KeződoldalÉrdekességek15 hasznos trükk a moziból, amire senki sem figyel

15 hasznos trükk a moziból, amire senki sem figyel

-

A filmek rendkívül szórakoztatóak, ugyanakkor tanító célzatúak is. A családi filmek a szeretetről, kedvességről, a melodrámák a kapcsolatok bonyolultságáról tanítanak meg minket. Emellett pedig, a mozifilmeknek köszönhetően jó néhány apró trükköt is elsajátíthatunk. Hogyan randevúzzunk? Hogyan szakítsunk vagy ne szakítsunk? Mit kezdhetünk az élet adta lehetőségekkel? Vagy hogyan viselkedjünk egy-egy különleges szituációban vagy a mindennapi életben?

Cikkünkben olyan trükköket árulunk el neked, amit a filmekben láthattál és amelyek rendkívül hasznosak lehetnek számodra az élet különböző területein.

A Keresztapa című filmből vehetünk egy kis főzőleckét, nevezetesen a húsgolyós spagetti receptjét sajátíthatjuk el. Clemenza részletesen elmondja, hogy “Na gyere ide, Mike! Tanulj valamit, lehet, hogy egyszer neked is húsz személyre kell főznöd. Nézz ide: odateszel egy kis olajat, aztán a fokhagymát. Aztán utánadobod a paradicsomot meg a paradicsompürét, de kavarod, hogy ne álljon össze. Amikor rotyog, belevágod a kolbászt meg a húsgombócokat. Pár csepp vörösbort és rá egy kevés cukrot. Meg is van.” Íme a tökéletes húsgolyós spagetti titka.

A Bridget Jones naplója című film főszereplő a nők példaképe lehet, persze nem mindenben. A kicsit esetlen és őrült Bridget naplóvezetési szokásai viszont rengeteg előnnyel járnak. A pszichológusok szerint ugyanis a naplóírás többek között segít levezetni a mindennapi stresszt.

A Neveletlen hercegnő című romantikus vígjáték jó útmutató lehet, ha igazi hölggyé szeretnél válni. A királynő tanácsai, amiket Mia-nak adott, minden nő figyelmét felkeltheti. Ő mondja például azt is, hogy egy hölgy nem teszi keresztbe a lábát, hanem térdét kissé oldalra dönti és összeérinti bokáit.

Az Egek ura című filmben George Clooney tanácsot ad azoknak, akik gyakran repülnek. Mivel a reptéren több ellenőrzési pont is van, azt javasolja, hogy válasszuk azt a sort, ahol ázsiaiak vannak többen. Ők ugyanis, nem szeretnek sok poggyásszal utazni, így a sor is gyorsabban halad.

A Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio egy tollat ad barátjának és arra kéri őt, hogy adja el neki. Figyeld meg a párbeszédet!

Kérhetnék egy autogramot? -Igen, de nincs tollam. Akkor vedd meg az enyémet!

Természetesen nem kell szó szerint megismételni a jelenetet és a mondatokat, de a lényeg, hogy tegyél fel egy kérdést, ami felfedi az adott ember igényét, majd tégy ajánlatot.

A Trónok harcából pedig, a pletykákról tanulhatunk valamit. Tyrion felismeri, hogy a királyi tanács valamilyen fontos információt szivárogtat ki Cersei királynő felé. Személyesen találkozik minden tanácsadóval és ugyanazt a tervet osztja meg mindenkivel, de az apró részletek eltérnek. Így kiderül, hogy ki szivárogtatja ki az információkat a királynőnek. Állítólag Kim Kardashian is alkalmazta ezt a módszert annak kiderítésére, hogy megtudja, ki adta el fényképeit az egyik magazinnak.

Az olasz nők egyik szépségének titka megtalálható a Malena című filmben, Monica Bellucci-val. A higiéniai eljárások meglehetősen határozott jelenetében a színésznő egy apróra vágott citrommal keni be dekoltázsát. A citromlé tonizálja a bőrt és javítja annak rugalmasságát.

A Perfect Strangers című filmből okulva próbára teheted a barátság erejét. Barátok összegyűlnek egy asztalnál, ahol mobiltelefonjaikat elővéve hangosan felolvassák a bejövő üzeneteket. Minden egyes üzenet rengeteg kérdést vet fel, majd következnek a sokkoló válaszok és magyarázkodások.

A Híd Terabithia földjére című filmben Leslie nagyszerű példát mutat a gyerekeknek és a tizenéveseknek azáltal, hogy egyáltalán nem néz tévét. “A tévé megöli az agysejteket” – mondja a lány. Sokoldalúságának és gazdag képzeletének köszönhetően van értelme hinni ebben a hozzáállásban.

A Szeretném, ha szeretnél című moziban a hős, Matthew McConaughey megosztja a világ bölcsességét Jennifer Lopez hősnővel. “Jobb, ha a barnát választjuk a többszínű drazsé cukorkák közül, mivel azt kakaóval festették, nem pedig mesterséges színekkel. Ez pedig, kevésbé káros az egészségre.

A Good Will Hunting szereplője szerint ellenfele nem egészen normális, mert 150 ezer dollárt költött az oktatásra. Félre ne érts minket, nem arról van szó, hogy hagyj fel a tanulással, csakis arról, hogy először keresgélj az interneten. Hiszen napjainkban már a könyvek is megtalálhatók rajta, így nem kell rengeteg pénzt elköltenünk egy-egy könyvesboltban azért, hogy tanulhassunk..

Az ördög Pradát visel című filmből ihletet meríthetünk abból, hogyan ne viselkedjünk egy állásinterjún. Mit nem szabad, hogyan tégy az önéletrajzoddal és nem utolsó sorban, hogyan beszélj a főnökkel. Nos, Anne Hathaway nem éppen a legjobb módszert választotta, így hatalmas szerencséje volt, hogy mégis megkapta a munkát.

A Doktor Szöszi című film hősnője, Elle Woods minden nőt megtanít arra, hogyan kell megszerezni egy pasit. Elárulja, hogyan lehetsz ellenállhatatlan, mit kell tenned ahhoz, hogy a pasi biztosan randevúra hívjon.

A Csokoládé című filmben kiváló kulináris ötlet szerepel. A hősnő, Juliette Binoche hozzáadja a chili paprikát a forró csokoládéhoz, meglepve ezzel ízlelőbimbóit. A paprika csípőssége ellensúlyozza az ital édességét és kihangsúlyozza annak ízét.

Steve Jobs a Munkák: A csábítás birodalma című filmben szokatlan viselkedési modellt mutat be egy tárgyalás során. A potenciális befektetővel folytatott találkozón úgy viselkedik, mintha már kiválasztotta volna a jelöltet a projekt finanszírozására. Ezzel összezavarja a befektetőt, így neki nincs más választása, mint hinni a projekt sikerében és befektetni pénzét. Ez természetesen kockázatot is hordoz magában, de a saját termékedbe fektetett bizalom általában a javadra is válik.

Te mit gondolsz ezekről?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...