KeződoldalÉrdekességek17 dolog, amitől a te otthonod is rendezetlennek és olcsónak tűnik

17 dolog, amitől a te otthonod is rendezetlennek és olcsónak tűnik

-

Modern világunkban, tele csúcstechnológiai eszközökkel azt gondolhatnánk, hogy életünk kényelmes, otthonunk pedig tökéletes. Az eszünkbe sem jut, hogy a drága holmik és eszközök egyáltalán nem elegendőek ahhoz, hogy otthonunk rendezett legyen, főleg mások szemében. A haszontalan és ízléstelen tárgyak ugyanis, teljesen tönkretehetik lakásunk hangulatát.

Posztunkban olyan apró, de annál fontosabb részletekre hívjuk fel a figyelmed, amik még a legstílusosabb otthont is rendetlennek és olcsónak tüntetik fel.

Ágynemű különféle készletekből

Tanulmányok kimutatták, hogy az ágyneműk színe, mintája és anyaga nagyban befolyásolja az ember fizikai és érzelmi egészségét. Egy különböző készletekből szárazó ágyneműk amellett, hogy rosszul mutatnak, olcsónak is tűnik.

Mágnesek a hűtőszekrényen

Le mérném fogadni, hogy neked is vannak mágnesek a hűtőszekrényeden. Mindegy, hogy saját magad vásároltad vagy ajándékba kaptad és érzelmek kötődnek hozzájuk, azt a látszatot keltik, hogy rendetlen vagy. Ez főleg abban az esetben igaz, ha a hűtőd már ki sem látszik belőlük. Alternatív megoldásként igyekezz másik helyet keresni hűtőmágneseid számára. Egy nagy faliújság, tábla vagy egy szép keret éppen megteszi.

Régimódi babzsák fotel

A 2000-es években hatalmas népszerűségnek örvendtek a babzsák fotelek. Kávézókban, teraszokon és más kreatív helyeken is használták őket, ahogy mi magunk is az otthonunkban. A gyerekek is imádják a babzsák fotelt, így semmi probléma nincs azzal, ha neked is van. Arra azonban ügyelned kell, hogy a formatervezés divatos legyen, illetve minőségi anyagból készüljön.

Edények és serpenyők fedelei

Mindannyiunknak vannak otthon olyan edényei, amelyeknek esetleg eltört vagy elveszett a teteje, de olyan is akad, ami már idejétmúlt, mi mégis imádjuk. A különféle edények fedelei vonzzák az emberek figyelmét. Főleg, ha azok túl kicsik vagy nagyok. A legmodernebb konyha is rossz színben tűnik fel, ha nem a megfelelő és szép fedeleket teszed edényeidre vagy serpenyőidre.

Régimódi ágytakaró

Természetes, hogy meg akarjuk óvni bútorainkat, hogy minél tovább újnak tűnjenek. Nos, ha nem a képen látható módon takarod le őket, akkor ez teljesen helyénvaló. Ellenkező esetben azonnal felejtsd el ezt a szokást, mert amellett, hogy egyáltalán nem mutat jól, kissé gusztustalan is.

Rongy az ajtóban

Régi rongyok, törülközők, rongyszőnyegek nem keltik éppen a legjobb benyomást lakásodról, még akkor sem, ha úgymond karbantartod azokat. A felsoroltak helyett válassz egy egyszerű szőnyeget, amit könnyedén ki tudsz porszívózni.

Repedések az étkészleten, poharakon, bögréken

Az étkészletnek, ha nem is újnak, de modernnek és hibátlannak kell lennie. Egy sérült tányér vagy csésze könnyedén eltörhet a kezedben, ami sérüléseket is okozhat, arról nem is beszélve, hogy az apró repedések a baktériumok melegágyai.

Dekoratív kövek használata a falakon.

Nincs szükség arra, hogy otthonodat várrá vagy barlanggá változtasd. Az emberek szeretik a dekoratív köveket a sarkokban, boltívekben és ajtók mellett. Ez azonban, csak a vidéki házakban mutat jól.

Plüssjátékok a kanapén, az ágyon és a polcon.

A plüss játékok amellett, hogy rendetlennek mutatják otthonodat, a legkiválóbb felületei a poratkák gyűjtésének.

Égett aljú edények, serpenyők

Bármennyire is óvatosak vagyunk, az edényeink fenekét könnyen elégethetjük. Ha nem tüntetjük el ezeket a foltokat, akkor a helyzet csak rosszabb lesz. Valld be nyugodtan, te sem szívesen ennél egy olyan edényből, amin vastagon áll az égett olaj vagy ételmaradék.

Szárító a szoba közepén

Természetesen nem mindenki lakásában van elegendő hely arra, hogy ruháinkat kiteregessük. Ez persze nem jelenti azt, hogy a ruhaszárítónak a szoba közepén kell lennie. Igyekezz egy félreeső sarkot találni, a száraz ruhákat pedig minél előbb leszedni és elpakolni.

Teljesen különböző virágcserepek

A különböző formájú és színű virágcserepek rendetlenné teszik a szobát. Az egyforma virágtartók persze sokba kerülnek, de nem kell sok pénzt költened, ha saját kezűleg díszíted őket. Néhány szövet és festék segítségével rendkívül dekoratív virágcserepeket készíthetsz akár egy egyszerű műanyag pohárból is.

Égett sütőkesztyű

A zsírfoltok és az égett lyukak nem keltenek túl jó benyomást, még egy tökéletesen tiszta és modern konyhában sem.

Régi konyharuhák, kéztörlők

A régi és különböző színű konyharuhák vagy konyhai törülközők olcsónak tüntetik fel a konyhádat. Vásárolj olyan készletet, amely illik a konyha stílusához.

Olcsó konnektorok és kapcsolók

Azt gondolnánk, hogy ezek nem fontos részletek, azonban ez nem így van. A divatos kapcsolók és konnektorok elegánssá teszik a lakás minden helyiségét.

Régi edényszárítók

Szükségünk van az edényszárítókra, hisz mindennap mosogatunk. Ennek ellenére nem szabad a régi darabokhoz ragaszkodni, ezeket is lecserélhetjük egy-egy modern szárítóra.

Tömeges piaci dekoráció

A tömegpiac mindig nagy közönséget céloz meg, ezért, ha az egyediségre törekszel, akkor felejtsd el a tömegcikkeket. Szinte minden lakásban ugyanazok a bútorok és dekorációs elemek lesznek, ezek pedig, könnyen unalmassá válnak. Arról nem is beszélve, hogy ezekben a tárgyakban nincs benne az egyéniséged, ezáltal pedig, a lakásod sem lesz egyedi.

Ugye, hogy az apró részletek is hatalmas jelentőséggel bírnak?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...