KeződoldalÉrdekességek20 római császár, aki a modern technológiának köszönhetően kapott arcot

20 római császár, aki a modern technológiának köszönhetően kapott arcot

-

A Római Császárság, mint császári birodalom az ókori Róma harmadik korszaka, ami a királyságot és a köztársaságot váltotta fel. A császárság kora időszámításunk előtt 29-ben kezdődött és időszámításunk után 476-ig tartott. A császárkornak két nagyobb szakasza volt. Az egyik a principatus (I. e. 27–i. sz. 284), a másik pedig, a dominatus (284–476) kora.

A római császárok nevét mindannyian ismerjük történelmi tanulmányainkból, de talán egyikünk sem tudna arcot is párosítani a névhez. Sem a történelem könyvekből, sem máshonnan nem emlékszünk a császárok arcaira, ami egyáltalán nem meglepő. Hogy miért? Azért, mert leginkább csak mellszobraikat láthattuk, amik annyira ütött-kopottak, hogy az uralkodók arca szinte teljesen eltűnt róluk.

Napjainkban viszont, már ez sem okozhat problémát, hiszen a körvonalak alapján és a modern technológiának hála pillanatok alatt arcot adhatunk ezeknek a neves uralkodóknak.

Augustus

Claudius

Nero

Caligula

Tiberius

Galba

Otho

Vitellius

Vespasianus

Titus

Domitianus

Traianus

Hadrianus

Antoninus Pius

Lucius Verus

Marcus Aurelius

Commodus

Didius Iulianus

Geta

Valerianus

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...