14 rendkívül meglepő statisztikai adat, amin a legtöbb ember teljesen ledöbben!

A tudósok, kutatók folyamatosan valamit vizsgálnak, felmérnek, statisztikát készítenek. Majdnem minden országot végig vesznek és a legérdekesebb dolgokat veszik górcső alá. Nemrégen készített vizsgálataik alapján kiderül, hogy melyik országban születik a legkevesebb gyerek, vagy, hogy melyik országban nézik legtöbb ideig a TV-t. Ezeket az adatokat, most összegyűjtöttük, hogy megtudjátok milyen meglepő eredmények születtek.

Banglades-ben nagyobb a népsűrűség, mint Oroszországban.
Banglades-ben majdnem 20 millióval nagyobb a népsűrűség, mint Oroszországban, pedig, ami egyébként a legérdekesebb benne, hogy az ország területe viszont 116x kisebb.

Sokkal több fa van a Földön, mint ahány csillag van az égbolton.
Tudományos adatok alátámasztják, hogy a Földön nagyjából 3 trillió fa található, azonban  a tejútrendszerben csak hozzávetőlegesen 400 milliárd csillag van.

Németországban születik a legkevesebb gyerek a világon.
Az újonnan született gyermekektől fogva a 14 éves korosztályig bezáróan a német lakosság körülbelül 12%-át teszik ki, addig Kenyában ez az érték 40%.

Az Egyesült Államokban nem a Justin a legnépszerűbb név, ahogyan azt sokan gondolják, hanem a James.
Az 1917 és 2016 között született férfiak többsége a James keresztnevet kapta. A nők között a legnépszerűbbnek számított név a Mary volt. A legérdekesebb, hogy a keresztnevek közül a Justin, mindössze csak a 38. helyen áll a legnépszerűbb nevek listáján.

Kínai Népköztársaságot más néven, aranyköztársaságnak is hívják.
Azért kapta ezt a nevet, mert Kínai Népköztársaság, sokkal több aranyat tud kitermelni, mint akármelyik ország a világon. A legutóbbi évtized során, Kína éves szinten, nagyjából 440 tonna aranyat termelt ki.

A Svédországban élő emberek 24,4%-nak ugyanaz a vezetékneve.
Svédországban közel 10 millió ember él, ám nagyjából 240 ezer embernek ugyanaz a vezetékneve, azaz Andersson.

Egy évezred alatt a Föld lakossága csaknem huszonkétszeresére emelkedett.
Amikor még csak 1000-t írtunk, akkor a Földön 275 millió ember élt. 2000. július 1-jén feljegyzett adatok szerint, csaknem több, mint 6,1 milliárdan éltünk a világon.

A Földet majdnem 5-ször kerüljük meg életünk során.
Az emberek egyenként, napi 7500 lépést tesznek meg, ha most 80 évvel számolunk, az nagyjából 180 ezer kilométer, ami 4,5-ször akkora, mint a teljes egyenlítő hossza.

Az USA-ban élő emberek nézik a legtovább a TV-t.
Ez nem teljesen van így, mivel akik a felmérést készítették, nem jártak utána, hogy például Magyarországon az emberek hány órán keresztül nézik a TV-t, ugyanis 2014-es adatok alapján a magyarok naponta legalább 5 órát ültek előtte.

Egy kutatás szerint a legkevesebb gyermek a szombati napon születik meg.
Nagyon egyszerűen utána lehet járni, az átlagos heti gyermekszületési ráta alapján, hogy csütörtöki napon jön világra a legtöbb gyermek, a hétfői nap került a dobogó második helyére és a szombat pedig a harmadik helyre.

Az elektronikus leveleink legalább 90%-a, spam értesítés.
A híres neves Cisco vállalat bebizonyította, hogy manapság a hétköznapi e-mailek 90%-a spamként érkezik postafiókunkba, azaz kéretlen levélként.

A legtöbbet dolgozó édesanyák a Földön Dániában élnek.
A dániai származású anyák majdnem 82%-a dolgozik aktívan miután megszületett gyermekük. Görögország áll a lista legeslegutolsó helyén, mert abban az országban a kisgyermekes édesanyák csak 50%-a végez munkát.

Másodpercenként ad el 75 darab hamburgert a McDonald’s.
A McDonald’s az egyetlen olyan gyorséttermi hálózat, ami képes másodpercenként 75 darab hamburger eladására. Egy olyan oldalt hoztak létre, ami minden másodpercben analizálja, hány darab hamburger került eladásra. A rendszer amúgy az étteremben fellelhető összes élelmiszert vizsgálja.

Az USA-ban napi szinten 1700 ember válik milliomossá.
Az Egyesült Államok területein körülbelül napi 1700 emberből lesz milliomossá, kutatások alapján, nagyjából 8 millió olyan háztartás található Amerikában, ami évente hozzávetőlegesen 250 millió forintnak megfelelő jövedelemmel rendelkezik.

Add Comment