KeződoldalÉrdekességek15 érdekesség a világból, melyeket nehéz elhinni

15 érdekesség a világból, melyeket nehéz elhinni

-

A világ tele van érdekességgel, melyekről lehet, hogy még nem is hallottunk. Ezek között több olyan is van, amiket el sem tudnánk képzelni. Manapság az internet világában az információkhoz nagyon könnyen hozzá lehet jutni, viszont eszünkbe nem jutna rákeresni arra, hogy milyen lehet egy tigris bőre a csíkos bundája alatt. Ilyen dolgokat hoztunk most el nektek.

Nézzétek meg a következő válogatásunkat.

Az Amazonas folyó közel 7000 kilométer hosszú, viszont csupán egyetlen hídja van a Rio Negro híd, melyet 2010-ben nyitottak. Ez a híd a Rio Negro és az Amazonas találkozásánál van.

A tigrisnek nem csak a bundája, hanem alatta a bőre is csíkos. A tigris csíkozása olyan, mint az ember ujjlenyomata. Nincs két egyforma a világon.

2012-ben egy nő részt vett egy egy keresőcsapatban, melyről utólag kiderült, hogy azt a nőt, azaz önmagát kereste. Érdekes mód nem esett le neki a személyleírás alapján, hogy őt keresik.

Ha megfigyelitek a repülőgépek útvonalát egy térképen, észrevehetitek, hogy nem egy egyenes vonalat fogtok látni. Ennek csupán az az oka, hogy a föld gömbölyű, viszont a 2D-s térképek síkban vannak. Ennek okán, ha Indiából utaznátok az Egyesült Államokba, akkor érinteni fogjátok Oroszországot, Angliát, Grönlandot. Furcsa mód ez a legrövidebb útvonal.

Alaszka rendkívül különleges elhelyezkedéssel bír. Ez a legészakibbb, legnyugatibbb és legkeletibb állam az Egyesült Államokban.

Látható Afrika Nagy Britanniából? Furcsa mód igen! Egyszerűen csak el kell utaznotok Gibraltárba, ami egy brit tengerentúli terület. Innen nézve látható Afrika.

Az almák, melyeket a boltok polcain látunk már 5-10 hónappal korábban lettek szüretelve. Ez idő alatt különleges hűtőkben tárolják őket, ahol nagyon kevés az oxigén.

Gondolkodtatok már, hogy miért kell aludni? Alvás közben a test helyreállítja a rendszereit, újraaktiválja a memóriát. A növekedéshez szükséges hormonok is ilyenkor termelődnek. Ezért van az, hogy a gyerekeknek több alvásra van szükségük.

Az avokádó magjai, levei és éretlen gyümölcse mérgező. Különösen veszélyes az állatokra, főleg a madarakra. Az ember számára teljesen biztonságos és egészséges.

Az ember nyelvén lévő mintázat pont olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk.

Egy Hanakó nevű japán koi ponty 226 évig élt. 1977-ben halt meg.

Létezik a japánok körében egy úgynevezett “Párizs szindróma”. Az országukban rendkívül népszerű a francia főváros, viszont vannak, akik csalódásként élik meg az odautat. Erre az esetre egy forródrótot is fenntartanak, melynek a végén különböző terapeuták vannak.

A barna szem valójában kék, mely barna pigmenttel rendelkezik. Létezik egy eljárás, melynek segítségével a barna szemből kéket tudnak csinálni.

A papírvágások valami oknál fogva fájdalmasabbak, mint azok, amelyeket késsel ejtenek. A papír nem vág olyan mélyre és nincs vérzés, ezért a seb gyógyulása lassabb és fájdalmasabb.

A Puma és az Adidas céget egy testvérpár hozta létre. Rudolph Dassler és Adolph Dassler. Együtt csinálták a Gebrüder Dassler sportcipőket, de összevesztek és ezért külön céget hoztak létre.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...