KeződoldalEmberek16 probléma a testünkkel, ami lelki eredetű betegségre utal

16 probléma a testünkkel, ami lelki eredetű betegségre utal

-

Van úgy, hogy betegnek érezzük magunkat pedig semmi bajunk. Fájdalmat érzünk bizonyos szerveinkben, de ha elmegyünk vele az orvoshoz, az kérdőn vakarja a fejét mert nem találja a fájdalom okát. Ilyen esetekben nagy valószínűséggel lelki problémák állnak a háttérben. A lelki eredetű dolgok ugyanúgy kiválthatnak fájdalomérzetet, mint ahogy a placebo elveszi azt.

Összeválogattuk Nektek, hogy a test bizonyos pontjain felmerülő fájdalom milyen lelki problémákat tükrözhet.

Fejfájás: A fejfájás okozói lehetnek erős, nyomasztó gondolatok. Előfordul, hogy egyszerűen azt sem tudjuk, hogy melyik feladatunkba vágjunk bele, mert annyi vár még ránk. Ilyenkor a stressz és a nyomás miatt megfájdulhat a fejünk. Érdekesség, hogy számos tudós és nagy tudású professzor küzd fejfájással. Vélhetőleg alacsony az önbecsülésük és félnek a kudarctól. Ha sikerül egy kiegyensúlyozott életet felállítani, akkor csökkenni fog a fejfájás gyakorisága is.

Hajproblémák: A kétségbeesés, stressz okozhat hajhullást, vagy korai őszülést. Elsősorban a nők esetében fordul ez elő. A haj mindig is az egészség jelképe volt. Egy szép, dús hajkorona viselője lelkileg is kiegyensúlyozottabb.

Nyakfájás: A nyak köti össze a testet a fejjel, de mondhatnánk úgy is, hogy a gondolkodást az érzelmekkel. Ha a kettő nincs összhangban, akkor azt a nyak területén jelzi nekünk. Olyan esetekben is fájhat a nyakunk, ha egyszerűen nem akarjuk elfogadni az igazságot. Elutasító magatartás esetén is jelentkezhetnek nyaki problémák.

Szem: Itt több lehetőség is van.

Rövidlátás: Az illető nem tudja, hogy mit kezdjen az életével. Céltalan életet jelezhet.
Távollátás: Bizonytalanságot mutat. Az ember nem tudja, hogy merre induljon az életével.
Színtévesztés: Ha az illetőből hiányzik a boldogság. Nem tud örülni semminek és az életében is mindent szürkének lát.
Zöldhályog: Ha valaki leragadt a múltban. Képtelen átlendülni bizonyos traumákon.

Fogak: A fogproblémák jelenthetik azt, hogy az illető képtelen világosan átlátni a helyzetét. Nehezen hoz döntést és nem szeret felelősséget vállalni a tetteiért.

Szájüreg: A pletykálkodást, fecsegést bünteti meg a lelkünk azzal, hogy gyakran elharapjunk a nyelvünket.

Ajkak: Itt is több változat lehetséges.

Kiszáradt ajkak: Ha az adott emberben túl sok az ellentmondás.
Ajkak harapdálása: Ez érzelmek kifejezését bünteti így a tudatalattink.
Herpesz: Itt is az érzelmek kifejezésével van a gond, csak ez már egy súlyosabb állapot.

Hát problémák: Az embernek gondja lehet az erkölcsi tartásával. Képtelen kimutatni a szeretetét. A belső hátrész konfliktusok által keltett bűntudatra utal. Vélhetőleg az ember a hibákat látja csak és képtelen összpontosítani.

Ízületek: A gyulladásos panaszok mögött szeretethiány állhat. De okozhatja még düh, vagy akaratosság is.

Elhízás: A zsírpárnák pajzsként használhatók bizonyos társadalmi támadások ellen. Belső hiányosságokat kompenzál a lelkünk vele.

Gyomorpanaszok: A gyomorfekély sok esetben a pihenés hiánya és a hajtás miatt alakul ki. A megfeszített munkatempó és az amiatt való idegesség lehet az okozója.

Mit gondoltok? Írjátok le kommentben a véleményeteket!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...