KeződoldalEmberek19 kellemetlen tény, amit ha elolvasol egészen máshogy fogsz tekinteni a világra

19 kellemetlen tény, amit ha elolvasol egészen máshogy fogsz tekinteni a világra

-

Vannak olyan tények a nagyvilágban, melyek a történelem során maradtak ránk, például, hogy a kutyák “emberi” életkorát úgy lehet kiszámolni, ha életévük számát megszorzod héttel. Nos, el kell, hogy keserítsünk mindenkit, aki hitt ebben a legendában, de ez a mítosz a 13. századból maradt fenn. Tanulmányok szerint az emberek hajlamosak olyan dolgokban hinni, amiről el tudják képzelni, hogy a mostani világban megtörténhet, például, hogy Sherlock Holmes egy valós személy volt. Ezzel szemben rengetegen úgy gondolják, hogy az egykori brit miniszterelnök, Winston Churchill csak egy legenda és ő nem is létezett.

Mostani cikkünkben több tanulmány érdekességeit szedtük össze, mely az emberről és az őt körülvevő világról szólnak.

1, Székletbaktériumok kerülhetnek a fogkefére, ha a WC lehúzásakor nem csukod le az ülőke fedelét.

2, A széklet 10 réteg jó minőségű WC papíron is átüthet, ezért fontos, hogy ne felejts el kezet mosni WC használat után.

3, Egy emberi embriónak legelőször a végbélnyílása, majd a szája fejlődik ki.

4, Az orrban és a nevetőráncban kialakuló pattanások nagyon veszélyesek lehetnek az egészségre. A tudósok ezt a zónát a halál háromszögének hívják, mivel az erek közvetlenül kapcsolódnak az agyhoz, amelyen keresztül a fertőzés gyorsan elterjedhet.

5, A parfüm fő alkotóeleme az ambergris, ami konyhanyelven a nagy ámbráscet ürüléke. A legelképesztőbb, hogy már-már arany árban mérik a bélterméket.

6, A boltban található kozmetikai minták olyan patogén baktériumokat tartalmaznak, melyek szem- és bőrfertőzéseket idézhetek elő, ezért nagyon kell velük vigyázni.

7, A britek évente 99 ezer liter sört fogyasztanak el, ugyanis az ital beleivódik a bajszukba és a szakállukba.

8, A rap csaták nem új keletű dolgok, ugyanis a sértő rímű versek “dobálása” nagyon népszerű volt az 5. és a 16. században Angliában és Skóciában.

9, 2008-ban egy kutatás szerint a brit tinik fele úgy gondolta, hogy Sherlock Holmes egy valóban létező személy volt, míg Winston Churchillt kitalált személynek tartották.

10, Az emberek 50-60 ées korukra elveszítik ízlelőbimbóik felét.

11, A szabadtéri medencék vize átlagosan 75 liter vizelet tartalmaz.

12, Az emberi testben ugyanannyi baktérium található, mint amennyi sejt, melynek száma körülbelül 10 trillióra tehető.

13, Az az ember, aki rendszeresen kávézik, évente akár 140 ezer rovart is megihat, ám ezek többsége teljesen ártalmatlan.

14, Az Everest tetején kb. 250 hegymászó holteste hever, akik a csúcstámadás következtében veszítették életüket. A veszélyes lejtők miatt, nem lehet őket lehozni a hegyről. Néhányuk viszont útmutatóként szolgálnak, ugyanis a testek holléte azt is meghatározza, hogy a többi hegymászó milyen magasra mászott.

15, Annak ellenére, hogy a macskák egy bizonyos toxoplazma mikrobák hordozói, melyek agykárosodáshoz vezethetnek az embereknél, az efféle problémák kialakulása nagyon kevés eséllyel fordul elő.

16, A kölyökkutyák szeretik a nyikorgó, sípoló játékokat, mert hangjuk emlékezteti őket az elpusztított zsákmányokra.

17, Az ember testben található vérmennyiség teljes kiszívásához 1,1 millió szúnyogra lenn szükséges.

18, A lazacok csak heti egyszer kakilnak, mert nagyon lassan emésztik meg az elfogyasztott élelmiszereket.

19, Egy koala baba első hónapjaiban édesanyja ürülékét eszi, ugyanis csak így tanulják meg, hogyan kell megemészteni az eukaliptuszt.

Volt olyan a felsoroltak közül, melyről nem volt tudomásod?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...