KeződoldalÉrdekességek15 fontos dolog, amit elárul a kapcsolatokról az eljegyzési gyűrű.

15 fontos dolog, amit elárul a kapcsolatokról az eljegyzési gyűrű.

-

A gyűrű árának pszichológiai jelentése lehet, sőt esély van arra is, hogy mérete valamint  stílusa a pár jövőjéről árulkodhat. Tudniillik ez nemcsak egy egyszerű tárgy,  hanem egy mély jelentéssel bíró ékszer, amit annak az illetőnek adnak a férfiak, akivel le szeretnék élni az életüket. Ma úgy döntöttünk, hogy egy kicsit belemerülünk ebbe a témába és elhozunk nektek néhány nagyon érdekes információt a gyűrűkről és az azt választó párokról.

1, Csiszolás, forma és formatervezés – mindegyik számíthat.

Egyesek szerint az eljegyzési gyűrű kialakítása és a benne lévő kő csiszolása, sok mindent elárulhat egy kapcsolatról. Az eljegyzési gyűrűk nagyon különlegesek, hiszen a viselőjéről és választójáról is több érdekes információt árulhat el.

2, Klasszikus kerek alakú csiszolás.

A kerek csiszolású gyűrűk olyanok, mint a fekete ruhák… sose mennek ki a divatból. Ezek az ékszerek azoknak tökéletes választás, akik szeretik a hagyományos stílust képviselni. Állítások szerint a konzervatív párok nagyon hűségesek egymáshoz.

3, Smaragd alakú csiszolás.

Egy másik klasszikus ékszer, smaragd csiszolású kőformával, amit nagyon sok pár szeret. Eme kő hosszúkás téglalap alakra van kivágva, ami az eleganciát valamint finomságot tükrözi vissza. Aki ilyen gyűrűt választ, többnyire fél azoktól a helyzetektől, amiben kísértésbe eshet, viszont nem fél sok pénzt költeni, hogy párja boldog legyen.

4, Hercegnő alakú csiszolás.

Igazi geometriai megjelenést kapott a hercegnő csiszolású gyűrű, melynek különleges jelentése van. Aki ilyen gyűrűt visel az állítások szerint nagyon el van kényeztetve. A leendő vőlegényről azt árulja el, hogy nagyon átgondolt személyiség, aki szeretné, hogy párja ússzon a boldogságban. Ez  darab egy tökéletes formatervezésű ékszer, ami tökéletesen szolgálja a divatot.

 

5, Körte alakú csiszolás.

A gyűrűbe egy csepp alakú kő kapott helyett, ami esztétikailag meghosszabbítja a hölgy ujját. Ez a csiszolású gyűrű nem annyira népszerű az emberek körében, mert akik ezt választják nem szeretik a spontán dolgokat és nem szeretnek az árral együtt haladni. Ők olyan emberek, akik szép lassan akarják megtalálni saját útjukat, ebből kifolyólag excentrikusnak tartják őket.

6, Marquise alakú csiszolás.

Ennél a gyűrűnél a kő ovális alakú, melyek hegyes végben végződnek. Akik ezt a gyűrűt preferálják szeretnek divatosak és egyediek lenni. Ők azok a személyek, akik élvezik az eleganciával és divattal járó dolgokat. Ez a gyönyörű kő kiváló azon párok számára, akik szeretnének szép életet élni.

7, Szív alakú csiszolás.

Ez a ritka csiszolású kő édes és romantikus. Azok a párok, akik ezt a gyűrűt választják nagyon romantikus alkatok, akik nem félnek kimutatni az egymás iránt érzett szeretetüket. Mindketten szentimentálisak és igazán gondoskodók. Sőt, azon emberek, akik ezt a szokatlan vágású darabot választják, szeretnek kitűnni a tömegből.

8, Párna alakú csiszolás.

Eme csiszolású kő igazán nőies és divatos. A drágakő alakja elég nagy felületű, melynek sarkait szépen lekerekítették. Ez a típus évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend a házasodni kívánok életében, ugyanis egy rendkívül kifinomult gyűrűről van szó. Azon személyek, akik ezt választják, szeretik a kissé finomabb megjelenést, de ezzel párhuzamosan a tömegből is szeretnek kitűnni.

9, Ovális alakú csiszolás.

Ezek az oválisan csiszolt gyűrűk az exkluzív megjelenés királynői. 1950-ben készítettek ilyet először, és azóta népszerűsége egyre csak nő. Azok akik ezt gyűrűt részesítik előnyben szeretik a különböző tendenciákat, akik tökéletesen tisztában vannak vele, hogyan kell egy modern és egy hagyományos gyűrűt, ruhát…stb egyszerre hordani.

10, Asscher alakú csiszolás.

Ezt a típusú csiszolást 1902-ben fejlesztették ki, és legfőbb ismertetőjele a lépcsőzetes design. Mindegy hányszor néz rá az ember, mindig hihetetlenül különlegesnek tűnik. Ezt a típust olyan emberek választják, akik szeretik a szokatlan és a retro megjelenést párosítani.

11, Pasziánsz beállítású gyűrű.

A pasziánsz beállítású gyűrű örök divatnak számít. Azok a párok, akik ezt a bonyolult, ám mégis stílusos dizájnt választják, élvezik életük legegyszerűbb és legapróbb momentumait is. Az ilyen emberek nem szeretnek kalamajkát csinálni, és jól tudják kezelni az alapvető dolgokat. A boldogságukhoz kis dolgok is elegendőek.

12, Kővel kirakott gyűrű.

Nagyon sok nő körében népszerű a három köves gyűrű, mert nemcsak szép, de elegáns is. Ez a típusú gyűrű a múltat a jelent és a jövőt egyszerre képviseli.

13, Vésett gyűrűk.

A vésett gyűrű a másik érdekes formatervezés. A vésett sávokat választó párok valószínűleg nagyon közel állnak egymáshoz, akik szeretnek egymással viccelődni és nevetni. Általában az azonos érdeklődéskörű párok szokták ezt a típust választani.

14, A gyűrű ára a házasságot is befolyásolhatja.

Az Emory Egyetem által készített tanulmány szerint, ha a férfiak túl sok pénzt költenek az eljegyzési gyűrűre, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy a házasságnak válás lesz a vége.

Azt is megállapították, hogy az esküvővel járó költségek további stresszt okoznak a menyasszonyok számára, ami szintén váláshoz vezethet. Természetesen a királyi család tagjai esetében kicsit más a helyzet, ugyanis a magas költségekre általában szükség van egy esküvő során. Náluk kevesebb esély van arra, hogy válással végződik a dolog.

15, Egyre népszerűbb az eljegyzési gyűrű költségeinek megosztása.

Ma már egyre több pár dönt úgy, hogy megosztja az eljegyzési gyűrű költségeit. Ezzel a megmozdulással csökkenteni akarják egymás pénzügyi terheit, még akkor is, ha ugyanannyit keresnek. Ez a döntés közelebb hozza egymáshoz a feleket és erősebbé teszi a kapcsolatot.

Meg kell jegyeznünk, hogy a fent említett információkat nem kell készpénznek venni, mert ahogy minden alól, úgy ez alól is vannak kivételek. Nem minden pár gondolkozik ugyanúgy, és nem mindegyik rendelkezik ugyanolyan jövőképpel. Gyűrű ide vagy oda a legfontosabb, hogy a felek szeressék és tiszteljék egymást.

Te házas vagy? Milyen típusú gyűrűt viselsz az ujjadon? Egyetértesz a fent említett információkkal?

Ezt is olvasd el