KeződoldalÉrdekességek18 dolog, amit nem tudtál és egész életedben rosszul csináltál

18 dolog, amit nem tudtál és egész életedben rosszul csináltál

-

Az emberek néha a megszokás rabjává válnak és mindent úgy csinálnak, ahogy azt jó sok évvel ezelőtt megtanulták. Nem nyitnak az új és konzervatívabb dolgok felé, hiszen, ha valami egyszer működött, az valószínűleg a jövőben is működni fog. Nos, ez nem feltétlenül van így. Vannak olyan hétköznapi tevékenységek, amiket lehetne egyszerűbben, gyorsabban, kreatívabban és higiénikusabban megoldani.

Rengeteg olyan dologgal találkozunk életünk során, ami irritál minket. Arról pedig fogalmunk sincs, hogy ezek nagy része tulajdonképpen a mi hibánk, ugyanis nem rendeltetésszerűen használjuk az adott eszközöket. Képesek vagyunk meglepődni azon, hogy ami eddig az őrületbe kergetett, annak oka egyszerűen az, hogy rosszul csináltuk. Cikkünkben elhoztunk néhány példát arra, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket másképp is lehet csinálni.

A banán hámozása

A majmok már régóta tudják, hogyan kell meghámozni a banánt. Nos, nem a kiálló végénél kell kezdeni, mert akkor összenyomjuk a gyümölcsöt.

Tic Tac kiszedése a dobozából.

A műanyag fedélen van egy adagoló, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre egy darab cukorkát vegyünk ki a dobozból. Fordítsd fejjel lefelé, aztán oldalra és óvatosan nyisd ki a dobozt.

A lábasok, fazekak nyelén a lyuk.

A kép önmagáért beszél. Ugye, a te anyukád sem mondta, hogy ezt így kell csinálni?

Alufólia használata

Az alufóliával sokunknak meggyűlt már a baja, pedig csak egy kis figyelmet kellene fordítanunk a csomagolására. A mélyedésbe bele kell nyomni a fóliát, az pedig a helyén tartja a tekercset, így könnyen szakíthatsz akkora darabot a fóliából, amekkorát szeretnél.

Nyíl az üzemanyagszint mérő mellett.

Ez a nyilacska mutatja, hogy az autó melyik oldalán van a tanksapka. Így nem kell kiszállnod az autóból és megnézni, melyik oldalon van a tank, ha nem tudod vagy éppen elfelejtetted volna.

57-es szám a ketchup nyakán.

A számnál kell megütögetni a flakont, hogy a maradék ketchupot kijöjjön belőle.

A toll kupakján a kis lyuk.

A kis lyuk azért van a kupak tetején, hogyha valaki lenyeli ne fulladjon meg tőle, hanem azon keresztül is kapjon levegőt, amíg segítséghez jut.

Kormányfogás az autóban.

Régen azt tanították, hogy a kormányt 10 óra 10 percnél kell fogni. Ma már ez nem így van, az oktatók a 9 és 3 órát nevezik meg, mint praktikus kormányfogást, így ugyanis baleset esetén a légzsák nem löki az arcodba a kezedet.

Hamburger evés

Ezzel módszerrel biztosan nem potyognak ki a legjobb falatok a hamburgeredből.

A boros pohár helyes tartása.

Kínai ételdobozok

Ezekből a dobozokból nagyon nehéz enni, ugyanis magasak és keskenyek. De van egy trükk, ami megkönnyíti az étkezést. Nincs más teendőd, mint kihajtogatni a dobozt a képen látható módon. Jó étvágyat!

Spagetti főzés

Az ilyen merőkanál nemcsak arra jó, hogy biztosan elegendő mennyiségű spagettit főzz a szószodhoz, hanem a kanálban hagyva egyszerűen kiemelheted a fazékból a megfőtt tésztát.

Lágy sajt vágása

Felejtsd el a kést és használj fogselymet. Vékony és valóban esztétikus szeleteket vághatsz a legpuhább sajtból is.

Sütemények vágása

Ha már fogselyem, akkor a sütik szeletésénél is nagy hasznát veheted.

Üdítős vagy sörös doboz kinyitása.

Ahelyett, hogy a körmöd beletörne a nyitóba, használd az üvegnyitót, amivel a sörös üvegek is nyithatók.

Italos üveg gyorsabb lehűtése.

Nedvesíts be egy papírtörlőt és tekerd bele a lehűteni kívánt italt, majd tedd a fagyasztóba 5-10 percre. Ennyi az egész.

A hátizsák helyes viselése.

Pizza evés közben így tartsd helyesen a szelet pizzát.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...