KeződoldalÉrdekességek20 izgalmas dolog a világból, amit nem tanítanak az iskolai tanórákon

20 izgalmas dolog a világból, amit nem tanítanak az iskolai tanórákon

-

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a világ telis-tele van meglepetésekkel. Bár nem juthatunk el mindenhova, az internet hatalmas előnye, hogy legalább fotókon láthatjuk a legcsodálatosabb helyeket és legérdekesebb dolgokat. Az utazók rengeteg fényképet készítenek, amiket közösségi oldalaikon meg is osztanak velünk. Így képzeletben már ott is találhatjuk magunkat az adott helyen. Amíg nem látjuk ezeket a fotókat, bizony hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy már semmin nem lepődünk meg. Pedig mindennap szolgál valami újjal, valami izgalmassal, érdekessel és extra dolgokkal.

Néhány évtizeddel ezelőtt még csak a személyes tapasztalatokból építkezhettünk, napjainkban azonban az internet nagyban hozzájárul ahhoz, hogy akár az otthonunkban, kedvenc fotelünkben ülve is új élményeket szerezhessünk vagy tanulhassunk. Egyre több minden válik hozzáférhetőbbé és szinte elveszünk az információk tengerében. Szörfölgetünk ide-oda az interneten és sokszor azt se tudjuk, mire kattintsunk rá, hiszen annyi minden kelti fel érdeklődésünket. Ezek az információk műveltségünk szintjét növelik, emellett pedig még jól is szórakozunk.

Marcus Aurelius oszlopa a barbárok fölötti győzelem tiszteletére épült, még 192-ben és a csatajeleneteket demonstrálja.

Ez a hegedű 1,5 millió dollárért kelt egy aukción. Értékét növeli, hogy tulajdonosa Wallace Hartley, hegedűművész volt, aki átélte a Titanic 1912-es tragédiáját. A hangszert a testéhez kötözte, hogy ne veszítse el azt, ami sikerült is neki.

Az emu tojása olyan, mint egy már megfestett húsvéti tojás.

A búvárok találtak rá erre az írógépre a Balti-tengerben, miközben halászhálókat gyűjtöttek.

A tasmániai (tasmán) ördögöt jól ismerjük a meséből, de az egyébként létező erszényes emlős más zseniális képességeket is rejteget magában azokon kívül, amiket a mesében láttunk.

A való életben egyáltalán nem hasonlít a mesebeli karakterre, ami talán nem is baj. Ez az állat sokkal aranyosabb, mint a rajzfilmben, emellett pedig biofluoreszcenciára képes. Azt még nem tudni, mi a célja ennek a képességnek, de az kétségtelen, hogy nem mindennapi.

A hím mandarin réce vagy kacsa csodálatos színekben pompázik, amivel magához vonzza a nőstényeket.

A pinagor vagy más néven verébhal a Jeges-tengerben él és ezt a példányt 1700 méteres mélységben fogták el. Ezek a halak megtalálhatók még az Atlanti-óceán északi részén és a Balti-tengeren is.

A sárkányfa azok közé a növények közé tartozik, amelyek a legrégebb óta élnek a Földön. A sárkányfa megtalálható a szubtrópusi területeken és a trópusokon, Afrikát és a Kanári-szigeteket is beleértve.

A szobrászok jól ismerték az emberi testet és annak izmait. Michelangelo “Mózes” szobra alá is támasztja ezt az állítást. A kisujj mozgatásában ez az izom vesz részt.

A Schönbrunni kastély kertészei semmit nem bíznak a véletlenre.

Íme Patrick, aki a világ legnagyobb vombatja.

Egy rendkívül izmos, kopasz csimpánz.

A tengeri csillagok sem egyformák.

A Mill Ends Park Portlandben, ami a világ legkisebb parkja.

Az Ayam Cemani fajtájú tyúknak mindene fekete, kívül-belül. Ennek a madárnak nemcsak a tolla és a bőre, hanem a csontjai és a belső szervei is, továbbá a tojásai is fekete színűek.

Egy nagyon ritka XVI. századi késkészlet, amelyen gravírozott zeneművek láthatók, amiket a vendégek az étkezés végén közösen énekeltek el.

Charles Duke, űrhajós 1972-ben egy út során egy fényképet hagyott a Holdon a családjáról.

Asperatus felhők Új-Zéland felett.

Látkép egy befagyott vízesés mögött.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...