KeződoldalÉrdekességek16 biztos hely az otthonodban, ahol a betörők soha nem keresnék a...

16 biztos hely az otthonodban, ahol a betörők soha nem keresnék a pénzedet

-

Mai világunkban általában mindenki a számlára kapja a fizetését, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden spórolt pénzünket a bankok őrzik. Természetes a pénzintézetek is kínálnak kedvező feltételeket a befektetésekhez, de nem minden esetben bízzuk rájuk a pénzünket, amiért bizony nagyon keményen megdolgoztunk. Bármikor történhet valami olyan, amire nem számítunk és egy lekötött pénzt például csak veszteséggel tudnánk kivenni a bankból. Így teljesen kézenfekvőnek tűnik, hogy otthonunkban találjunk egy biztonságos helyet rejtett tartalékainknak.

Cikkünkben 16 kreatív ötletet osztunk meg veled azzal kapcsolatban, hova rejtsd a pénzed az illetéktelen behatolók elől. Ezek a helyek amellett, hogy biztonságosak, sokkal olcsóbbak, mint egy széf.

Kutyaház

Pénzünket elrejteni a kutyaházban nagyon praktikus dolog, de ne kísérletezzünk vele, ha kedvencünk szeret széttépni dolgokat. Ha ez a veszély nem fenyeget, akkor rejtsük a ház “padlásterébe”, ha van ilyen kutyusunk házában, de akár alá is eláshatjuk egy műanyag zacskóban.

Kertben elásva

A kert mérete teljesen független attól, hogy eláshatjuk-e pénzünket vagy sem. Mivel csak egy befőttes üvegre van szükségünk, amibe beletesszük a pénzt, bárhol elfér. Arról viszont gondoskodnunk kell, hogy ne felejtsük el, hova tettük az üveget, valamint, ha kertünk közös valamelyik szomszéddal, akkor ez az ötlet mehet a kukába, ugyanis akkor saját szerencsétlenségünkre valakinek szerzünk egy jó napot.

Konyhában

A konyha tele van fiókkal és sarkokkal, vagyis tökéletes a pénz elrejtésére. Fogj egy borítékot, tedd bele a pénzt és ragaszd az egyik fiók aljára vagy rejtsd el egy mély sarokba.

Fűszeres üvegek belsejében

Nem létezik olyan betörő, aki egy gyors rablás keretein belül a fűszeres üvegekben keresgélne. Éppen ezért ez a rejtekhely rendkívül biztonságos, csak arra kell ügyelni, hogy a pénz ne látszódjon ki a fűszerek közül.

Kondigépek

A kondigépek nagyon nehezek, ezért egyetlen betörő sem akarja ellopni vagy elmozdítani őket. Éppen ezért alatta vagy a résekben biztonságban tudhatjuk vagyonunkat.

Zoknik belsejében

Fogd össze befőttes gumival a pénzed és rejtsd el valamelyik zoknidban, de lehetőleg a szekrény mélyére, hogy ne legyen szem előtt.

Háztartási készülékek

A régi háztartási készülékeket nem feltétlenül kell azonnal leselejtezni. Összegyűjtött pénzünknek ugyanis, nagyon jó helye lehet bennük és senki nem fogja ott keresni azt.

Könyv belsejében

Minél nagyobb egy könyv, annál több pénz fér el a gerincében. De ne felejtsük el, hogy melyik példányba rejtettük az összeget, mert, ha kölcsön adjuk, valaki nagyon boldog lesz.

Játékok

A gyerekek játékai nagyon jó rejtekhelyek, mindegy, hogy plüssökről, babaházakról vagy más játékokról van szó. Az viszont nagyon fontos, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá.

A fagyasztóban

Ételhordó dobozban, alufóliában vagy műanyag zacskóban is elrejthetünk bármekkora összeget, csak jól dugjuk el a többi fagyasztott étel között.

Cipőben

Ha cipőbe rejtjük a pénzünket, akkor egy biztos helyet találtunk, de rendkívül fontos, hogy a lábbelinek ne legyen rikító színe, mert az vonzza a tekinteteket, a betörők is, még akkor is, ha egy női magassarkúról van szó.

Akváriumban

Egy vízzel és halakkal teli akváriumban biztosan senki nem keresi a pénzt. Könnyen elrejthetjük egy kő alá, de arról mindenképpen gondoskodnunk kell, hogy semmiképp ne érje víz.

Festmények, képek mögött

Ez esetben ugyanaz a helyzet, mint a konyhaszekrény fiókjaival. Viszont egy kissé nagyobb veszélyt is rejt magában a festmény hátuljára ragasztott boríték, mivel a betörők keresik a mögéjük rejtett széfeket, így a borítékot is könnyedén észre vehetik.

Virágcserépben

Fontos, hogy a pénzt a cserép aljába egy jól lezárt zacskóba helyezzük, hogy a locsoláskora növényre öntött víz ne tehessen kárt benne.

Fésű

A hajkefék fedele könnyedén lepattintható és ami ennél is fontosabb, hogy senkinek eszébe sem jutna ott keresni a pénzt. Kivéve persze, ha a betörő nem kócos éppen és fésülködésre adja a fejét.

Samponos tubusban

Természetesen ebben az esetben csak a bontatlan vagy teljesen üres flakon jöhet szóba, de ezek kupakjában, összehajtva elférhet a pénzed. Tedd a szekrénybe vagy a polcra a többi piperecucc mellé, ott biztonságban lesz.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...