KeződoldalÉrdekességek15 izgalmas tény, ami a legtapasztaltabb embert is képes meglepni

15 izgalmas tény, ami a legtapasztaltabb embert is képes meglepni

-

“Jó pap is holtig tanul”. Mindannyian ismerjük a mondást, de nem mindannyian értünk vele egyet. Pedig igenis nagy igazság van benne, hisz az életünk mindennap változik, még akkor is, ha nem szemmel látható módon. Napról napra öregszünk és nap, nap mint nap tanulhatunk valami újat. Manapság az internet már bárhol rendelkezésünkre áll, így nem kell messze mennünk ahhoz, hogy új dolgokat fedezzünk fel.

Bármilyen dologra is keresünk rá, sok más olyan érdekességre vagy tényre bukkanhatunk, amikről előtte fogalmunk sem volt. Mindegy, hogy munka közben kalandozunk el egy kicsit vagy éppen keresgélés közben látjuk meg ezeket a képeket, a lényeg, hogy legyünk bármennyire is tapasztaltak és tanultak, abban az egyben biztosak lehetünk, hogy okozhatnak nekünk még nagy meglepetéseket. Éppen úgy, ahogy cikkünk fotói is, amiket hiába is keresgélnek a tankönyvekben vagy magazinokban, mert biztosan nem találnánk meg.

Hallottál már a lottónyereményről, amin 110-en osztoztak? Tudtad, hogy a himalájai mézelő méh hallucinogén mézet termel? Vagy azt, hogyan készül a sült bab? Nem? Akkor mindezt és ennél még többet is megtudhatsz, ha végig lapozod cikkünket.

1.

2005-ben a Wonton Food Inc. nevű társaság helyesen előrejelezte a lottószámokat, így 110 nyertest húztak ki aznap. Az ügyben nyomozást rendeltek el, ami azzal az eredménnyel zárult, hogy nem történt csalás.

2.

Ha valaki Amszterdamban él, eljön az utolsó órája és meghal, de nincsenek rokonai, barátja vagy olyan ismerőse, aki megszervezze a temetését és a misét, akkor egy költő ír verset a búcsúztatóra és elmondja azt a sír mellett.

3.

A himalájai mézelő méh a legnagyobb a mézelő méhek közül. Emellett hallucinogén mézet készít, amelyet az ott élő törzsek gyűjtenek be.

4.

Régebben a férfi ingek gallérjai levehetők voltak. Ennek célja az volt, hogy külön moshassák őket a mosodában, megtakarítva ezzel a mosodai költségek nagy részét. Mivel az ingen a gallér volt az a rész, ami leggyakrabban koszolódott, elég volt csak azt kimosni.

5.

A férfit, aki 1991-ben megtalálta Ötzi the Iceman 5000 éves holttestét, ami a legrégebbi természetes európai múmia, 2004-ben jégben fagyva találták meg.

6.

A szarkákat a világ egyik legintelligensebb állatának tekintik, illetve az egyetlen nem emlős faj, ami képes felismerni magát a tükörben.

7.

A sült babot valójában nem sütik, hanem párolják.

8.

Rowan Atkinson, akit leginkább Mr. Bean néven ismerünk, hangját adta Zazunak az Oroszlánkirály című mesében.

9.

A Walmart legnépszerűbb terméke a banán. Több banánt értékesítenek, mint bármelyik készletben lévő tételből.

10.

A Marson kék a naplemente. A kék színt a marsi légkörben lévő finom por idézi elő. A részecskék az ég felé szórják a napfény vöröses színeit, ezzel szemben a kék színt áteresztik.

11.

Valószínűleg te sem nézted még meg a fagyasztott pizzád alját. Kis behúzásokat láthatsz rajta, amik azt a célt szolgálják, hogy a légbuborékok ne jussanak be a tészta belsejébe.

12.

2005-ben Mark Zuckerberg megpróbálta eladni a Facebookot, 75 millió dollárért. A legnépszerűbb közösségi oldalt akkoriban The Facebooknak hívták.

13.

Az emberrel szemben az albínó állatok nemcsak fehérek, hanem feketék is lehetnek. Ezeket az állatokat melanisztikusnak nevezik.

14.

Az elefántok majdnem úgy viselkednek, mint az emberek. Barátkoznak, eltemetik halottaikat, “utaznak”, kommunikálnak egymással és extrém intelligenciát is mutatnak.

15.

A szamóca fehér vagy sárga is színben is terem.

Bónusz: Kék eper

Kezdetben ételfestékkel próbálkoztak, hiszen az eper nem kéken termett, tehát csak utánzat volt. Aztán a kutatók génmódosítással kezdtek kísérletezni. Végül egy valódinak tűnő eperrel rukkoltak elő, amit az északi sarkon honos lepényhal hidegtűrésért felelős génjével tettek fagyállóvá. Ez az eper nem puhul meg, nem kezd el rohadni és nem utolsó sorban kék. Az ára azonban, mint mindennek, ennek is megvan. Eddig ismeretlen allergiákat válthat ki és az emberre káros toxinokat termel.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...