15 turisztikai látványosság, ami igazi pénzkidobásnak számít.

Az emberek életük során legalább egyszer el akarnak menni külföldre, valamilyen turisztikai helyre nyaralni. Viszont ilyenkor hajlamosak túlzásba esni, mert olcsó mégis luxus körülmények között akarják eltölteni azt a néhány napot. Meg szeretnék nézni az ikonikus nevezetességeket, mint például a római Colosseumot, párizsi Eiffel-tornyot, vagy a dél-dakotai Rushmore-hegyet. Sajnos az odalátogató emberek nagyot fognak csalódni, hiszen egyáltalán nem abban a látványban lesz részük, amire számítottak. Például rengeteget kell utazni, sok pénzt kell fizetni a belépőkért és temérdek ember között kell lenni, ami alapjáraton frusztráló.

A mai cikkünkben bemutatunk nektek néhány népszerűnek hitt helyet, amik egyáltalán nem olyanok, mint ahogy az interneten leírják őket.

Hollywood Boulevard – Los Angeles, Kalifornia.

Az emberek azt gondolnák, hogy ha elmennek erre a helyre, kiélvezhetik Hollywood csillogását és fényűzését. Ez viszont nem így van. Rengeteg hajléktalan emberrel lehet találkozni, ami csöppet sem fényűző látvány.

Júlia erkélye – Verona, Olaszország.

Akik meglátogatják ezt a helyet, remélik, hogy újra átélhetik a híres Shakespeare-i jelenetet, amit minden egyes ember kívülről fúj. Sajnálatos módon azonban az emberek csak egy szűk utcából tudják megnézni az ikonikus helyet, amit egyébként a színdarab után építettek. Elég kiábrándító nem?

Grand Canyon Skywalk – Arizona.

Az ember egy kellemes sétára számít ezen a kilátón, ahol élvezheti a gyönyörű látképet valamint finom ételeket ehet. Ehelyett viszont több órát kell utazni Las Vegasból, hogy eljussanak idáig, ahol majdnem 9000 forintnak megfelelő összeget kérnek el azért, hogy körbejárhassák a helyet, ahol nem csinálhatnak képeket, mert tiltja a szabályzat. Sőt a finomnak hitt ételek is kimerülnek a konzerv kajákban.

Mona Lisa festmény – Louvre múzeum, Párizs, Franciaország.

Az idelátogató emberek arra számítanak, hogy meg tudják fejteni Mona Lisa mosolyának titkát. Természetesen hatalmasat csalódnak, ugyanis a festmény sokkal kisebb, mint amire számítottak, nem utolsó sorban pedig egy óriási embertömeg áll előtte, ezért szinte semmit sem lehet belőle látni.

Roswell – Új-Mexikó.

Akik idelátogatnak arra számítanak, hogy rengeteg őrült tudóssal és űrlénnyel találkoznak. Ám ehelyett egy nagyon kicsi városban találják magukat, ahol nincsenek emberek, viszont sok üzlet van, ahol UFÓ-s termékeket lehet vásárolni, ám ezeket senki sem veszi meg.

Nemzeti Akvárium – Baltimore, Maryland.

A legtöbben azt várják ettől a helytől, hogy sok érdekes tengeri állatot figyelhetnek meg a gyönyörű kéken és zölden pompázó vízben. Nos ehelyett az akváriumok az alagsorban vannak, ahol sötét van a szag pedig elviselhetetlen.

Rushmore-hegy – Dél-Dakota.

Sokan szeretnének testközelbe kerülni az ikonikus emlékművel, amit nagy erőfeszítések árán készítettek el. Ám, aki meglátogatja ezt a helyet, nem tapasztal különbséget, az interneten fellelhető képek és a valóság között, ugyanis lehetetlenség közelebb kerülni a szoborcsoporthoz.

Daytona Beach – Florida, Egyesült Államok.

Az idelátogatók szeretnék süttetni magukat a fehér homokos strandokon, megtapasztalni milyen az óceánban úszni és kiélvezni ezt a csodás üdülővárost. Viszont ez a hely egyáltalán nem olyan, mint ahogy sokan elképzelik, ugyanis tele van hajléktalanokkal, nem utolsó sorban pedig hangos karneválokat tartanak itt, ami zavaró a lakosság számára.

Centralia – a füstölgő szellemváros – Pennsylvania.

A turisták abban reménykednek, hogy titkos történeteket hallhatnak erről a füstölgő szellemvárosról valamint megismerhetik a helyi lakosokat. Ám a valóságban ezt a helyet nem lakják emberek sőt füst sincs, csak néhány graffiti fedezhető fel.

Stonehenge – Wiltshire, Nagy-Britannia.

Az idelátogató személyek szeretnének művészi képeket készíteni, viszont iszonyatosan messze van Londontól. Konkrétan két órán keresztül azért utaznak, hogy láthassanak egy olyan helyet, amit elözönlöttek a turisták és nem lehet normális képet csinálni.

A Rockefeller Center karácsonyfája – Manhattan.

Sokan szeretnének ide ellátogatni, hogy mesébe illő képeket készíthessenek a világ legszebb karácsonyfájával. Ám annyian vannak, hogy gyakorlatilag a fa közelébe sem lehet menni.

Az Eiffel-torony – Párizs, Franciaország.

Mivel Párizst a szerelem városának tartják, ezért a turisták azzal a céllal jönnek ide, hogy teljesen átszellemüljenek és megtekintsék a híres Eiffel-tornyot. Viszont a torony közelében rengeteg ember van, és szinte egész nap sorban kell állni, ha fel akarnak jutni rá.

Colosseum – Róma, Olaszország.

Az idelátogató turisták megpróbálják elképzelni, milyen izgalmas gladiátor harcokat vívtak itt régen, és milyen remek előadásokat tartottak a népnek. Ám, aki belép a létesítménybe nagyot fog csalódni, mert hatalmas kosz van mindenütt és nagyon elhanyagolt állapotban is van.

Gízai nagy szfinx – Kairó, Egyiptom.

Csodálatos látvány lehet az emberek számára, ahogy a nap megvilágítja a piramisokat és képeket készíthetnek az ősi szfinx bejárata előtt. Mindenki erre számít, de közel sem ez az igazság. A piramisok előtt rengeteg árus van, akik megpróbálnak különféle módszerekkel vásárlásra kényszeríteni, ami önmagában is nagyon zavaró.

Taj Mahal – Agra, India.

Az emberek varázslatos helynek gondolják a Taj Mahalt, ám a valóságban nem annyira mesébe illő. A turisták akár hússzor többet is fizethetnek a belépőkért, mint egy helyi lakos, és a bejárat körül rengeteg tehén valamint kóbor kutya van.

Voltál már valamelyik helyen?

Add Comment