KeződoldalÉrdekességek18 legtöbbször használt csók, de a pontos jelentésükkel sokan nincsenek tisztában.

18 legtöbbször használt csók, de a pontos jelentésükkel sokan nincsenek tisztában.

-

Tudtad, hogy akár 100 féleképpen is lehet csókolni és mindegyik mást fejezhet ki? A csókolózás egyfajta művészet, melynek legkiválóbb mesterei is, folyamatosan fejlesztik a különböző technikákat. Sheril Kirshenbaum a “A csókok tudománya” című könyvéből nagyon sok mindenre magyarázatot kaphatsz. Most bemutatjuk a leggyakrabban használt 18 féle csók jelentését.

Francia csók.

A párok legkedveltebb csókja, mert ez a legszenvedélyesebb. Olyan kapcsolatban van jelen, ahol a szenvedély fennáll. A partnerek egy bizonyos kényszert éreznek, hogy így csókolhassanak.

Gyors csók.

Nyilvánosan is használható csók, ami miatt senki sem fog bámulni titeket. Zárt ajkakkal adjunk puszit párunk ajkára. Általában azok között az emberek között van, akik már hosszú idő óta alkotnak egy párt.

Puszi az arcra.

Legtöbb esetben köszönést szimbolizálja, a kézfogást is helyettesíti. Ha hosszúra sikeredik, akkor a jövőben több szenvedélyes csókot eredményezhet. Általában ezzel a csókkal emlékezteti az ember a párját, hogy szereti.

Puszi küldése.

A puszi küldése az odaadás és a szeretetteljes beszélgetésnek a kimutatása. Flörtölést is jelent.

Zár csók.

Ezt a típusú csókot elköszönésnél szokták használni, amikor az ember siet, és nincs idő bonyolultabb pusziszkodásba fogni.

Angyal csók.

A legtisztább és legígéretesebb módja az érzéseink kifejezésének. A bizalom jele is lehet.

Orr csók.

Az orr-csók nagyon vonzza a partner figyelmét, ami mindig megmosolyogtatja az embert. Jó bocsánatkérő módszer, anélkül, hogy bármit is mondanál.

Homlokcsók.

Az anya csóknak is ismert puszi, hiszen pontosan olyan, mintha az édesanyánk adna nekünk puszit. A párunk a figyelmét és odaadását tanúsítja még ezzel a csókkal.

A fülcsók.

A fül a legérzékenyebb szervek közé tartozik. Ezek a csókok sok ember számára csiklandósak lehetnek, ezért nevetjük el magunkat.

Fül harapás.

Az intimitást kifejező csók, ugyanis a legtöbb embernek ez egy erogén zóna. Nagyon romantikus csók, ami a fizikai kontaktust előzheti meg.

Kézre adott csók.
Legősibb csók, a tiszteletet és csodálat kifejezésére.

Régen a férfiak csak akkor adhattak egy nőnek kézcsókot, ha az fiatalabb volt a férfitól. Ha esetleg egy férfi meg akarta csókolni egy nő kezét, térdre kellett ereszkednie.

Nyakra adott csók.

A nyak egy nagyon érzékeny testrész. Általában a fizikai kontaktust előzi meg. Azoknak az embereknek a csókja, akiknek mély érzelmeik vannak egymás iránt.

Vámpír csók.

Ez a csókfajta egy kis emlékeztető, azoknak, akik a környezetünkben vannak, hogy a személy már foglalt.

Egyajkú csók.

Ilyenkor a fél csak az egyik ajkát használja (az alsó vagy felső). Ez a boldog párkapcsolatban élő emberek csókja, akik őszintén, tiszta szívből szeretik egymást.

Eszkimó puszi.

A szeretet kinyilvánítás egyik formája.Ennél a csóknál a párok egymás orrát dörzsölik.
Az eszkimók azért csinálták ezt, hogy elkerüljék az ajkuk összefagyását. Sőt egyes afrikai országokban ez a kézfogás jele is lehet.

Alsó ajak harapás.

A francia csók egy formája, itt az egyik fél gyengéden megharapja a másik fél ajkát. Ez a fajta csók egy bensőséges szenvedélyről szól, ami bármikor a felszínre törhet.

Vákuum csók.

Rendkívül erős csók, ami rengeteg erőfeszítést igényel, ez egy különös de kellemes fáradságot hagy maga után.

Testi kapcsolat.

Az egyik legkiegyensúlyozottabb csók. Erős és szenvedélyes, amit találkozásnál és elbúcsúzásnál használnak. Ha nyilvános helyen így csókolózol a pároddal, az emberek nem fognak zavarba jönni. Fontos, hogy a testetek közel legyen egymáshoz.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...