enyhén domború elszarusodott lemezek segítenek például a vakarózásban, dobozos italok kibontásában, a nyakláncok kapcsainak kinyitásában, és még sorolhatnánk mennyi mindenre jók. Meg tudja mutatni, hogyha valami nem jól működik a szervezetben, illetve a komoly betegségekre is képes felhívni a figyelmünket. Viszont sok más érdekes tényt is magába foglal, amivel nem mindenki van tisztában. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy ezeket bemutassuk nektek.

1, A köröm és a haj ugyanabból az anyagból épül fel. Annyi a különbség, hogy mindegyiknek más a szerkezete, viszont az egészséges ételek és a vitaminok fogyasztása ugyanolyan jól fog mindkettőre hatni.

2, A nők körme valamilyen szinten lassabban nő, mint a férfiaké, kivéve a várandósság időszakában.

3, Sokan nem tudják, hogy a domináns kézen gyorsabban nő a köröm, mint azon, a másikon.

4, A nyári időszakban gyorsabban nő a köröm, mint télen.

5, A köröm kézen átlagosan napi 0,1 milliméter a lábon 0,05 millimétert nő.

6, Ha az ujjaid helyett a körmeiddel gépelsz azzal serkented annak növekedését, ez a tevékenység olyan hatással van rá, mint a masszázs.

7, A köröm az egyik olyan dolog, ami megkülönbözteti a főemlősöket az emlősöktől. Az emlősöknek karmai vannak, míg a főemlősöknek körmei. A főemlősök évszázadokkal ezelőtt veszítették el a karmaikat, tudósok szerint a könnyebb mozgás érdekében.

8, Az ókori Egyiptomban a körmök színe szimbolizálta a nők státuszát. A legmagasabb rangban állóknak vörös színű körmei voltak.

9, Egyes ázsiai kultúrában a köröm hossza szintén a társadalmi hovatartozást szimbolizálta, például gazdagoknak – igen a férfiaknak is – hosszú körmeik voltak, mert nekik nem kellett kétkezi munkát végezniük. A szegényebb embereknek viszont teljesen le volt vágva a körme.

10, A kínaiak elég széles körben használtak aranyat és ezüstöt a körmeik kidíszítésére.

11, A körmök az egészségi állapotról is árulkodnak. Ha valami probléma, betegség lép fel a szervezetben, a körömágy színe és a köröm textúrája elváltozik. Ha kékes színű lesz, akkor tüdőproblémákra figyelmeztethet, ha pedig sárga vagy fehér, akkor más komolyabb betegség is húzódhat a háttérben.

12, A bőrgyógyászati problémák 10%-a a körmökre terjed ki. A körmöket nem csak gombás, hanem bakteriális fertőzés is megtámadhatja. Az idősebb korosztályt sokkal több ilyen probléma éri, mint a fiatalokat.

13, A stressz nagyon rossz hatással van a körmökre és a hajra. Ha túl sok a negatív behatás, akkor nem tud a szervezet annyi tápanyagot felhasználni és ezáltal nem fognak olyan ütemben nőni, mint kellene.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...