KeződoldalVilág15 rendkívül furcsa szokás, ami csak és kizárólag Afrikában lehetséges!

15 rendkívül furcsa szokás, ami csak és kizárólag Afrikában lehetséges!

-

Minden országban vannak különleges szokások, hagyományok, amik az életet szimbolizálják. Mi természetesen hozzászoktunk már hazánk furcsaságaihoz, ezért érdekel minket jobban más országok kultúrája, illetve mit csinálnak másképp ők, mint mi. Pontosan ezért hoztuk el Afrikát, mert arról a kontinensről nagyon kevés ismerettel rendelkezünk. Mindenkinek az jut eszébe, amint meghallja ezt a szót, hogy ott szegénység és éhezés van. Nem kell aggódni Afrikán belül is vannak olyan helyek, ahol nincs szegénység.

De most elhoztunk nektek pár képet, erről a vidékről, hogy megismerjétek azokat a furcsa szokásokat, melyeket ők csinálnak.

Képesek úgy utazni, hogy az autó tetején ülnek, illetve állnak.

Úgy telefonálnak, ha felmásznak a mobil torony tetejére.

Nagyon ügyesen le tudják foglalni magukat. Képesek bármilyen anyagból szórakoztató eszközöket csinálni, mint például ez a sárból készült snooker asztal.

Az esküvők sem mennek olyan zökkenőmentesen. A szabadtéri lagzi alkalmával felbukkanhat egy-egy elefánt, ami azonnal véget vethet a bulinak.

A taxit is teljesen máshogy kell elképzelni. Autó helyett a hátukon viszik el az utasokat A-ból B pontba.

A gyerekek nem épp kidobóst vagy bújócskát játszanak a szabadban.

Többüknél a motorkerékpár ülése egy krokodil, amit puszta kézzel gyűrtek le.

A fotózások is valahogy máshogy zajlanak, mint hazánkban. Kezdjük ezzel a nem mindennapi viselettel.

Bulizni viszont azt tudnak. Ha van valamilyen neves, rangos esemény, azt becsülettel megünneplik.

Egzotikus állatokkal találkoznak, akár az otthonukon belül is.

Ha találnak valamilyen elhagyott csecsebecsét, azonnal testékszert, fejdíszt készítenek belőle maguknak.

Náluk nem menő a lovon való közlekedés, a vízilovon annál inkább. Nézd meg ezt a kisgyereket mennyire élvezi, hogy egy víziló hátán lehet.

Mesterfokon tudnak halászni, amint az a képen is látható, de nem csak kis halakat, hanem nagy halakat is, amit valószínű más nem fogna ki.

Így néz ki egy hagyományos törzsi védjegy. Vannak olyan törzsek, ahol a nők nyakára évente tesznek egy karikát, hogy megnyújtsák nyakukat… illetve vannak olyan törzsek is, ahol különféle hegtetoválásokat csinálnak egy-egy beavatási szertartás után.

Ezt is olvasd el