KeződoldalEmberek20+ család, akiknél a gének nagyon furcsa módon fonódtak össze

20+ család, akiknél a gének nagyon furcsa módon fonódtak össze

-

A genetika csodákra képes. Egy olyan tudomány, ami szinte teljesen kiszámíthatatlan. Nehéz megmondani, hogy a születendő gyermek kire fog ütni. A statisztikák szerint az első szülött gyermek inkább az apjára hasonlít, a második pedig az anyjára. Szóval, amikor valamiért a gyerekeinkkel veszekszünk, akkor jusson eszünkbe, hogy melyikőjük kire hasonlít. Egyébként állítólag egyes tulajdonságok 7 generáción keresztül öröklődhetnek. Szóval lehet, hogy lesz egy olyan anyajegyünk a hátunk közepén, amilyen az ükapánknak volt.

Vannak olyan családok, ahol a genetika teljesen abszurd dolgokat hozott létre. Na persze, most nem egy hatkezű, négylábú emberre kell gondolni. Szimplán csak olyan tulajdonságok ütöttek ki egyes gyermekeken, amik biztos okoztak fejtörést a szülőknek. Bízzunk benne, hogy nem a postás tehet róla, hogy ennyire különbözőek lettek a gyerekek.

Nézzünk egy válogatást arról, amely bizonyítja, hogy a genetika mennyire kiszámíthatatlan.

Egy a millióhoz annak az esélye, hogy egy afro-amerikai nő fehér bőrű gyerekeket szüljön. Katherine Howart esete még ennél is egyedibb. Neki sikerült ezt kétszer is véghezvinni…

1:17.000-hez az esélye annak, hogy egy gyermek albínó legyen. Rosemary és Christina Alubankudi ezen felül még ikrek is. Ennek az esélyét számban kifejezni? Inkább a lottó ötös…

Érdekes egy család ugye? Két ikerpár, melyből egyik színes bőrű míg a másik albínó.

Brit édesanya és jamaicai édesapa. Így lett Milo és Oscar, akik testvérek, pedig nagyon különböznek egymástól.

Oscar és az édesapja…

Olasz édesanya és ír édesapa gyermekei. Kitalálod ki-kire ütött?

Színes bőrű ember szőke hajjal. Nagyon ritka. Az édesanya ősei több nemzetiségből származtak. A képen egy testvérpár látható.

A jelenség neve heterokrómia. Nagyon különleges szempár ugye?

Nagyon jó géneket örököltek a lányok. Holland apától és surinamei anyától.

Gabriel és Adonis egy testvérpár, akinek édesanyja haiti, míg édesapja belga származású.

A kislány ősei között mexikói, spanyol, német, portugál, francia, afro-amerikai és kreol is van. Ettől ilyen különleges.

5 éves kislány és az ő 88 éves nagymamija.

“A nagymamám 1904-ben született, a lányom pedig 2004-ben. Mindketten 12 éves korukban levágták a hajukat. Így néznek ki a copfok ma.”

Emlékeztek erre a kislányra? Biztos láttátok már az interneten… Mémmé avatták. A bal oldali képen az édesanyja látható. Hasonlítanak ugye?

Ez a néni 2018-ban ünnepelte a 105. születésnapját. 1913-ban született. Unokái is a képen vannak, akik hozzá képest 100 évvel később születtek.

Apa és fia…

Ikrek, akik ikerpárhoz mentek feleségül és mindenkinek ikrei születtek…huhh

Ennek a norvég családnak jó génjei vannak… mindenki vörös.

Különleges ikerpár

Ismét egy “apa és fia”. Nagy a különbség.

Le sem tagadhatnák egymást.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el