15 hasznos tipp, ami megkönnyíti a mindennapi életedet

Mindannyiunk életében jelen vannak olyan kisebb-nagyobb kellemetlenségek, amelyek a mindennapi teendőinkből adódnak. Ezek többségét már rutinból oldjuk meg és nem gondolkodunk el azon, hogy vajon van-e valamiféle hatékonyabb praktika. Pedig sokszor csak egy kis plusz kreativitás szükséges ahhoz, hogy nagyban leegyszerűsítsük és megkönnyítsük a saját dolgainkat. Az alábbiakban 15, a mindennapok során gyakran használható trükköt gyűjtöttünk össze, amik könnyebbé tehetik az életed.

1. A cipőfűzők csomóinak kibogozása elég gyakori és idegőrlő feladat. Hogy megkönnyítsd a dolgod, használj két vékony hajcsatot.

2. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy társaságban ugyanolyan italt ittunk, ezért kénytelenek voltunk valahogy megjelölni, hogy tudjuk, melyik kié. Ezt legtöbbször úgy oldjuk meg, hogy egy bizonyos helyre tesszük, ami be is válik. De íme egy másik módszer is: hajlítsd meg a dobozod tetején lévő kis nyitófület valamilyen egyedi módon.

3. Egy kókuszdiót alapból nem könnyű felnyitni. De ha beteszed a fagyasztóba egy kis időre, magától megreped. A legjobb, hogy a kókusztej ízét ez nem befolyásolja.

4. Nem is gondolnánk, hogy egy tekercs szigetelőszalaggal hogy le tudjuk kötni foglalni a gyerekeket… ehhez csak annyit kell tenned, hogy utakat alakítasz ki a játékautóinak. Amilyen egyszerű, legalább olyan hatásos is.

5. A konzervdobozok tetejéből nagyon könnyen lehet képkeret tartót csinálni.

6. Íme a trükk arra az esetre, ha nem szeretnél egy egész tepsivel készíteni egy adott ételből. Nyilván az esetek többségében nem kell ezt a módszert alkalmazni, azonban vannak olyan ételek, amikhez ez kifejezetten jól jön. Ilyen lehet például, amikor rétegeket kell készítened.

7. Négyzetrácsos füzettel rendkívül pontosan lehet ábrázolni, hogy egy adott helyiségben miként férnek el (vagy épp nem) a bútorok.

8. Ha nem úgy sikerült egy üveg kibontása, ahogy szeretted volna és nincs másik dugód, egy levágott gumikesztyű ujjával orvosolhatod a problémát.

9. Minden bizonnyal a hotelek többségében nem tisztítják a TV távirányítóját, annak ellenére, hogy szinte a szoba összes vendége a kezébe veszi. Ha belegondolunk, hogy mennyi baktérium lehet rajta, már nem is tűnik olyan bugyuta megoldásnak az alábbi:

10. Mielőtt valamilyen isteni sziruppal fokozol egy édességet, vágd be, hogy jobban átitassa.

11. Egy közönséges üvegnyitóval is könnyen felnyitható a kókuszdió.

12. Ha átmenetileg meg kell védened a szemetest a kutyádtól/macskádtól.

13. Egy gyógyszeres szekrényben – nem meglepő módon – a gyógyszeres dobozok foglalják a legtöbb helyet. Így nyerhetsz több teret: vágd ki a dobozok feliratait, majd a szedési útmutatójával és a gyógyszerekkel helyed őket külön tasakokba.

14. Ezt biztosan megjegyzed, ha te is gyakran felejted otthon a kulcsodat, vagy a telefonodat, illetve a telefontöltődet:

15. Ha túlságosan nagy a nadrágod, amit fel szeretnél venni, ez lehet a megoldás:

Melyiket találtad a leghasznosabbnak? Írd meg hozzászólásban!

Add Comment