14 varázslatos hely, amit minden ember legalább egyszer szeretne látni élete során!

Olyan sok hely van a világon, ami hihetetlenül szép, és érdemes rá pénzt áldozni, mert egyszer megéri elmenni. Több millió vízesés, több ezer hegy, és több száz láthatatlan természeti csoda tárul elénk, amelyeknek emlékét egy életen át őrizni fogjuk. Ha ezeket a képeket megnézed biztosra veszem, hogy azon fogsz gondolkodni, hogyan, és miként spórolj annyit, hogy ilyen varázslatos helyekre ellátogass.

Lençóis Maranhenses, Brazília

A Lençóis Maranhenses egy egyedülálló Nemzeti Park Brazíliában, az ország északi részén lévő, Maranhao államban. Ez az egyik legrejtélyesebb hely a bolygón.

Az esős évszak alatt a vizek megemelkednek a dűnék között, amelyek sok lagúnát alkotnak. Egyedi és gyönyörű tájat hoznak létre, amely türkiz, zöld és kék színekben pompázik a fehér homok között.

Honokohau vízesés, USA

A Honokohau-vízesés, Hawaii-szigetén fekvő zöld vízesés. Ez a sziget legmagasabb vízesése, és ahhoz, hogy eljuss hozzá, helikopterre van szükséged. A Jurassic Park film egyik jelenetét ezen a helyen forgatták, ami nagy hírnevet adott a Honokohau-vízesésnek.

Honokohau Falls, Maui(1000x1458)

Capilano híd, Kanada

A Capilano híd egy festői híd Kanadában, Vancouver közelében. 230 láb magasan fekszik a viharos Capilano folyó felett, a sűrű erdőben. A hídon való átkelés önmagában is egy kaland.

Capilano Suspension Bridge

Cenote Ik-Kil, Mexikó

Cenote Ik-Kil egy mély víznyelő Mexikó Yucatán államában, Tinum községben, a világörökség részét képező Chichén Itzá romváros közelében. A turisták nagyon szeretik meglátogatni ezt a különleges helyet.

Ik Kil - El Sagrado Cenote Azul

Skellig Michael, Írország

Skellig Michael egy sziget, amely az Atlanti-óceánon található, 7 mérföldre nyugatra az Iveragh-félszigettől. A sziget nagy része 1996-ban került be az UNESCO Világörökség listájába. Ez a hely annyira népszerű, hogy a Csillagok háborúja bizonyos részeit itt forgatták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Allie Dearie (@alliedearie) által megosztott bejegyzés,

Kliluk-tó, Kanada

A foltos tó egy sósvizű ásványvizű tó, Kanadában, amely különböző ásványi anyagokat tartalmaz. Nyáron a tó vizének nagy része elpárolog, felfedve az ásványi anyagok bizarr színű lerakódásait.

DSC06353

Pongour Vízesés, Vietnam

A Pongour vízesés Vietnam egyik legnagyobb és legszebb vízesése. Az esős évszakban erőteljesebb a sodrás, míg a száraz évszakban a vízesés elveszíti erejét, és apró patakká alakul át, de megtartja szépségét.

Pongour waterfall

Ördögtorony, USA

Az ördögtorony egy magmás olvadékból alakult ki, amely a Föld mélyéről emelkedett ki és hatszögletű oszlopok formájában dermedt meg. A legősibb geológiai lelőhely.

June 1, 2013 Devils Tower (5)

Prohodna, Bulgária

A Prohodna fő jellemzője egy szikla, mely két lyuka, úgy néz ki, mint egy emberi szempár. A helyiek “Isten szemének” és néha “ördög szemének” is nevezik.

the Eyes of God

Pamukkale, Törökország

Hierapolis, más néven Pamukkale springs (szó szerint jelentése “pamut vár”) az UNESCO Világörökség helyszíne Denizli tartományban, Délnyugat-Törökországban.

Pamukkale

Samgwangsa-templom, Dél-Korea

A Samgwangsa temploma egy éves lámpás fesztiválról ismert épület, melyet Buddha születésnapja tiszteletére építtettek, amely több, mint egymillió látogatót vonz. A fesztivál ideje alatt ezer színes lámpás világít az éjszakai égbolton.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ᴶᴵᴺᵂᴼᴼ (@artifex_jin) által megosztott bejegyzés,

Arashiyama, Japán

Kiotó nyugati részén, az Arashiyama hegy lábánál fekvő csodálatos hely. A Hozu folyó partján számos kert és bambusz liget található.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KYOHEI (@kyohei_w516) által megosztott bejegyzés,

Neuschwanstein kastély, Németország

Ez a kastély olyan, mint amilyet a tündérmesékben láthatunk a Bajor Alpok erdeiben. Ez egy igazi remekmű, amely rendkívül népszerűvé vált a turisták körében.

Castle_Neuschwanstein

Tracy Arm Fjord, USA

Durva partok, fenséges hegyek, tornyos sziklák, vízbe ereszkedő vízesések, Alaszka legnagyobb jéghegyei.

Sawyer Glacier - Tracy Arm Fjord - Portrait

Add Comment