KeződoldalMűvészet14 elbaltázott filmes plakát, ami óriási bakival került a nagyközönség elé!

14 elbaltázott filmes plakát, ami óriási bakival került a nagyközönség elé!

-

Nem kell ahhoz óriási filmrajongónak lennünk, hogy tisztában legyünk vele, hogy egy-egy hollywoodi mozi költségvetése sok-sok millió dollárra rúg.

A többség elképedve fogadja, hogy egy másfél-két órás film költségei forintban kifejezve több milliárdban mérhetőek. Arra gondolnánk, hogy ilyen magas ráfordítás mellett, több száz szakembert és technikust alkalmazva minden a lehető legnagyobb rendben zajlik, a legkisebb dolgok is többszöri ellenőrzés után kerülhetnek csak napvilágra. És mekkorát tévedünk!

Még a legprofibb csapattal dolgozva, a legmenőbb grafikusokat alkalmazva sem lehet 110%-os teljesítményt nyújtani. Hogy miből gondoljuk ezt?
Cikkünkben 14 olyan moziposztert mutatunk, ami annak ellenére, hogy jó pár kézen átment és több jóváhagyást is begyűjtött, mégis irgalmatlan nagy bakival jelent meg a nagyközönség előtt!

  1. 1. Felhőkarcoló (2018)

  2. A Dwayne Johnson főszereplésével forgatott mozi plakátját rengeteg kritika érte amiatt, hogy a bemutatott jeleneten látott ugrás technikailag sehogy sem végezhető el, hiszen bármilyen sebességgel is indította a ‘Szikla’ ugrását, sehogyan sem lenne képes átjutni a szemközti épületbe.

2. Tarzan legendája (2016)

A készítők első ránézésre félelmetes hatást akartak elérni ezzel a plakáttal, az azon felejtett bamba gorilla-ábrázat azonban cseppet sem illett az alkotás hangulatához.

3. Érkezés (2016)

A hongkongi láthatár felett lebegő idegen jármű elviszi a tekintetet a plakáton, mindaddig amíg rá nem néz az ember a kép jobb alsó sarkában található ikonikus sanghaji nevezetességre, a Gyöngy-toronyra. Márpedig Sanghajnak semmi köze sincs Hong Konghoz.

4. 16 utca (2006)

Az hagyján, hogy Bruce Willis képes úgy lőni, hogy ujja nincs is a ravaszon, de az, hogy a filmben végig bajusszal szereplő Willis a plakáton szépen tükörsimára borotvált arccal mutatkozik, maga a cikiség netovábbja.

5. Már megint bérgyilkos a szomszédom (2004)

Úgy látszik Bruce Willis-nek nincs szerencséje, ha moziplakátokról van szó. A sokak által kedvelt akció-vígjáték plakátján ugyanis tökéletesen szőrtelenített, női lábakkal jelenítették meg.

6. Egy szőkénél jobb a kettő (2007)

Az egész plakát úgy fest, mintha 5 perc alatt dobták volna össze. Pamela Andreson fejmérete és lába teljesen aránytalan, valamint a háttérben látható cabriónak is úgy tűnik első pillantásra mintha levágták volna a tetejét.

7. A szépség és a szörnyeteg (2017)

Csak egy jó magyar mondás: “Nincs rózsa tövis nélkül!”

8. Watchmen: Az őrzők (2009)

Azért azt valaki megsúghatná, hogy hogyan lehet úgy működtetni egy lángszórót, hogyha meg sem húzzuk a kart!?

9. Az utca királyai (2008)

Keanu Reeves szuperképességei közé tartozik, hogy képes egy lövés leadására a ravasz meghúzása nélkül is.

10. Godzilla II – A szörnyek királya (2019)

Godzilla lábainak hossza még a svéd modellekét is meghazudtolja, hiszen képes két lábon állni úgy a több száz méteres mélységű óceánban, hogy deréktól felfelé még csak vizes se legyen!

11. Gulliver utazásai (2010)

Jack Blacket azzal akarták rémisztővé tenni tizenegy-éveseket meghazudtoló szerkójában, hogy kiáltásra bírták…kár hogy a nyelve és a fogai rejtélyes módon hiányoznak a szájából!

12. Need for Speed (2014)

A szereplők 170 cm-es átlagmagasságát figyelembe véve egy kicsit elszabták a mellettük található autók méretét, vagy netán matchboxokban utaztak?

13. Tomb Raider (2018)

Kissé furcsa, hogy a Lara Croftot megszemélyesítő Alicia Vikandernek a maga 168 centijéhez 30 centiméteres nyaka van!

14. Hétmérföldes szerelem (2010)

Drew Barrymore valószínűleg hipermobilitásban szenved…hiszen csak ez magyarázhatja azt a hihetetlen hajlékonyságot, ami ahhoz szükségeltetett, hogy kézfejét így tudja tartani.

Szerinted sikerült az összes elbaltázott moziposztert összegyűjtenünk, vagy van olyan, amit kihagytunk!
Várjuk észrevételeidet kommentben!

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...