17 dolog, amit mindenképp tudod kell, mielőtt tetováltatni indulsz!

Amíg 20-30 évvel ezelőtt csodálat tárgya volt egy-egy tetoválás, napjainkban már teljesen normális ha valakinek van valami a testére varrva.

A technika, a festékek és a tetováló pisztolyok fejlődésének hála ma már igazi remekműveket viselhetünk a testünkön, azonban még napjainkban is akad jócskán olyan dolog, amire nem árt odafigyelnünk, ha tetováltatásra adjuk a fejünket.

Nem kisebb feladatot tűztünk ki célul magunk elé, minthogy összegyűjtsük a tetoválás összes buktatóját.
17 olyan dolgot mutatunk, amire mindenképp ajánlatos figyelned, mielőtt örökre a bőrödbe véseted az áhított mintát.

-Ne kövesd vakon a trendeket.

Ha mindig is egy gyönyörű színes virágot vagy egy Dali képet szerettél volna magadra varratni, de jelenleg az absztrakt és fekete-fehér tetoválások a divatok, ne mondj le az álmodról.
Trendek jönnek mennek ,de a bőrödet életed végéig ‘viselned’ kell, válaszd hát azt a stílust és mintát, ami neked tetszik!

-Ne válassz a szalonban található (sablon)mintákból

Sárkányok, pillangók, nonfiguratív jelek…unalmas és elcsépelt motívumok. Álmodd meg, ha tudod rajzold meg, ha nem akkor pedig terveztesd meg tetoválóddal azt a mintát, ami teljesen te vagy!

– Gondolkodj pár hetet a mintádon

Amikor már a kezedben a rajz/tervezet adj még magadnak 2-3 hetet és nézegesd a mintát. Ha több hét elteltével is tetszeni fog, akkor biztosan jó döntést hozol majd!

-Ne feledkezzünk meg a kulturális sajátosságokról


Ha találsz egy szép motívumott vagy egy érdekes mitológiai karaktert, olvass utána. Győződj meg róla, hogy a képnek nincs-e negatív jelentése, esetleg nem sérti-e bizonyos vallások vagy közösségek elveit. Ha idegen nyelvű feliratot varratsz magadra, győződj meg a szöveg vagy mondás jelentéséről.

-Ismerkedj meg a stílusokkal

Még egy hétköznapi rózsa is különböző stílusokban ábrázolható. Lehet egy részletgazdag akvarell, de akár old school stílusú is.

-Méret és hely gondos kiválasztása

Győződj meg róla, hogy a kiszemelt tetoválás jól mutat-e a kívánt testrészen.
Ne felejtsd el azt is figyelembe venni, hogy ahogy idősödsz tested és bőröd bizony több helyen drasztikusan megváltozik.

– Amennyiben kevésbe tűröd a fájdalmat érdeklődj az érzéstelenítési lehetőségekről

A fájdalom tűrésének mértéke egyedi, rengeteg lehetőség adódik annak csillapítására esetleg teljes érzéstelenítésre!
A test legérzékenyebb részei: a térd, a boka, a belső comb és az ujjak.

Add Comment