KeződoldalÉrdekességek18 példa mutatja, hogy a világmárkák termékei teljesen másképp néznek ki Japánban!

18 példa mutatja, hogy a világmárkák termékei teljesen másképp néznek ki Japánban!

-

A világ kétségtelenül legfuturisztikusabb országának polcain minden megtalálható, a legtöbb kedvelt termék országon belül készül és a lakosok is elkötelezettek a helyi termékek vásárlására/fogyasztására.

Szép gesztus, gondoljuk mi egyszerű halandók… Ám az országban letelepedni kívánó nemzetközi vállalatoknak cseppet sem jó hír ez, hiszen ahhoz, hogy egy szeletkét kapjanak a japán fogyasztókból meg kell találniuk a szívükhöz vezető ‘utat’.

A felkelő nap országában semmilyen téren nem a nyugati kultúrára jellemző ízlés uralkodik, ezért még a leghíresebb világmárkáknak is le kell térdelniük a közakarat és a japánok szabályai előtt.
Ezen okból kifolyólag fordulhat az elő, hogy a japán piacra még a globális top 10-be tartozó cégek is hajlandóak az átlagostól teljesen különböző termékekkel előállni.

Nem hiszed? Megmutatjuk neked!
Íme 18 ismert termék, ami teljesen máshogy fest Japánban, mint ahogy mi azt megszokhattuk!

Az IKEA pink és fekete hot-doggal csábítja vevőit!

Japánban a népszerű Rexona dezodorok a Rexena nevet viselik.

Még a Starbucksnak is meg van szabva, hogy csak az adott városképbe illő üzletet nyithat!

Hamburgerzsemle helyett tömörített rizsburgert kínálnak a japán McDonald’s-ban.

Sok mini üzletünk van, a nagyvárosok még Mini Mcdonald’s-al is büszkélkedhetnek!

A hőségtől rendkívül szenvedő japán emberek számára a Coca-Cola kiadta az ital fagyasztott változatát!

Jajj annak, aki a japán Starbucks-ok bármelyikébe betér! Ugyanis ilyen csodálatos bögrék és kulacsok lapulnak ott!

A Häagen-Dazs fagylalt márka olyan ízű desszerteket készít kifejezetten az ország számára, amelyeket csak Japán lakói tudnak értékelni: egy közülük az azuki babos(!) fagyi!

A Burger King színes hamburgerekkel próbálja becsalogatni a kifinomult japán közönséget!

Japánban a Starbucks-ok nagy része közvetlenül a könyvesboltokban található: válassza ki kedvenc könyvét vagy folyóiratát, és megvásárlása nélkül olvasson egy csésze kávé mellet.

A japán KitKat nemcsak a több tucat különböző ízzel, hanem olyan csomagolással is kedveskedik a vásárlóknak, amelyekből -a gyártó utasításainak megfelelően- különböző origamik elkészítését is garantálja.

Csak Japánban vásárolható olyan vadonatúj, tiszta fehér Converse tornacipő, amit az üzletben biztosított eszközökkel mindenki magának dekorálhat!

Az országban eladott iPhone készülékekben nem lehet kikapcsolni a kamera hangját, ezzel kívánják elkerülni a lesifotók elkészülését!

Tokióban vannak olyan kávézók, ahol nem csak ülni, hanem feküdni/pihengetni is lehet a csésze kávé elfogyasztása közben!

Japánban kapható olyan hamburger, melybe KitKat csoki is kerül feltétként! Furcsa kombináció, de állítólag mennyei!

KFC sült csirke+karácsony = hagyomány

Az 1970-es években, Japán első KFC éttermének vezetője, Takeshi Okawara egy nemzeti tévécsatornának adott interjújában arra a kérdésre, hogy karácsonykor nyugaton esznek-e sült csirkét, azt válaszolta, persze ez teljesen megszokott!
Ez a trükk egy olyan hagyomány kezdetét jelentette, amely évről évre decemberben rohamos keresletet generál a KFC termékek iránt.

Az ország összes Strabucks-jában kapható Matcha porral ízesített fagylalt!

Nem csak kis és nagy dobozos söröket árulnak a boltokban, hanem miniket is, amiknek űrtartalma egy kortynyi szinte, pontosan 135 ml.

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is azt!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...