KeződoldalÉrdekességek15 találmány, melyek megváltoztathatják az egész világot

15 találmány, melyek megváltoztathatják az egész világot

-

A találmányok egy része azért született, hogy az embereknek több kényelem jusson. De mondhatjuk azt is, hogy rengeteg találmányt fordítottunk a saját kényelmünkre. Gondoljunk csak a repülőre. A Wright fivérek alapvetően csak repülni szerettek volna, de mi lenne, ha minden egyes utat, amit repülővel megtehetünk azt autóval kellene. Várjunk csak?! Az autót is feltalálta valaki… mi lenne ha az sem lenne? Bicajjal kéne eltekernünk egy amszterdami kiruccanásra? Esélytelen. Legalábbis jelenleg elképzelhetetlen lenne. A lényeg, hogy minden egy apró ötlettől vezérelve indult el. Ki gondolta volna, hogy ennyire megváltoztatják majd az életünket.

Nézzünk még pár találmányt, amelyek nem terjedtek el, de ki tudja?! Lehet, hogy egyszer mindenhol használni fogják.

1:Környezetbarát szemetesháló
A neve Techno-Grabber. A lényege egy olyan tárolóháló, amely rendkívül ellenálló, újrahasznosítható anyagokból készült. Bárhol alkalmazható és nem szennyezzük vele a környezetünket.

Felszerelés

Megtöltve hulladékkal.

Rendkívül rugalmas.

2: Orrszűrő
Hát, ha valamikor, akkor most fog elterjedni. Ez egy kényelmes szűrő, amelyet könnyedén beilleszthetünk az orrunkba. Képes kiszűrni mindenféle káros részecskét. Vajon a koronavírust is?

Egy kis reklámvideó.

3: Okos-zokni babáknak
Feltalálók létrehoztak egy olyan zoknit, mely képes az éjszakai megfigyelésre. Figyeli a baba pulzusát, légzését. Képes értesítést küldeni vagy riasztani, ha bármi gond lenne. Így valamivel nyugodtabban alhatnak a szülők.

4: 3D nyomtatóval készült házak a hajléktalanok számára
A New Story jótékonysági szervezet próbálkozik a globális hajléktalanság megszüntetésével. Létrehoztak egy gyors 3D-s módszert, mellyel jó minőségű házakat lehet nyomtatni.

Íme egy kész ház. Nem semmi! A feltalálók szerint a jelenlegi építési módszerek sosem fogják kielégíteni a növekvő igényeket.

5: Hordozható légszűrő a Teslától
Bárhová magunkkal vihetjük. Autóba, szobába. Egyáltalán nem nagy. Automatán ki-bekapcsol. Szmog, allergének, poratka, szennyeződések megszűrésére való.

6: Vezeték nélküli töltő és UV-fertőtlenítő
Mint tudjuk a telefonunkon több baktérium található, mint a fürdőszobánkban. Ez a kütyü ezen hivatott segíteni. UV fénnyel fertőtlenít és mellette még tölti is a telefonunkat.

7: Hordozható wc-fertőtlenítő
Hordozható, intelligens WC-sterilizáló. A modul 120 másodperc alatt megszünteti a wc-ülőkén található baktériumokat. Könnyen használható és vízálló.

Egy reklámvideó.


8: Iránytű mely Wi-fi nélkül is megtalálja a barátaid.
Képzeld el, hogy egy koncerten vagy egy hegyi túrán vagy és nem találod a barátaid. Erre jó ez az eszköz. Wi-fi nélkül is képes irányt mutatni.

Egy promóvideó.

9: Napelemes kabát
Vízálló, jól szellőzik és sötétben világít. Nem rossz éjszakai futáshoz, vagy biciklizéshez.

10: Ultrahangos kézi-mosógép
Na jó, ez eléggé őrülten hangzik. Szóval ultrahangos technológiával tisztítja és fertőtleníti a cuccaink. Minden szövethez kíméletes. Vihetjük magunkkal kirándulásra, így nem kell azon aggódni, hogy lesz-e mosógép a közelünkben.

11: Szemléletes jóga szőnyeg
Egy szőnyeg a jógázáshoz, amin rajta vannak a legalapvetőbb jóga gyakorlatok. Ja és természetes anyagokból készült. Semmi mérgező.

12: Ergonomikus nyaktámasz
A folyamatos számítógép-nyomkodástól a tartásunk romlik. Ebből a rossz szokásból próbál ez az eszköz minket kiszabadítani. Feladata a nyaki izmok védelme. Kényelmes helyzetben tart minket.

13: Macska szökőkút, ami tisztán tartja a vizet
Egy itatótál a macskának, amelyben a víz napok múltán sem válik poshadttá. Hang nélkül keveri a vizet a tálba, így folyamatosan friss marad.

14: Okos virágcserép
Növénye imádni fogja. Képes figyelni, hogy milyen állapotban van a belé ültetett növény, így egy kijelzőn különféle hangulatjelek formájában megtudhatjuk, hogy kedvenc virágunknak mire van épp szüksége. 15 különböző érzelmet képes jelezni.

15: Horkolásgátló
Egy vízálló, könnyen tisztítható eszköz, mely a horkolásból gyógyít ki minket. Kúraszerűen kell használni.

Egy reklámvideó a működésről.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el