KeződoldalÉrdekességek14 alkalom, amikor a sportolóknak és a szurkolóknak meg kellett küzdeniük az...

14 alkalom, amikor a sportolóknak és a szurkolóknak meg kellett küzdeniük az időjárás viszontagságaival

-

A Phjongcshangban megrendezett olimpiai játékokat az elmúlt évek egyik leghidegebb és legszélsőségesebb időjárású sporteseményének nyilvánították. Az időjárás miatt el kellett halasztani pár versenyszámot, mert a körülmények nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy végig tudják csinálni a számot. Ennek ellenére, akadnak olyan sportolók és rajongók is, akik megszokták a rossz időjárást és meg sem kottyan nekik egy ilyen eseményen részt venni. Eme cikk viszont bebizonyítja, hogy a sport szerelmesei mennyi mindent kibírnak.

1, Ukrajna vs Franciaország: 2012 Európa-bajnokság

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon az Ukrajna és Franciaország közti mérkőzésen biztonsági okokból kifolyólag fel kellett a meccset függeszteni a zivataros időjárás miatt. A játék egy óra csúszással folytatódhatott tovább, amikor az időjárási viszonyok enyhültek. A rajongók lelkesedését viszont a rossz idő sem tántoríthatta el, tovább szurkoltak csapatuknak a zuhogó esőben is.

2, A rossz időjárás nem rontja az NFL rajongók hangulatát

Az Indianapolis Colts és a Buffalo Bills közti labdarúgó-mérkőzést heves hózápor sújtotta ám ennek ellenére nem szüneteltették a játékot. A játékosok ilyen szörnyű időjárási viszonyok között vitték végig a meccset és a Buffalo Bills meg is nyerte a mérkőzést.

3, Az NFL csapatok rossz időjárási viszonyok közt is edzenek

Az NFL játékosai az edzőtáborok alatt rossz és szélsőséges időjárások közt is kimennek edzeni. Ezt azért csinálják, hogy bármilyen időjárás is legyen a meccsük napján akkor is jól tudjanak teljesíteni.

4, The Fog Bowl: 1988

Az 1988-ban tartott amerikaifutball-bajnokság során a Medvék és a Sasok tejködös időben voltak kénytelenek végigjátszani a meccset. Olyan vastag köd ült le a pályára, hogy a játékosok 10-15 méternél messzebb már nem láttak semmit.

5, Costa Rica havas és ellentmondásos veresége

A 2014-ben megtartott világbajnokság selejtezője nehéz időjárási körülmények között zajlott le, mely az amerikai csapat győzelmével ért véget. Costa Rica fellebbezést nyújtott be, miszerint nem is szabadott volna megtartani a meccset az időjárás miatt. A fellebbezést végül elutasították.

6, 5 km-es futás zuhogó esőben Portlandben

Ezek a futók tudják, hogyan pihenjenek egy hosszú verseny végén. A “Nike Team Nationals” bajnokság második fordulóját zuhogó esőben és sáros körülmények között tartották meg. Ez volt az egyik legkoszosabb futóverseny, amit valaha rendeztek.

7, Kerékpározás esőben

Ezek a sportolók biztos megkapják a világ legjobb sportolói címet, ugyanis ilyen körülmények közt tolták végig a Tour de France-t.

8, Pom-pom lányok szakadó esőben szurkoltak 2016. december 11-én

A futball annyira népszerű és közkedvelt sportág, hogy még a pom-pom lányok sem bánják, ha egy kicsit vizesek lesznek szurkolás közben. 2016-ban ugyanis zuhogó esőben kellett végig szurkolniuk a meccsen, de ez egyáltalán nem zavarta őket, sőt még látványosabbá tette műsorukat.

9, 1998: Belga Nagydíj

A 98-ban megtartott Belga nagydíjat esős időben csinálták végig, ami azért nem volt jó ötlet, mert rengeteg baleset történt, sőt történelem legnagyobb autóbalesetére is itt került sor. 11 autó ütközött össze, de szerencsére az összes pilóta megúszta az esetet. A versenyt újraindították, s az ír csapat győzelmével ért véget.

10, „Az északi pokol”, Paris Roubax, 2001

A párizsi Roubax versenyt az egyik legnehezebb versenynek tekintik, főleg akkor ha esik az eső. A 2001-ben megtartott versenyt a legtökéletesebb és leglátványosabb versenyének nyilvánították. A versenyzők alig látszódtak ki a sárból és többszörös ütközés során piszkosan értek be a célba.

11, Mocsár futball

A mocsaras labdarúgást Finnországban fejlesztették ki, ahol az a lényeg, hogy a játékosok, mocsaras pályán játsszák végig a mérkőzést, így nem fog meglepetést okozni számukra hasonló körülmények között játszani.

12, Hóolvasztás a játék szünetében

A Minnesota United és az Atlanta United közötti labdarúgó-mérkőzés szünetében meg kellett olvasztani a havat a vonalaknál, hogy a játékosok tudják merre van az arra.

13, Nyakig havas szurkolók

Amerikában olyan népszerű a futball, hogy a szurkolókat a rossz időjárás sem tántoríthatja el attól, hogy csapatuknak szurkoljanak. Olyan alaklom is volt, hogy szakadó hóesésében ülték végig a meccset.

14, Roberto Mancini és az elárasztott orosz stadionon

Roberto Mancini olasz származású edzőt az orosz Zenit klub új menedzserévé nevezték ki. A kép a Khabarovszki stadion lelátóján készült róla 2014-ben.

Előfordult már, hogy a rossz időjárás ellenére, végig nézted a kedvenc csapatod meccsét?

Ezt is olvasd el