KeződoldalÉrdekességek14 tény a „Dokik” című sorozatról, amiről még a legnagyobb rajongók sem...

14 tény a „Dokik” című sorozatról, amiről még a legnagyobb rajongók sem tudtak

-

A “Dokik” című sorozat 2001. október 2-án indult el, és 2010. március 17-én fejeződött be. Ez alatt az idő alatt óriási utat tett meg és rengeteg ember szívébe lopta magát. Az utolsó két évadban történtek változások, amik miatt a nézők teljesen ledöbbentek, de az első 8 kétségtelenül ikonikussá nőtte ki magát. Akik eme sitcom hű rajongói voltak, mind a mai napig fel tudják idézni a legjobb és legütősebb poénokat, viszont még így is vannak olyan tények, amikről egyáltalán nem volt tudomásuk. A mostani posztunkban 14-et mondunk el, amik bizony meglephetik a rajongókat.

Neil Flynn, aki a mindenest játszotta a “Dokik” című sorozatban jelentkezett Dr. Cox szerepére, ám végül mégsem ő kapta meg. Nos, nekünk mindegy, hogy ki játszotta volna, ugyanis mindketten problémás személyek, legalábbis a sorozatban.

Jonathan Doris orvos tiszteletére nevezték el John Doriannak a főszereplőt. Doris részt vett a forgatásokon és segítette a színész munkáját.

Christa Miller, aki Cox ex-feleségét játszotta valójában a “Dokik” alkotójának Bill Lawrence-nek a felesége, már 1999 óta.

Először Michael Muhney-t hallgatták meg JD szerepére, ám úgy gondolták a készítők, hogy nem elég “furcsa” a szerephez, így végül Zack Braff kapta meg a főszerepet.

A szemfüles nézők bizonyos epizódokban észrevehettek egy sárga-kék színű karkötőt Dr. Cox kezén. Ez a Down-szindrómás betegek úgynevezett “Buddy Walk” programját szimbolizálta. John C. McGinley kapcsolatban áll ezzel a betegséggel, ugyanis fia ebben szenved.

Ted Buckland íróasztalán van egy kép, amin az édesanyja van. Ő valójában a színész, Sam Lloyd igazi édesanyja.

Ha már Sam Lloydnál tartunk, akkor meg kell jegyeznünk, hogy ő Christopher Lloyd unokaöccse, aki a Vissza a jövőbe című film Dr. Emmett Brown-ját játszotta.

A “Ted’s Band” egy valóban létező zenekar, amiben Sam Lloyd énekel. Ma már persze úgy hívják magukat “The Blanks”. A zenekar összesen két albumot adott ki.

Az NBC csatorna folyamatosan megváltoztatta a sorozat részeinek bemutatási idejét, mert Zach Braff zsidó származású édesanyja, mindig felhívta fiát, hogy megtudja, mikor nézheti meg őt a TV-ben.

A Zach Braff által alakított JD mindig almás martinit rendel, de a színész a valóságban még az illatát sem szereti ennek az italnak.

Ma már lehetetlen lenne elképzelni a sorozatot a mindenes nélkül, de kezdetben nem akarták sokáig bent tartani és állandó karakterré tenni. Az első évadban is csak JD-vel beszélget, másokkal viszont nem lép kapcsolatba. Ez azért volt így mert kezdetben az első évad után kiírták volna őt a sorozatból, és csak JD képzeletének szüleményeként utaltak volna rá.

A mindenes neve sokáig nem derült ki. Csak a nyolcadik évad végén tudhatták meg a nézők, hogy Glen Matthewsnak hívják.

Zach Braff a sorozat befejezése után szerette volna hazavinni Raudi nevű kitömött kutyáját, ám nem engedték neki. A kutyát végül egy raktárba tették.

Zach Braff pincérként dolgozott, mikor elment a Dokik című sorozat meghallgatására. Mikor kiderült, hogy megkapta JD szerepét azonnal felmondott az étteremben. Kiderült, hogy a forgatás csak négy hónap múlva kezdődik, de addig élnie is kellett valamiből ezért egy másik film szerepét vállalta el.

Néztétek ezt a sorozatot? Ti tudtatok ezekről?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...