KeződoldalÉrdekességek18 film, ami hemzseg a bakiktól, mégsem szúr szemet sok embernek

18 film, ami hemzseg a bakiktól, mégsem szúr szemet sok embernek

-

A pszichológiában létezik egy kifejezés, mely a figyelmetlenségi vakság nevet viseli. Ez azt jelenti, hogy hiába nézünk valamire, agyunk egyszerűen képtelen megjegyezni és rögzíteni a látványt. Ez a jelenség tökéletesen megfigyelhető akkor, mikor filmet nézünk. Előfordul, hogy észrevesszük a benne található hibát, ám mint mondtuk agyunk képtelen felfogni ezért olyan, mintha teljesen elkerülte volna a figyelmünket. A szemfüles nézők agya és szeme már kiéleződött az ilyenekre, ezért ők kapásból ki tudják szúrni, hogy mi a bibi a jelenetekben. Legyen szó egy belógott kameráról, egy rossz visszatükröződésről, képkockák köti különbségekről és a többi. Mai posztunkban ilyeneket mutatunk be nektek.

1, Billy Madison – A dilidiák című filmben Adam Sandler egyszer csak felrántja a pólóját és előbukkan a mikrofon zsinórja.

2, A Galdiátor című filmben van egy jelenet, mikor Maximus leszúrja a másik embert, ám ebből a kameraállásból tökéletesen látszik, hogy a kard a férfi teste és karja között van.

3, A Balfékek című sorozat második évadának 12. epizódjában Annie arról beszél, hogy elfogytak a Skittles golyócskák, ám a szemfülesek kiszúrták, hogy az ősz hajú férfi mögött bizony ott fityeg egy tál Skittles.

4, A Johnny, a tökéletes című filmben a fiatal Robert Downey Jr. kétszer is elhajt ugyanazon ház mellett. Először 8:08-nál majd 8:18-nél. Egy Tanuló vezető táblával ellátott házat kell figyelnetek.

5, A Trója című filmben két lámát is húznak egymás után, holott ez az állat akkoriban még nem is élt ezen a vidéken.

6, A Beverly Hills-i zsaru-ban az egyik autósüldözés során tökéletesen lehet látni, hogy az autóban ott fityeg egy hatalmas kamera.

7, A Szürke ötven árnyalata című filmben Ana nem tudja eldönteni, hogy elől vagy hátul kulcsolja össze a kezét, ezért képkockánként változik annak helyzete. Eleinte hátrateszi a kezét, majd előre, megint hátra és újra előre.

8, Úgy tűnik a Kate és Leopold című filmben varázs liftek vannak, ugyanis Darci nem a hívógombot nyomta meg, hanem az amelletti üres területet. Nézzétek csak:

Magic elevator in Kate & Leopold from r/MovieMistakes

9, A Boszorkányváros című filmben Gwen Piper a bankkártya rossz felét húzza le fizetés során.

10, A Family Guy című sorozatban az egyik pillanatban még két részre van osztva a konyha ablaka, a következőben meg már négyre.

11, A Megbocsátasz valaha? című film 1991-ben játszódik ennek ellenére a könyvesboltban mégis látható Charles Bukowski – Ponyva című könyve, ami csak 1994-ben jelent meg.

12, A lény című film egyik jelenetében tökéletesen lehet látni a mikrofont, amit a színészek feje fölé tartanak.

13, A Becstelen brigantyk című filmben Aldo Raine hadnagy különleges kitűzőt visel a gallérján, ami valójában az amerikai hadsereg különleges erejének a szimbóluma, de azt csak 1952-ben hozták létre. A film ezzel szemben a második világháború idején játszódik, ami köztudott, hogy 1939-1945-ig tartott.

14, Az élet önmagammal című film 2014-ben játszódik ám Miles (Paul Rudd) mégis egy iPhone X telefonnal készít szelfit, amit csak 2017-ben hoztak forgalomba.

15, A Trisztán és Izolda című filmben Lord Marke azt mondja, hogy ma telihold van, ám a következő képkockánál egy fogyó holdat vélhetünk felfedezni.

16, A Django elszabadul című filmben Stephen leellenőrzi a csekket ám az egyik képkockán 68 a másik 65 dollár látható. Ez csak valami varázslat lehet.

17, A Bohém rapszódia című filmben tökéletesen lehet látni, hogy a fiúk úgy kezdenek el kaja csatázni, hogy a pulton hemzseg a sok étel, erre a következő jelenetben már nincs ott semmi.

in Bohemian Rhapsody (2018) we see the table where Brian and John are eating is full of dishes and in the next scene we see the dishes are gone from r/MovieMistakes

18, A Pókember: Hazatérés-ben a Staten Island felé tartó komp alsó szintjén autók és motorok állnak holott ezeket tilos rajta szállítani.

Ti is kiszúrtátok ezeket a bakikat?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...