KeződoldalÉrdekességek14 értékes és hasznos tanács, amit jó lenne elmondani a múltbéli önmagunknak

14 értékes és hasznos tanács, amit jó lenne elmondani a múltbéli önmagunknak

-

Szinte nincs olyan ember a világon, aki élete során minimum egyszer ne mondott volna olyat, hogy “Ezt bárcsak elmondhatnám a múltbéli önmagamnak…” Az életben minden ember hibázik, de ez így van rendjén, van mikor kicsit, van mikor nagyot. A lényeg, hogy tanuljon mindenki belőle és az új tapasztalatokkal lépjen élete következő lépcsőfokára. A mostani posztunkban a “TheQuestion” névre hallgató közösségi oldal pár bejegyzését hoztuk el, ami bemutatja, hogy az ott jelen lévő személyek mit is tanácsolnának saját maguknak, ha vissza mehetnének az időben.

1, Ne stresszeld, ne gondold túl a dolgokat! Ne hidd, hogy a világ egy olyan hely, ahol az emberek nem szeretnek, nem értékelnek. Mindent ügyesen és okosan csinálsz. Minden a lehető legnagyobb rendben van!

2, Én azt mondanám, a múltbéli önmagamnak, hogy ne kezdjen el bagózni, mert semmi értelme az egésznek!

3, Én azt mondanám, hogy találjon módot arra, hogy minimum 7 órát aludjon. Nem kell mindenki terhét, búját baját és dolgát a saját hátán cipelnie.

4, Én a mostani gondolkodásommal azt tanácsolnám az akkori önmagamnak, hogy soha ne hagyja figyelmen kívül a vágyait és álmait. Mindig törekedjen arra, hogy azokat elérje még akkor is, ha másnak nem tetszik, mert később már nem lesz lehetősége bepótolni őket.

5, Azt üzenném a múltbéli önmagamnak, hogy ne hagyja abba az iskolát, ne kezdjen el 18 évesen dolgozni, hanem folytassa a tanulmányait, tanuljon nyelveket, mert akkor sokkal könnyebb új ismeretekre szert tenni, mint 30-35 évesen.

6, Ha üzenhetnék a múltbéli önmagamnak, akkor felhívnám a figyelmét arra, hogy tanuljon keményebben mind év közben mind az érettségire, mert így oda adhatja be a felvételijét ahova akarja, nem ahova tudja.

7, Ne költekezzen feleslegesen, hanem inkább gyűjtögessen, hogy az álmait és céljait el tudja érni általa.

8, Én azt tanácsolnám a múltbéli önmagamnak, hogy ne tékozolja el a fiatalságát, hanem élvezze ki azt. Menjen kirándulni, utazgatni, találkozzon többet a barátaival, élvezze a családjával töltött időt, és értékelje az apróbb dolgokat. Ezek a tapasztalatok sokat segítenek majd akkor, ha szülő lesz.

9, Azt mondanám az akkori önmagamnak, hogy ne féljen attól, hogy megmutassa mennyi esze és tehetsége van bizonyos dolgokhoz. Ne az határozza meg a tetteit, hogy a barátai, hogyan vélekednek róla. Ha el akar menni egy versenyre, be akar adni egy ösztöndíjat, akkor tegye meg, mert később már nem lesz lehetőség.

10, Én azt tanácsolnám önmagamnak, hogy télen ne akarjon azzal menősködni, hogy nem vesz fel sapkát, kesztyűt, meleg cipőt, mert felnőtt korában betegségből-betegségbe fog vándorolni. Mutasson példát a többieknek azzal, hogy figyel az egészségére.

11, Most, hogy mindkét szülőmet elvesztettem, azt mondanám a múltbéli önmagamnak, hogy mindig értékelje a velük töltött időt. Mindig fogadjon szót, még akkor is, ha egyáltalán nem ért velük egyet, mert később már nem lesz lehetőség bocsánatot kérni.

12, Mindig frissítse a jelszavait és soha ne hozzon létre olyan fájlokat, ne csináljon olyan képet, amiből baja származhat. A személyes adatokkal sokan visszaélnek!

13, Ha nem vagy boldog az aktuális pároddal ne várd meg míg a kapcsolat jobban elmérgesedik. Azonnal lépj ki egy ilyen kapcsolatból és örökre fordíts neki hátat.

14, Én azt mondanám a múltbéli önmagamnak, hogy ne mások véleménye alapján hozza meg a döntéseit. Ők nem abban a cipőben járnak, mint ő. Ha valamit teljes szívből akar, akkor teljes szívből kell érte küzdeni, még akkor is, ha emiatt többen megsértődnek rá. Csak egy élete van és az elvesztegetett lehetőségek soha nem térnek vissza.

Te mit tanácsolnál a múltbéli önmagadnak?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...