KeződoldalVilág15 elképesztő hely a Földön, ami valójában létre sem jöhetett volna

15 elképesztő hely a Földön, ami valójában létre sem jöhetett volna

-

Bármerre is utazunk a nagyvilágban, bárhol találkozhatunk szokatlan és néhány esetben misztikus látványosságokkal. A cikkünkben szereplő helyekre ez kifejezetten igaz, bár komolyabb turisztikai célpont nincs a közelükben, a turisták előszeretettel látogatják őket.

Rózsaszín tó Nyugat-Ausztráliában (Hillier-tó)

Ez a szokatlan jelenség Ausztráliában található. A Middle-szigeten lévő hatszáz méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só-perem övezi és eukaliptusz fák veszik körül.

A világ legszűkebb utcája

A Németországban található Spreuerhofstraße a világ legszűkebb utcája, szélessége ugyanis 31 és 50 centiméter között mozog. Maga az utca még 1727-ben készült, amely a klausztrofóbiásoknak egyáltalán nem ajánlott.

A legvékonyabb (haragból épült) ház

Boston városában, 1870 körül két fiú testvér édesapjuktól örökölt egy földet. Az egyik testvér a polgárháborúba ment harcolni, a másik pedig úgy határozott, hogy egy hatalmas házat épül a telekre, így mindössze egy szelet helyet hagyva testvérének, akiről azt gondolta, nem tér majd haza a háborúból. Végül nem így lett, a testvér hazatért, bosszúból pedig egy vékony házat épített a megmaradt területre, ezáltal pedig blokkolta a testvére házára eső kilátást és napfényt.

Egy hatalmas rózsaszín nyúl, ami még az űrből is látszik.

A bécsi művészeti csoport által készített 61 méter hosszú és 6 méter magas nyúl az olaszországi Piedmont régió egyik dombján tekinthető meg. 2005-ben állították fel, az előzetes tervek szerint pedig 2025-ig maradt volna ott, de 2016-ban erősen megrongálódott, ugyanis a turisták megmászták az alkotást.

A föld, ami senkinek sem kellett.

Ahogy a Hala’ib-háromszögért folytatott területi vitának, úgy ennek a sivatagi résznek a problémája is egy régi térképekhez köthető. Egyiptom az 1899-ben elfogadott határokat veszi figyelembe területének meghatározásakor, míg Szudán az 1902-ben kiadottat. A kettő között azonban három különbség is van. Ezek közül kettő a Hala’ib és a Bi’r Tawīl nevű terület, hiszen a Hala’ib-háromszöget mindkét állam magáénak tartja, viszont a Bi’r Tawīl-t érdekes módon egyik sem.

Melltartó-kerítés

Új-Zéland szívében található ez a rendkívül különös jelenség. Még a 90-es évek végén kezdődött az egész, amikor is körülbelül 100 melltartó lógott rajta. Az évek során pedig sorra hordták ide a melltartókat a helyiek, 2006-ban a város vezetősége azonban eltávolíttatta őket, ugyanis elvonták a sofőrök figyelmét, ez pedig túl sok közlekedési balesettel járt.

Egy irodaház, amelyen egy autópálya halad át

Oszakában található a 16 emeletes Gate-toronyház, amelynek hatodik és hetedik emelete között a város autópályája fut keresztül. Az út saját lábakon áll, nem csatlakozik magához az épülethez. A vibráció ugyan minimális, a forgalom okozta zaj viszont elkerülhetetlen.

Belgium és Hollandia határa

Belgiumot és Hollandiát köti össze Baarle-Hertog települése. Mivel senki nem volt hajlandó lemondani róla, így a határvonalat éttermeken, házakon és üzleteken keresztül húzták meg.

A világ legmeredekebb utcája

Az új-zélandi Dunedin településen található a Baldwin Street, ami olyan meredek, hogy a Guinness Rekordok könyve is elfogatta a világ legmeredekebb utcájaként.

Egy város, ahol a föld alatt élnek az emberek.

Dél-Ausztráliában található Coober Pedy egy régi bányaváros. A föld felszínén túl magas a hőmérséklet, ennek következtében a lakosok úgy határoztak, hogy inkább földalatti barlangokban alakítják ki a maguk kis közösségét. Vannak barlang-lakások, barlang-templomok, sőt még barlang-üzletek is.

A világ legbonyolultabb körforgalma

A “mágikus körforgalom” néven ismert körforgalom az angliai Swindon városban található és öt mini-körforgalomból tevődik össze. Külső szemmel kaotikusnak tűnhet, a helyiek azonban megszokták, hiszen semmivel sem történik több baleset, mint más városok körforgalmaiban.

Az Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch városka Wales központjában található és a leghosszabb egy szóból álló településnév Európában, valamint a második leghosszabb az egész világon. Nevét még tréfából kapta az 1860-as években.

A sziget, amin nem lakik senki, mégis található rajta egy ház.

Izland déli részén található Elliðaey-sziget. A legenda szerint egy környékbeli vadász építette rá a házat, aki utálta az embereket. A férfi azóta meghalt, a háza pedig üresen, egymagában áll a szigeten.

Chand Baori-kút

A Chand Baori-kút Abhaneri falujában helyezkedik el Dzsaipur közelében Rádzsasztán államban, Indiában. Abhaneri falu közelében a 8. és a 9. század fordulóján építettek egy 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból álló kutat, amellyel a vízellátást oldották meg a szárazság idején.

A ház, amin keresztül megy a metró

A kínai Csungking város metróvonala egy 19 emeletes panelháznak a felső szintjein megy keresztül, de speciális kialakításának köszönhetően az általa keltett zaj állítólag nem hangosabb, mint egy mosógép.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...