KeződoldalÁllatok16 furcsa állat és növény, amikről nagy valószínűséggel még nem hallottál

16 furcsa állat és növény, amikről nagy valószínűséggel még nem hallottál

-

Annak ellenére, hogy az iskolában, biológia órán több állatról is tanultunk az nem jelenti azt, hogy az összeset ismerjük. Még a tudósok előtt is vannak olyan példányok melyek ismeretlenek. Az ausztrál partoknál több olyan hal is él, melyek több száz, ezer méter mélyen úszkálnak, ezért nem is lehetett őket eddig látni. Azonban egy halász sikeresen kifogott néhány különös példányt, akik egyébként megállnák a helyüket egy horrorfilmben. No nemcsak a tenger az, ami egyedi állatokat rejt, hanem a szárazföld is. Mostani posztunkban olyan egyedi megjelenésű és persze nevű állatokat, növényeket hoztunk el, amikről valószínű még nem hallottatok.

1, A skarlátarcú majom vörös színű arca arról árulkodik, hogy az állat milyen egészségügyi állapotnak örvend illetve mennyire érett.

2, Pánikra semmi ok, ugyanis a luzoni csillagosgalambok melle születésüktől fogva úgy néz ki, mintha egy seb lenne rajta.

3, Az úgynevezett porzófa talán az egyik legveszélyesebb fa a világon, ugyanis egész törzsét tövisek borítják, arról nem beszélve, hogy gyümölcsei bármikor felrobbanhatnak, s mérgező magjai 45 méterre is elrepülhetnek a robbanástól.

4, Ez a kis cukiság az úgynevezett calliostoma annulatum, mely a puhatestűek törzsébe, azon belül is a csigák osztályába tartozik. Mérete 2-3 centiméter lehet.

5, Nyugalom ennek az állatnak semmi baja. Ő ugyanis egy hím hólyagos fóka. Akkor szokták így felfújni az orrukban található hólyagot, ha imponálni akarnak a nőstényeknek.

6, Tudjuk, hogy nagyon agresszív és ragadozó állatnak tűnik, ám ezek a dzseládapáviánok leginkább magvakat és növényeket fogyasztanak.

7, Nem, ez nem egy madár, hanem egy tengeri csiga, amit egyébként tengeri fecskének neveznek.

8, Ezt a lepkét igazán nehéz lehet észrevenni. Mondhatni tökéletes álcája van.

9, Ő egy kontyos selyemkakukk, akinek olyan a szeme, mintha ki lenne festve.

10, Ez a buborékszemű aranyhal azért kapta ezt a nevet, mert a szemei alatt két vízzel teli hólyagocska van.

11, Ez a felismerhetetlen valami voltaképpen egy csípős parásgereben gomba, amit vérző fognak is szoktak becézni. Azért kapta ezt a nevet, mert vörös színű buborékok találhatók rajta, ami leginkább a véres hólyagokhoz hasonlít.

12, Nem, ez nem egy fejetlen madár, hanem egy csillagorrú vakond, akinek orra igazából egyfajta tapogatószervként funkcionál.

13, Ez az úgynevezett óriás repülőkutya, aki épp kicsinyét szállítja.

14, Ez az Argentinában található jégbarlang úgy néz ki, mint egy festmény.

15, Nem kell megijedni ez az állta sincs veszélyben. A békagyíkok természetüknél fogva vért tudnak spriccelni a szemükből, hogy megtévesszék vele támadójukat.

16, Ez a madár az úgynevezett négyszárnyú kakukk, melynek külseje egy az egyben olyan, mint egy fenyőtoboz.

Szerinted melyik volt a legfurcsább állat?

Ezt is olvasd el