KeződoldalÉrdekességek17 csodálatos hely, amit legalább egyszer meg kell látogatnod életed során

17 csodálatos hely, amit legalább egyszer meg kell látogatnod életed során

-

Gyakran álmodunk arról, hogy a nyári időszak beköszöntével fogjuk a legszükségesebb holmijainkat és elindulunk a nagyvilágba, hogy csodálatos helyeket fedezzünk fel és nézzünk meg. A tapasztalt kirándulók, utazók szerint azonban a legoptimálisabb időszak egy ilyen utazásra vagy tavasszal vagy ősszel van. A mostani posztunkban összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket az életed során legalább egyszer meg kell nézned személyesen. Ilyen a csodálatos Flamingó Strand Aruban, vagy a Kanadában található Banff Nemzeti Park.

1, Flamingó Strand, Aruba

A világ egyik legkülönlegesebb helye. Gondoltad volna, hogy létezik, olyan hely a bolygón, ahol flamingókat etethetsz? Nem, igaz? Aruban található az úgynevezett Flamingó Strand, ahol a rózsazzínű, hosszú lábú, különös csőrű madarak szó szerint a tenyeredből esznek. Ezek a madarak állandó jelleggel itt élnek, szóval bármikor elrepülhetsz és meglátogathatod őket.

2, Madeira-szigetek, Portugália

Madeira szigetének szinte minden városa tele van meglepetéssel. Például Porto Monizban van egy óriási akvárium, ahol egzotikus halakat nézhetnek meg az odalátogatók, Santanaban pedig 17. századból fennmaradt emlékművek által ismerheted meg Portugália történelmét.

Funchalba található az úgynevezett “Monte Palace Madeira” park, ahol egy speciális szán segítségével le lehet csúszni egy dombon. Ha valaki elképesztő és szép látványban szeretne részesülni, annak pedig fel kell mennie a Pico Ruivo hegy legmagasabb pontjára.

3, Shah Cheragh mecset, Irán

Ezt a csodaszép és már-már mesébe illő mecsetet a 14. században építették Tashi Khatun királynő uralkodása idején. Ayatullah Dastghā’ib volt az, aki felfedezte ezt a helyet. Régen a távolból látta, hogy valami nagyon fénylik itt ezért utánajárt, hogy mi is okozhatja ezt a jelenséget. Kiderült, hogy egy sír alól jön a fény, s mikor kiásták egy páncélt viselt testet találtak benne. A páncélosnál volt egy gyűrű, melybe az a szöveg volt beleírva, hogy: “A büszkeség Istenhez tartozik, Ahmad Musa fia”

A mecsetben egyébként szó szerint minden ragyog, és a falakat tükörüveg, különböző díszek és ezüst mozaikok ékesítik.

4, Pilat-dűne, Franciaország

A Pilat-dűne Európa legmagasabb homokdűnéje. Ha valaki Franciaország dél-nyugati részére utazik, egyszerre élvezheti a tenger szépségét és a sivatag hangulatát. Állítások szerint évmilliókkal ezelőtt a szél és a tenger pusztította el a Pireneusokat majd egy óriási homok pusztaságot csinált belőle.

Ennek a dűnének a hossza északtól-délre haladva 2,7 km, magassága pedig 106,60 méter.

5, Svájci Nemzeti Park, Svájc

A Svájci Nemzeti Park Svájc egyetlen ilyen jellegű parkja. A zöld, buja erdőkben sziklák és kő boltívek találhatók, melyeken csodaszép vadvirágok nőnek. Ha szeretnél egy olyan helyet látni, ahol valóban elakad a lélegzeted, az ez.

6, Göbekli Tepe, Törökország

A Göbekli Tepe egy történelmi jelentőségű hely, melyet 1963-ban fedeztek fel és 1995-ben kezdték az ásatását. A kutatók rövid időn belül olyan oszlopokra bukkantak, melyeken leopárd, kígyó, bika, és daru volt. Kutatások szerint a bolygó egyik legrégebbi templomkomplexuma volt.

Tudósok szerint itt az emberek állattenyésztési és mezőgazdasági munkákat folytattak. Klaus Schmidt régész szerint a talált rajzok nem pusztán átlagos képek, hanem az akkori emberek üzenetei.

7, Nagy Buddha, Lantau-sziget

Lánthau Hongkong egyik legnagyobb szigete közé tartozik, mely hegyekkel és vízesésekkel van tele. Számtalan út van, ahol az emberek sétálhatnak és kerékpározhatnak, mégis az egyik leglátogatottabb hely Ngong Ping. Itt egy 112 méter magas Buddha szobor található, ami valóban lélegzetelállító látványt nyújt az odaérkezők számára. Állítások szerint ez a szobor az emberek, a természet és a vallás közötti harmónia szimbóluma. A tetejéről csodás kilátás nyílik a tájra, és egy gyönyörű templom is található ott.

8, Sky Garden, Írország

Ennek a kráternek a közepén van egy alagút bejárat, ahova az emberek lemehetnek és korom sötétben sétálhatnak. Az alagút azt az érzetet kelti, mintha újjászületnél, ugyanis a sötétből a fénybe kerülsz.

A kráter egyébként az úgynevezett Liss Ard birtokon található, Corkban, Írországban. Itt található még egy hatalmas kert, ahol az emberek sétálgathatnak és megpihenhetnek a közeli tó partján

9, Nászir al-Mulk-mecset, Siráz, Irán

Nászir al-Mulk-mecset üvegablakai szó szerint elkalauzolnak minket egy teljesen másik világba. Ezt a különleges és meseszép épületet a Qajar-dinasztia idején építették fel. Sokan Rózsaszín mecsetként emlegetik, mert a mennyezet megszámlálhatatlan mennyiségű rózsával van díszítve.

10, Csedzsu-sziget, Dél-Korea

A szunnyadó vulkán Dél-Korea egyik legfontosabb természeti látnivalója, mely a sziget bármely pontjáról tökéletesen látható. A vulkán utolsó kitörése 1007-ben történt. A közelében fekvő terület egy csodaszép kilátással rendelkező nemzeti park lett, ahova legalább egyszer mindenkinek el kell látogatni.

11, Bologna, Olaszország

Bologna rengeteg lehetőséget és élményt kínál az odalátogatók számára, mivel ez a tudomány és a főzés városa. Nagyon romantikus hely, ahol megnézheted a San Petronio-bazilikát, a játékkatonák múzeumát “Museo Storico del Soldatino “M. Massacesi” és a Palazzo Poggi szülészeti múzeumot is, ahol viaszfigurákkal ábrázolják a várandósság és a születés csodáját.

Bologna legnagyobb és egyben legérdekesebb látnivalója Európa egyik legrégebbi egyeteme, melyet 1088-ban nyitottak meg. Itt tanult maga Nikolausz Kopernikusz csillagász is.

12, Hearst-kastély, Kalifornia

William Randolph Hearst amerikai sajtómágnás építette a 20. században. Számos könyvtár, állatkert, vendégház, istálló, borospince, középkori stílusú bálterem, repülőgép kifutópálya és 2 medence is van ezen a csodálatos helyen.

A nyitott medencét, Neptunusznak nevezte el, a fedett medence pedig megszólalásig hasonlít az ókori Rómában használt termálfürdőkre.

13, Miracle Garden, Dubai

Tudjuk, hogy elég nagy őrültségnek hangzik, de a világ legnagyobb virágparkját egy terméketlen sivatag területé hozták létre. A hozzáértő emberek képesek voltak olyan növényeket termeszteni, melyek korábban nem is léteztek az Egyesült Arab Emírségekben. A speciális öntözőrendszer biztosítja a park csodálatos színeit.

Érdekesség: A parkot még romantikusabbá teszi az a tény, hogy pont Valentin-napon nyitották meg.

14, Las Coloradas, Yucatán

Mexikó, Yucatán-félszigetén található a Las Coloradas. Tündérmesébe illő látványt biztosít az öböl azúrkék színe és a rózsaszínű tó kontrasztja. Eme tó a benne található vörös planktonnak és sós garnélaráknak köszönhetően ilyen különleges színű. Olyan élőlények élnek ezen a vidéken, mint a rózsaszín flamingók.

15, Machu Picchu, Peru

A Peruban található, Machu Picchu a világörökség részét képezi. Az ottani város alapvetően egy ősi város, mely tele van korhű házakkal és elképesztő építészeti remekművekkel. A Machu Picchut hegyek és dombok veszik körül, és szépségébe mindenki egy-kettőre beleszeret.

16, Banff Nemzeti Park, Kanada

Kanadában található egy hatalmas tó, mely a Banff Nemzeti Park része. Ez a park lélegzetelállító látványt biztosít az óriási hegyeivel, kék színű tavával és a zöldellő erdőivel. Kivételes élményben lehet része annak, aki meglátogatja ezt a különleges helyet. Tény, hogy nem sziget, de olyan, mintha a nyugalom szigete lenne.

17, Hani rizsteraszok, Kína

Az úgynevezett Hani rizsteraszok, Kínában találhatók, melyek úgy lettek megcsinálva, hogy a forrásvíz tavasszal is el tudjon jutni oda. A vízzel elárasztott terület egyedi megjelenéssel rendelkezik, valamint az ott termő rizs és köles az ősz beköszöntével érik be. Nézd, milyen csodálatos.

Nektek melyik tetszett a legjobban?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...