KeződoldalÉrdekességek14 elszomorító kép, ahol a világunk foggal-körömmel kiált segítségért!

14 elszomorító kép, ahol a világunk foggal-körömmel kiált segítségért!

-

Az emberi beavatkozásoknak köszönhetően, bolygónk folyamatosan egyre rosszabb állapotba kerül, ami azt fogja eredményezni, hogy az éghajlatok teljesen felcserélődnek, a fajok kipusztulnak. A gyáraknak köszönhetően nem lehet érezni a kristálytiszta levegő frissességét. Egyre kevesebb erdő lesz a világon, ami szintén nagy légszennyezettséget eredményez, és a folyamatos hulladékok egyre nagyobb számban kerülnek az óceánokba.

Összegyűjtöttünk néhány elszomorító képet, hogy szemtanúi legyetek földünk hanyatlásának.

A mágikus táj vagy az abnormális hőség következményei?

Az Ausztráliában található Westgate Park, egyre jobban vonzza mind a helyiek, mind a turisták figyelmét. Sokan azért mennek oda, hogy egyedi képeket készítsenek. A tó színe valójában éghajlatváltozást jelez. Azért válik rózsaszínűvé, mert nagy mennyiségű só található benne, ami reakcióba lép a hővel és az esővel.

Kanon Suzuki (@kanon_617) által megosztott bejegyzés,

Hó a sivatagban, ez már nem gyerekjáték.

A Szaharai sivatag az egyik legmelegebb és legszárazabb hely a bolygón. Úgy tűnik, hogy a globális felmelegedés hatására egyre csak forróbb lesz. A józan ész ellenére azonban a Szaharában nem olyan régen hó esett.

Karim Bouchetata (@kaaarimo) által megosztott bejegyzés,

Vicces kép a tengerfenékről? Valójában egy környezeti katasztrófa.

Úgy tűnik, hogy a csikóhal el akarja húzni a fültisztító pálcát, hogy megtisztítsa az óceánt. Normál körülmények között a hulladék az algákhoz tapad, de ez cseppet sem mondható normál körülménynek.

Gyönyörű kép vagy börtön?

Még a legtágasabb madárkalitka sem hasonlítható a szabadsághoz. A világközösség egyre inkább szólít fel bennünket, hogy előnyben részesítsük a szafari parkokat, ahol az állatok a természetes élőhelyükön vannak.

Lenyűgöző kilátás a metropoliszi madártávlatából, amit nem lehet feltérképezni.

Mexikóváros belépett a világ tíz legnépesebb városába. A lakosok száma meghaladja a 20 millió embert, a népsűrűség is igen magas. Bár néhány környezetvédő nem osztja az általános túlnépesedés elméletét, de ez a fotó bizonyítja, hogy néhány városban nagyon komoly helyzetek uralkodnak.

Pablo Lopez Luz (@pablolopezluz) által megosztott bejegyzés,

Bálna simogatás vagy kétségbeesett sírás a segítségért?

A képen nem a gyengédség megnyilvánulása látható, hanem egy kétségbeesett próbálkozás az állat megmentésére.
Május végén Thaiföldön egy bálna a partra sodródott és kaotikusan próbálkozott visszakerülni természetes közegébe, ez sok ember figyelmét felkeltette. Önkéntesek megpróbáltak enyhíteni a szenvedésein, de a bálna 3 fájdalmas nap után elhunyt. Kiderült, hogy több mint 80 műanyag zacskó volt a gyomrában.

Egy szokatlan dolgot ábrázoló fotó és videó.

A vízi park a legmegfelelőbb szórakozás a hőségben. De egyes városokban túlságosan is nagy a kereslet. Ezt a 30 ezer m2-es fedett strandot a Kínai Holt-tengernek is nevezik. Nyáron legfeljebb 10 ezer ember tud egyszerre benne lenni.

Aurore Maréchal (@binta2) által megosztott bejegyzés,

Egy bizarr kép, amely rizsföldekre hasonlít, de valójában most egy tátongó lyuk, aminek a helyén egyszer erdő volt.

Az egyik legrégebbi esőerdő a malajziai Borneó szigetén van. Mérete azonban a maláj ipar, valamint más, multinacionális cégek faigényének köszönhetően napról napra csökken, a fákat illegálisan betakarították.

Egy gyönyörű fotó vagy egy felbecsülhetetlen fa halála?

Ennek a fának a mérete elérheti egy 30 emeletes épület magasságát. De még az egyediség sem védte meg ezt a fát az ember kezeitől. Az aranyláz idején több, mint 90% -át egy év alatt elpusztították.

margaret peterson (@grit.pete) által megosztott bejegyzés,

A titokzatos köd egyáltalán nem köd, ezért is nehéz lélegezni.

Csak ki kell nyitni az ablakot , hogy világossá váljon, ez nem a korai párizsi reggel frissessége.

A szennyező anyagok légkörbe bocsátása miatt a levegő alkalmatlanná válik az emberekre és állatokra nézve, különösen nyáron.

Nem új esküvői trend, ám kénytelenek viselni a maszkot.

A nagyvilágban a szmog hosszú időszaka miatt az emberek kénytelenek gázmaszkokban járkálni. Még az esküvőket is ilyen formában kell tartani.

Életben marad a pingvin?

Az olajfúrótornyokon bekövetkező balesetek szörnyű környezeti következményekkel járnak. Először is, az óceán és a vízparti területek lakói szenvednek a legtöbbet. Ettől szinte egyik fajt sem lehet teljesen megvédeni.

Ezt is olvasd el