17 hétköznapi dolog, aminek van egy részlete, amiről nem mindenki tudja, hogy mire való

Mindennapjainkban rengeteg dolog kerül a kezünk közé, amit rendeltetésszerűen használunk. Azonban, ezeket a dolgokat nem minden esetben vesszük pontosan szemügyre, ugyanis vannak olyan apró részleteik, amikről talán azt sem tudjuk, hogy mire való.

A tervezők éjt nappallá téve azon igyekeznek, hogy megkönnyítsék életünket és mi talán észre sem vesszük, éppen ezek miatt az apró, félig-meddig rejtett részletek miatt.

A nap túlnyomó részében kezünkben tartjuk telefonunkat, mégis meglepetéssel szolgálunk majd ezzel kapcsolatban is. Cikkünkben a leghétköznapibb dolgok szolgálnak a legnagyobb meglepetésekkel. A mai világban az internetnek köszönhetően sokkal több érdekességet tudhatunk meg, de ezek felett az egyszerű, mégis nagyszerű és kreatív dolgok felett viszont, elsiklik a figyelmünk. Mutatjuk, hogy pontosan mire is gondolunk.

A mozgólépcső oldalán lévő kefék

A legtöbben azt gondoljuk, hogy ezek a kefék a cipők tisztításának céljából vannak a lépcső oldalán, de ez egy tévhit. Valójában ez biztonsági célokat szolgál, ezek ugyanis megakadályozzák, hogy bármilyen apró tárgy beleessen vagy bele akadjon a lépcsők szélén található résekbe.

Kis lyuk a lakatok alján

Erre az apró lyukra azért van szükség, hogy a lecsorgó vizet elvezesse, így a lakat belső mechanizmusa nem sérül, főleg, ha tél van és fagy.

iPhone kamera lyuk

Tulajdonképpen ez egy mikrofon, ami arra az esetre való, ha a hátsó kamerával készítünk videót. Ezáltal sokkal tisztább hangot kaphatunk.

Fém szegecsek a farmernadrágokon

Korábban a farmerek legsebezhetőbb pontjainak stabilizálására szolgáltak, mára azonban, csak egyfajta díszként vannak a nadrágokon.

Mélyedés a bögrék alján

Ha mosogatógépben mossuk a bögrét, akkor ez segít elvezetni róla a vizet.

Lyukak a tollak kupakján

Sosem találnánk ki, hogy miért vannak lyukak a tollak kupakján. Ezeknek biztonsági szerepe van, ugyanis, ha valaki lenyelné, a lyukaknak köszönhetően akkor kap levegőt.

Lyuk a serpenyők, edények fogantyúján

Ugyan a kép elárulja a választ, de azért le is írjuk. Ha így helyezzük el a fakanalat, akkor nem a tűzhelyre csöpög az étel, hanem egyenesen vissza az edénybe.

57-es szám a ketchupos üvegen

A Heinz ketchup üvegein találkozhatunk az 57-es számmal. Ez nem a gyártás kezdetének évét jelzi, hanem azt, hogy a ketchup az 57. termék volt a cég kínálatában.

Pompon a sapkákon

A pompon valójában a haditengerészet találmánya. Azért vezették be, hogy a tengerészek alacsony helyeken ne azonnal a fejüket üssék be. A pompon az ütés erejét enyhítette, ma viszont már csak divatcélokat szolgál.

Fém akasztó a mérőszalag végén

Az teljesen természetes számunkra, hogy a mérést segíti, ugyanakkor be is akaszthatjuk a lemérendő felületbe, valamint jelet is karcolhatunk vele a fába, ahol el kell azt vágnunk.

Apró számok a kozmetikai termékeken

Ezek a számok sem véletlen kerültek a kozmetikumok csomagolására. Azt mutatják meg, hogy felbontás után mennyi ideig használható fel az adott termék. A “12M” 12 hónapot jelent.

Csavarhúzó kialakítás

A csavarhúzókat úgy alakították ki, hogy a különböző méretű csavarkulcsokkal kompatibilis legyen. Ennek köszönhetően egy extra toldással a beragadt csavarok kiszedése is egyszerűvé válik.

Kis pöckök az F és J gombokon

Ezek a kis pöckök tulajdonképpen a gépírás támpontjaiként szolgálnak. A vakon gépelésnél ezekre kell helyeznünk a mutatóujjunkat.

Kis nyíl az autó üzemanyagjelzője mellett

Jelentése rendkívül egyszerű. Megmutatja, melyik oldalon van az autó tankja.

Kihúzható fülek a töltőkön

A töltőkábel ezek segítségével könnyen feltekerhető és a tárolást is megkönnyíti.

Tapétavágó kés hátsó burkolata

Ha életlenné válik a kés, akkor ennek segítségével könnyen és nem utolsó sorban biztonságosan letörhetjük azt a részt.

Apró pontok a szélvédő szélén

Az apró pontok azért vannak a szélvédőn, hogy a ragasztáshoz használt anyagot megvédje az UV sugárzástól és egyéb káros hatásoktól.

Add Comment