KeződoldalÉrdekességek15+ dolog, amit nyugodtan magunkkal vihetünk a hotelszobából

15+ dolog, amit nyugodtan magunkkal vihetünk a hotelszobából

-

Az emberek szeretnek szállodákba járni. Jó érzés néha, amikor egy épület teljes személyzete a mi kényelmünket szolgálja. Vélhetőleg a legtöbb ember volt már valaha az életében hotelben. Belépünk a nekünk szánt szobába és egy hatalmas kényelmes ágy vár minket. Mellé még egy csomó apróság is, mely hasznos vagy szükséges lehet a nyaralásunk idejére. Tisztálkodószerek, varrófelszerelés stb. Ezek többségét bátran használhatja bárki extra költségek nélkül. Van persze sok olyan is, amelyért külön kell fizetnünk. Mit vihetünk ezek közül haza? Mi az, amiért fizetnünk kell? Nyilván az ágyat, vagy egy kredencet nem kötünk a kocsi után hazafelé menet, de az apróságok többsége teljesen szabadon felhasználható vagy elhozható. Nézzünk ebből egy listát, így Te is tudni fogod, hogy miket lehet elhozni, ha esetleg megtetszene. Vannak szállodák, amelyek külön kérik, hogy ha használtuk valamelyik bekészített terméket, akkor vigyük magunkkal, hiszen ezt a következő vendégnek már nem adhatják oda, így csak a szemétbe végezné.

Nézzünk egy listát ezekből.

Tisztálkodószerek
Ezeket szinte minden szálloda bekészíti a vendégeknek. Egy kis szappan, sampon vagy balzsam. Nem fognak ránk szólni, ha eltesszük a táskánkba. Egyes hotelekben kifoghatunk kifejezetten jó minőségű tisztálkodószereket is. Nem kell azt feltételezni, hogy a legolcsóbbat kapjuk. Jól jöhet még a későbbiekben. Ráadásul ezek űrtartalma akkora, amekkorát a kézipoggyászokban is felengednek, ha repülővel mennénk.

Kézkrémek
Nem mindenhol, de egyes szállodákban kézkrémet is kapunk. Nem kell otthagynunk, ha megtetszene…

Fogkefe, szájvíz, fogkrém
Na, ez tipikusan egy olyan dolog, amit ha használunk, akkor vigyük is magunkkal. Bár, a legtöbb ember ezekkel a táskájában indul, ha utazik.

Borotválkozási kellékek
Sokszor készítenek be eldobható borotvát is. Jól jön, ha egy üzleti útra mennénk. Magunkkal vihetjük.

Varrókészlet
Nagyon jól jöhet. Biztos mindenki járt már úgy, hogy leesett egy gombja, vagy elszakadt a nadrágja. Ezeket “tűzoltás” gyanánt nyugodtan felhasználhatjuk.

Cipőtisztító készlet
Ezt így külön ritkán rakják be a szobába. Manapság az a jellemző, hogy a recepció környékén van egy kihelyezett berendezés erre a célra. A recepción kell érdeklődni, de vélhetően nem vihetjük haza.

Cipőkanál
Kényelem és reklám is egyben. Rajta van a szálloda logója. Nem fognak rendőrt hívni ha eltesszük.

Fésű és hajkefe
Manapság a környezetvédelem jegyében fa fésűket találhatunk a szállodai szobákban. Eltehetjük ezt is.

Tollak, ceruzák
Ez is ugyanúgy marketingfogás. Kifejezetten örülnek neki, ha magunkkal visszük.

Kávé, tea, cukor
Egyes szállodák welcome drink gyanánt raknak be nekünk instant kávét, teát és vízforralót is. Megihatjuk, elvihetjük. Ha csak welcome drink-ként van bekészítve, akkor úgy számoljunk vele, hogy nem töltik fel, ha elfogyna. Minden vendég csak egy “pakkot” kap.

Csészék
Nem, ezt nem vihetjük el. Ingyen legalábbis nem. Érdeklődni kell a szálloda recepcióján, hogy mennyit kell fizetni érte.

Ásványvíz
Ez országonként változó. Azokban az országokban, ahol a hálózati víz nem iható, ott ingyen kapjuk és napi szinten fel is töltik vele a hűtőt. Ahol viszont a minibár egyik eleme, ott fel fogják számolni.

Köntös
A köntöst nem szokás hazavinni. Legalábbis ingyen nem. Vannak drágább szállodák, ahol benne van az árban, de erről érdeklődjük a recepción. Magyarországon 5.000 Forint körüli összeget szoktak kérni érte.

Papucs
Ha felbontjuk, akkor a távozásunk után biztosan kidobják. Nyugodtan vigyük magunkkal. Otthoni vendégpapucsnak ideális lehet.

Esernyő
Ezt ne nagyon keressük a szobában, de a recepción fognak tudni adni. Kérdezzük meg, hogy vissza kell-e szolgáltatni.

Cipőfényező szivacs
Ilyet gyakran találhatunk bekészítve és magunkkal is vihetjük. Egyébként is csak egyszer lehet felhasználni.

Társasjáték
Egyes szállodákban kérhetünk a recepción társasjátékot, vagy egy pakli kártyát. Minden esetben vissza kell szolgáltatni.

Sör- és bornyitó
Fel vannak készülve a recepción, ha valaki saját maga által vásárolt bort inna a szobában. A szálloda büféjéből, vagy a recepción tudunk kérni bornyitót. Vissza fogják kérni…Ne is próbálkozzunk.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezt is olvasd el