KeződoldalÉrdekességek15 tény, amit eddig nem tudtál a híres filmekről

15 tény, amit eddig nem tudtál a híres filmekről

-

Tulajdonképpen nem számít, hogy milyen filmet nézünk, egyetlen egy dolog biztos, hogy bármilyen alaposan nézzük, biztosan van valami, amit sokadszorra sem veszünk észre. Egy-egy baki vagy szereplő, jelenet, amelynek apró részleteiben rejlik a különlegesség. Természetesen a filmkészítők sem végeznek mindig tökéletes munkát, csak éppen mi nem vesszük észre ezt.

Mint tudjuk, hogy aki nem dolgozik csak az nem hibázik, mindenki másban benne van a hiba lehetősége. Ennek ellenére mi nem filmkritikusok vagyunk, így magáért az élményért járunk moziba, nem pedig azért, hogy kisebb-nagyobb hibákat keressünk a produkcióban. Cikkünkben a filmekkel kapcsolatos tényeket osztjuk meg veled, amiket eddig talán nem is tudtál.

Stephen King Az című regénye alapján a bohóc 27 évente éled újra. A film első adaptációja 1990-ben került a mozikba, a következő, az új adaptáció pedig, 27 évvel később debütált. A Pennywise-t alakító Bill Skargard a éppen 27 éves volt a film forgatása idején. King gonoszai közül ő az egyik leghatalmasabb. A bohóc a gyermeki félelmet használja ki és így rabolja el áldozatait. Ébredése ciklusainak kezdetét és végét egy-egy városi katasztrófa jelezte.

Jackson Robert Scott, aki Georgie-t játssza már szerepelt a Walking Dead és a Gyilkos elmék című sorozatokban is. A kisfiú még csak kilenc éves, de ennek ellenére nem fél a bohóctól és a zombiktól sem.

A Szépség és a Szörnyeteg volt az első animációs film, amit a Legjobb film kategóriában jelöltek Oscar-díjra, de végül ebben a kategóriában A bárányok hallgatnak nyerte meg a szobrocskát.

A Pixar a Fel című animációs filmjében Carl házát 20.622 léggömbbel emelték a levegőbe, a valóságban azonban, ez nagyon kevés lenne ehhez. A való életben ugyanis, legalább 20-30 millió lufira lenne szükség ugyanehhez.

Egy hiéna kutató a “karakter becsületsértése miatt” beperelte a Disney-t, ugyanis negatív lényként jelenítették meg a hiénát az Oroszlánkirály című mesében.

Biztosan emlékszel a Titanic egyik legintimebb jelenetére, amiben Jack rajzot készít Rose-ról. Nos, a rajzoló kezek nem Leonardo DiCapriohoz tartoznak, hanem magához a rendezőhöz, James Cameronhoz. További érdekesség, hogy Jack összes rajza Cameron keze munkája, és mivel ő balkezes, minden rajzjelenet megfordult a filmben.

A Nagy Lebowski című filmben 161 alkalommal hangzik el a haver szó és a szereplők 292 F-betűvel kezdődő szót használtak mondataikban.

A Reszkessetek betörők! című filmben Kevin testvérének, Buzznak van egy barátnője. Fényképét Kevin megtalálja, amikor bátyja szobájában kutakodik. A film készítői szerint kegyetlen dolog lett volna egy igazi lány fényképét a keretbe helyezni, ezért egy számítógéppel készített arc jelenik meg a jelenetben.

A Harry Potter és a tűz serlege című film végén a szereplők nevének listája után megjelenik egy mondat, amit valószínűleg eddig te sem vettél észre. Eszerint, “A filmben egyetlen sárkánynak sem esett bántódása.” Reméljük igazat írtak. 🙂

Gal Gadot már öt hónapos terhes volt, amikor a Wonder Woman legtrükkösebb jeleneteit forgatták.

Emma Watson eredetileg a Kaliforniai álom című film főhősnője lett volna, de mivel a Szépség és a Szörnyeteg című film szerződését már korábban aláírta nem szerepelhetett a produkcióban.

Cameron Diaz szinte az utolsó pillanatban került be a Maszk című filmbe, ugyanis előtte tizenkét meghallgatása volt, így csak a forgatása megkezdése előtt egy héttel kapta meg Tina Carlyle szerepét.

Az Alkonyat című produkcióban van egy jelenet, amiben Bella és édesapja, Charlie egy étteremben vannak, egy barna hajú nő pedig, a pultnál ül és a laptopján dolgozik. Nos, ez a hölgy nem más, mint a könyv szerzője, maga Stephenie Meyer.

A Jóbarátok hatalmas népszerűségnek örvendett a ’90-es években, milliókat szegetett a képernyő elé nap, mint nap. A filmmel kapcsolatos kvízekben talán verhetetlenek vagyunk, de azt kevesen tudjuk, hogy egyetlen jelenetet sem forgattak New York városában, ahol a sorozat játszódik. A sorozat minden egyes pillanatát egy stúdióban vették fel.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...