KeződoldalÉrdekességek20 figyelemfelhívó összehasonlítás, ami új értelmet ad a világ dolgainak.

20 figyelemfelhívó összehasonlítás, ami új értelmet ad a világ dolgainak.

-

Az emberek csak akkor értenek meg bizonyos dolgokat, ha összehasonlítják azokat. Például mindenki tudja, ki is Dwayne Johnson, és sokan azt gondolják róla, hogy ő egy igazi hegyomlás, ám ha odaállítják két NBA játékos közé, akkor már egészen más értelmet nyernek a dolgok. Pontosan ugyanilyen még, hogy mindenki tisztában van a jégsapkák, és gleccserek olvadásával, ám csak akkor jönnek rá mekkora hatása van a globális felmelegedésnek, ha évtizedekkel ezelőtti és jelenlegi képeket mutatnak az Északi-sarkról. Mostani posztunkban olyan képeket hoztunk el, melyek bemutatják mekkora különbség van az emberek, tárgyak, állatok és egyéb dolgok között.

1, Ez a különbség az emberek és a kutyák színlátása között. Durva, hogy mi emberek mennyivel színesebben látjuk a világot, mint ők.

2, Ez a kép bemutatja mi a különbség a “Đà Nẵng” nevű város repterének dohányzó illetve nem dohányzó szobáinak mennyezete között.

3, Igazság szerint nem is különbözünk annyira a gorilláktól, mint gondoltuk. A bal oldali egy ember csontváza a jobb oldali pedig egy gorilláé.

4, Dwayne Johnson, aki első ránézésre egy hatalmas hegyomlásnak tűnik 196 centijével és 120 kilójával, így néz ki kettő NBA kosárlabdázó mellett. Azért van különbség.

5, Ekkora differencia van egy Main Coon fajtájú macska és egy hagyományos rövidszőrű cica között.

6, Így néz ki Seattle városa 15 perc leforgás után.

7, A bal oldali kép a cica befogadásának napján készült, míg a jobb egy hónappal később. Ég és föld a különbség. Mintha egy másik macska lenne.

8, A Japánban található Kiotó városában eltüntették az utcáról a vezetékeket és telefonkábeleket, így egészen más hangulata van az utcáknak.

9, Új-Zélandon van egy úgynevezett Szivárvány vízesés mely a leggyönyörűbb vízesések között van, ám a hurrikán ekkorát változtatott rajta.

10, Ez a nagy különbség egy ugyanakkora dioptriájú szemüveg és kontaktlencse között.

11, Így nézett ki egy M-es rövidnadrág 1990-ben és napjainkban. Mintha egy kicsit összement volna.

12, Berlin városa is óriási változáson ment át a fenti kép például 1890-ben készült az alsó pedig napjainkban.

13, Annak ellenére, hogy teljesen máshogy néznek ki, mindkét kötegben ugyanannyi pénz van, csak míg a fönti bankjegyeket néhány perce nyomtatták, addig az alsók már több ezer embernél jártak.

14, Ezért kell mindenből a minőségit megvenni. Ennyi a különbség egy olcsó tojás és egy minőségi tojás kinézete között.

15, Az ezüst tárgyak egy idő után befeketednek, ám, ha kipolírozzák őket egészen más megjelenésük lesz. Ugye ti is látjátok a különbséget?

16, Ez a hatalmas különbség egy vérszegénységben szenvedő és egy egészséges ember megjelenése között.

17, Itt látható mit csinál az óceán az ajtókilinccsel, ha annak közelében laksz.

18, Itt látható a bolti és a kerti paradicsom közti különbség.

19, Tökéletesen látszik a globális felmelegedés hatása. Nézzétek csak meg, hogy nézett ki az Északi-sarkvidék 103 évvel ezelőtt és napjainkban.

20, Még a Vatikánban is fellelhetőek az eltérések. Vegyük csak példának XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa trónját.

TI milyen példákat tudnátok még hozni?

Ezt is olvasd el