Nincs is annál jobb a világon, mint mikor elmész a nagyszüleidhez nyaralni, vagy hosszabb időre látogatod meg őket. Ilyenkor a ház minden egyes szegletét fel lehet fedezni, ahol nagyon érdekes tárgyak és képek lapulhatnak. Fel tudunk menni a padlásra matatni, de akár a pincében is kezdhetjük a kutatóexpedíciót. Néha napján valóban fura, ám annál izgalmasabb tárgyakra bukkanunk, melyeknek eredeti funkcióját egyáltalán nem ismerjük.
Mai cikkünkben ilyen és ehhez hasonló eszközöket hoztunk el nektek, amik valószínűleg a ti érdeklődéseteket is felkeltik.

Ezt a tárgyat liszt és cukorszórásra használták. Ha belemártod az előbb említett  alapanyagokba és elkezded összenyomni akkor kihullik belőle.

Így működik:

Ezt töltött húsgombócok készítéséhez használták. Nem kellett mást tenni, csak beletölteni a húsgombócot, mélyedést csinálni bele és a maradék hússal elfedni.

Íme, a videó, ami bemutatja hogyan működik:

A 20. század elején használták ez a tárgyat hajgyűjtés gyanánt. Azok a nők, akiknek kihullott a hajuk ezekbe a kis edényekbe gyűjtötték, hogy majd a későbbiekben párnákat és takarókat tudjanak vele megtölteni.

Ez egy olyan eszköz, amivel a boros valamint a pezsgős palackokat le lehetett zárni.

Ez egy combra rögzíthető ingtartó, amit kifejezetten a férfiaknak készítettek, hogy mindig elegánsan és feszesen álljon rajtuk az ing.

Ezt a fura kinézetű tárgyat bizony croissantok készítéséhez használták. Csak leterítették a leveles tésztát, végiggörgették rajta, és kivágta a megfelelő formákat.

Itt a videó, ami bemutatja a működését:

Elsőre tényleg érdekesen néz ki, de nem kell megijedni, ugyanis ez az eszköz egy kókuszdió kaparó, amivel nagyon egyszerűen el lehet választani a héjat a gyümölcshústól.

Ez a zsebórára hasonlító tárgy valójában egy kesztyűtartó, amivel össze lehetett csíptetni a ruhadarabot, majd a lánc segítségével a ruhához rögzíteni. Így képtelenek voltak elhagyni.

Ez a fura alakú tárgy egy 19. századi orvosi eszköz, amivel az újszülött kisbabák köldökzsinórját tudták lecsípni.

Ez a mostani kések elődje. Annak idején eme tárggyal tanították meg a gyermekeket a helyes evőeszköz használatra. A segítségével könnyedén rá tudták húzni a maradék ételt a villára vagy kanálra.

Elsőre orvosi műszernek gondolnánk, de valójában ez egy egyszerű könyvjelző.

Itt láthatjátok, hogyan használták:

Egy kesztyű, amit arra használtak a nők, hogy ne égessék meg a kezüket hajformázás közben.

Ez az érdekes kinézetű edény igazság szerint egy spanyol bortartó “kancsó”, amiből az emberek úgy itták az italokat, hogy annak kiöntőnyílása ne érjen hozzá a szájukhoz.

Ez egy borosüveg tartó, aminek a középső nyílásába kell tenni az üveg nyakát, a két szélső részbe pedig a poharakat.

Íme:

Ez egy olyan mesterkulcs, amivel egy épület összes zárját ki tudták nyitni.

Ezt a fából készült tárgyat a kimosott ruhák szárítására használták a régi időkben.

Az emberek régen előszeretettel használtak pizzavágó ollót a pizzák felszeléséhez.

Te is találtál már hasonlóan fura tárgyakat a nagyszüleid házában?