KeződoldalÉrdekességek15 érdekes tény Steve Irwinről, más néven a Krokodilvadászról, aki rettenetesen félt...

15 érdekes tény Steve Irwinről, más néven a Krokodilvadászról, aki rettenetesen félt a papagájoktól

-

Steve Irwin, a híres természettudós, krokodilvadász nagyon bátor ember volt. Most február 22-én töltötte volna be 58. életévét. Őszintén csodálta az állatokat és szinte mindegyikhez puszta kézzel nyúlt. Megvívott pár krokodillal, de csak azért, hogy biztonságba tudhassa a helybélieket na meg az állatokat is. Egyetlen állatfajtól félt a legjobban, a papagájoktól. Ezt persze a madarak tudták, hisz mindig megtámadták őt. Egyszer majdnem az orrát is elvesztette egy madár miatt. Neve mind a mai napig ismert és családja gondoskodik róla, hogy ez így is maradjon. A mai napon 15 érdekes tényt hoztunk el róla, ami bizonyítja, hogy valóban egy rendkívüli ember volt.

1, Irwin fiatalként Bearwa-ba költözött. Ausztrália Queensland közelében szeretett volna nyitni egy hüllőparkot. Miután eme célját megvalósította szerette volna kibővíteni a határait. A hely, név szerint az ausztrál állatkert mind a mai napig üzemel és az egész világon ismerik.

2, Steve már gyerekként is hüllőkkel vette körbe magát. Édesapja a hatodik születésnapjára vett neki egy 4 méteres pitont. Amikor betöltötte a kilencedik életévét egy krokodilt kapott, de persze édesapja felügyelete mellett lehetett a közelében.

3, A fiatal Steve összesen több, mint 100 krokodilt fogott el, mikor Queenslandben önkéntesként dolgozott. Befogásuk után a parkba vitte őket, ahol megfelelően gondoskodtak róluk, sőt nem is veszélyeztették tovább a lakosságot.

4, Rendszeresen horgászott az apjával és egyik alkalommal egy nagyon különleges teknőst fogott ki. Amikor egy szakember megvizsgálta azt mondta, hogy ez egy új, korábban még fel nem fedezett fajú teknős. Így kapta az “Elseya irwini” (Irwin teknőse) nevet.

5, Steve és Terri egy előadáson találkoztak egymással, és első látásra egymásba szerettek. 4 hónap múlva a pár össze is költözött egymással.

6, Amikor a pár elment nászútra, még akkor sem tudták maguk mögött hagyni hobbijukat. A “The Crocodile Hunter” című dokumentumfilm első évada ebben az időszakban készült.

7, A forgatást meg kellett szakítani, mert Mexikó partjainál két búvár SOS jelét fogták. Azonnal a megmentésükre siettek, de csak az egyiket tudták megmenteni.

8, Annak ellenére, hogy a világ legveszélyesebb állatait tartotta a kezeiben, nagyon félt a papagájoktól. Valamilyen oknál fogva, ezek a madarak folyton megtámadták Irwint.

9, Egyszer Stewe közönsége nagyon felháborodott, mikor egy előadása során z egyik kezével egy 4 méteres krokodilt etetett, a másikban pedig hat hónapos kisfiát, Robertet tartotta. Sokan meggondolatlannak tekintették viselkedését, de Steve azt válaszolta, hogy a helyzet végigellenőrzés alatt volt és sosem hagyta volna, hogy gyermeke bajba kerüljön.

10, Steve legjobb barátja, Wes Mannion egyszer beleesett a hüllők ketrecébe és egyikük meg is támadta őt. Szerencsére Steve gyorsan közbelépett és segített barátjának megszabadulni a krokodiltól. Steve azonban a mentés során megsérült, és több hétbe tartott mire meggyógyultak a sebei.

11, Steve földterületeket vásárolt Ausztráliában, a Fidzsi-szigeteken, Vanuatu-ban, sőt még egy az Egyesült Államokban is, hogy megmentse azokat az állatokat, melyek a kihalás szélén álltak.

12, Annak ellenére, hogy Irwin rendszeresen harcolt krokodilokkal és más veszélyes állatokkal, mégis saját esküvőjét írta le élete legrosszabb pillanatának. Elmondása szerint az egész szertartás alatt patakokban folyt róla az izzadság.

13, 2006. szeptember 4-én Steve, Philippe Cousteau Jr-ral dolgozott együtt, hogy bemutassák a veszélyes óceáni lényeket. Két jelenet közötti szünetben Steve úgy döntött, hogy készít egy víz alatti felvételt lányának. Irwin azonben vélelenül túl közel került egy tüskés rájához, aki meg is támadta őt. Mellkasa bal oldalán sérült meg, és ez okozta Steve halálát.

14, Stevet nyilvánosan temették el, és 300 millió ember nézte végig a búcsú ceremóniát. Egy évvel halála után, azt az utcát, ahol az Ausztrál állatkert található, az ő tiszteletére átnevezték.

15, Steve Irwin hagyatéka továbbra is üzemel családja révén. Gyermekei és felesége rengeteget segít a vadon élő állatok számára, sőt sorozatot is forgatnak, mely az “Ausztrál állatkert – Steve Irwin öröksége” címet viseli. Robert Irwin nemrég készült képe nagyon megérintette a család összes rajongóját, ugyanis a fiú egy az egyben olyan, mint édesapja.

Te szeretted nézni a műsorát?

Ezt is olvasd el