KeződoldalÉrdekességek20 dolog a nagyvilágból, melynek valódi méretei mindenkit teljesen ledöbbentenek

20 dolog a nagyvilágból, melynek valódi méretei mindenkit teljesen ledöbbentenek

-

A történelem során mindig úgy próbálták a dolgok közti különbségeket szemléltetni, hogy egymás mellé tették őket, legyen szó állatról, emberről, tárgyról, szoborról…stb. Ez a mai napig sem változott, hisz nincs mindenkinek lehetősége hatalmas dolgokat szemügyre venni. Erre jó az internet, mivel ott rengeteg kép és videó van, melyek bemutatják, hogy egy átlagos ember méretéhez viszonyítva, mekkora lehet egy gőzmozdony, egy bálna uszonya, vagy épp mekkora a világ legveszélyesebb élőlénye és még sorolhatnánk. A jelenlegi posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek a tárgyak, élőlények közti hatalmas különbségeket. Valószínű jó pár kép téged is sokkolni fog, mert nem hitted volna, hogy valóban ekkora mérettel rendelkeznek.

1, Indiában van a bolygó legmagasabb szobra, mely az “Egység szobra” nevet kapta. Csak, hogy lássátok mekkora egy átlagos emberhez viszonyítva.

2, Ez egy oktobasszus, a világ legnagyobbnak titulált vonós hangszere, amit Jean-Baptiste Vuillaume francia származású hangszerész készített el.

3, Íme a bolygó legkisebbnek számító szájharmonikája, amin ugyanolyan szépen lehet játszani, mint egy normál méretűn.

4, Ez egy An–225 teherszállító repülőgép, aminek mérete minden képzeletet felülmúl.

5, A testvéremet közel sem lehet alacsony embernek mondani 190 centis magasságával, de ebben a hőlégballonban még ő is eltörpül.

6, Ha hiszed ha nem a képen a világ legveszélyesebb élőlénye látható az Irukandzsi medúza, mely egyetlen csípéssel mindenkivel képes végezni.

7, Ez a rózsabokor állítások és legendák szerint a világ legrégebbi növénye, mely kb. 1000 éves lehet. Nem véletlen, hogy a helyiek őrzik és védik, no meg elkerítik.

8, Csakhogy mindenki lássa, hogy egy pennyhez képest mekkora egy kolibrimadár tolla.

9, Egy Cane Corso fajtájú kutya, melynek méretei mindenkit teljesen megrémisztenek, holott rendkívül kedves és jámbor kutyák.

10, A barátnőm egy teljesen átlagos lány és vele szerettem volna szemléltetni, hogy mekkora is a háta mögött lévő gőzmozdony.

11, Így néz ki egy bölény címkézése és vérvizsgálata. Nézzétek mekkora csak a feje emellett a teljesen átlagos magasságú férfi mellett.

12, Soha nem tudtam, hogy mekkorák is pontosan a Clydesdale fajtájú lovak, míg nem találkoztam velük.

13, Így néz ki egy óceáni holdhal felnőtt korában és a születése után.

14, Egy oroszlán feje az ember fejéhez képest.

15, A kutyánk mérete a mini fajtájú kocsink mellett.

16, Egy bálnauszony az ember teljes csontváza mellett

17, Jean Bugatti az 1932-ben gyártott Bugatti Royale autó egyike mellett. Mekkora, te jó ég.

18, Gondoltad volna, hogy ekkora egy atomreaktor, miközben készítik?

19, Az Oroszlán sörényes medúza hossza a kék bálna méretéhez képest.

20, Most már tudjuk, hogy miért kapta a “Big Rock” nevet a Namíbiában lévő szikla. Megtalálod az embert a képen?

Gondoltátok volna, hogy ekkora eltérések vannak a világban?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...