17 rendkívül furcsa dolog, amit csak és kizárólag Japánban találhatsz meg!

Japán egy hihetetlen ország. A felkelő Nap országa vonzza a turistákat, mely minden évben csodálatos és hasznos dolgokat produkál. Megcsodálhatjuk a Japán kultúra minden szépségét és ragyogását. Olyan dolgokkal találkozhatunk ott, amik a mi országainkban biztos, hogy nincsenek. Hallottál te már ingyen igénybe vehető esernyőről, amiket az utcákra helyeznek ki, amit bárki használhat, ha esik az eső? Ha érdekelnek még efféle információk, csak gördíts le és olvass utána, milyen zseniális dolgokkal tud ez a nép előrukkolni.

Nyilvános helyen történő edzések.

A fizikai gyakorlatokat parkokban, iskolákban és irodákban végzik.

Subway navigáció a turisták számára.

Mindegyik állomás számokat és betűket tartalmaz, amelyek segítségével a külföldiek meglehetősen könnyedén utazhatnak a városban, még a japán nyelv ismerete nélkül is.

Csomagok küldése és fogadása a kijelölt postaládákban.

Csomagokat küldhetsz és fogadhatsz a kijelölt postaládákban. Nincs több hosszú sorban állás a postán.

Műanyag poharak, amik jégkockával vannak töltve, hogy kávézhass.

Ezeket a poharakat a FamilyMart és a 7-Eleven értékesíti. Csak önts hozzá kávét, miután kifizetted a poharat.

Tészták fogyasztása gyorsan és egyszerűen.

A gyors tésztát értékesítő üzleteknek van forróvíz adagolója a kijáratnál. Így azonnal, könnyen és gyorsan elkészítheted magadnak tésztáidat és útközben is élvezheted az ízüket.

Kijelölt futó út a parkok mellett.

A parkok mellett van kialakított öltözőfülke, hogy az emberek átöltözhessenek sportruhába, az utcai viseletüket pedig egy szekrénybe zárják, és mehet is a munka utáni kocogás.

Előre csomagolt főtt tojás.

Hasznos dolog azok számára, akik időt szeretnének spórolni.

WC tartály, ami egyben mosdókagyló is.

Ez a csodálatos innováció segít, hogy vizet takarítsunk meg.

Ételek rendelése egy étteremből automaták segítségével.

Ezek a gépek az étterem bejáratánál vannak elhelyezve, csak válaszd ki, mit szeretnél enni, és már küldi is hátra a rendelésed a konyhára.

Esernyőtartó kerékpárokon.

Ez minden jármű számára ragyogó találmány. Ha esik az eső, csak egyből felhúzod, és ugyanúgy élvezheted a biciklizés örömeit.

Nyilvános fürdő.

Ezek a fürdők tökéletesek azok számára, akik kikapcsolódásra vágynak egy kemény munkanap után.

Vajadagoló.

A hideg vajat ezzel az egyszerű módszerrel, könnyen a kenyeredre kenheted. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne ilyen eszköz.

Ingyen esernyő mindenki számára.

Ezek az esernyős dobozok minden buszmegállóba és utcába ki vannak helyezve. Bárki igénybe veheti az esernyőt, amikor esik az eső, és amikor az eső eláll csak egy hasonló dobozba kell elhelyezni a város bármely pontján.

Automatikus kerékpár parkolási rendszer.

A túlzsúfolt kerékpártárolók és raktározás problémájának megoldása érdekében a városi hatóságok egy földalatti kerékpártároló rendszert fejlesztettek ki. Maga a komplexum olyan, mint egy lift. Egyszerűen fizeti a szolgáltatást, ráhelyezi a kerékpárt a kifutópályára, ami beviszi a biciklit a tárolóba. Ezután az automatikus rendszer gondoskodik a többiről. Ha haza akarsz menni, akkor a tároló melletti szkennerre helyezd a kártyád és már jön is a kerékpár.

Hűtőpermet.

Ez a spray segít a japánoknak egy forró nyári napon lehűlni. Ez egy olyan gél formájában jön létre, amelynek hűtési ideje több órán át tart.

Folyékony fűszerek.

Szuper kényelmes csomagolás a folyékony fűszereknek és mártásoknak. Hajtsd félbe a csomagolást, és óvatosan nyomd be, hogy a folyadék a középen lévő lyukon kijöhessen.

Munka hősei.

Az emberek Japánban olyan komolyan veszik a munkájukat, hogy szinte megtiszteltetés számukra, ha túlórában maradhatnak az irodában. Amikor mennek haza és úgy érzik nem bírnak fent maradni, bárhol képesek elaludni, még a metrón is.

Add Comment