KeződoldalEmberek200 millióból egy! - A hármas ikrek természetes úton fogantak és teljesen...

200 millióból egy! – A hármas ikrek természetes úton fogantak és teljesen azonos génekkel rendelkeznek

-

Az ikerterhesség nem ritka jelenség, főleg azoknál a pároknál, akiknél a lombikprogram keretein belül fogan meg a baba. A világtörténelemben voltak már kettes-, hármas-, ötös-és hatosikrek is. Bár a szülőknek sokkal több dolguk van az ikrek körül, mint azoknak, akiknek egyszerre csak egy gyermeket kell nevelniük. Akinek van gyermeke, az pontosan tudja, hogy egy picivel sem könnyű az élet, nemhogy akkor, amikor ikrek születnek.

Becky története is terhességével kezdődött. 2014-ben a nőnek és férjének volt már egy hároméves kislánya és bővíteni szerették volna családjukat. A fiatal nő nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy gyermeket vár. Legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy három szív dobog majd méhében. Az ultrahang-vizsgálat alatt Becky megdöbbent, amikor az orvos tudatta vele, hogy bizony három emberke növekszik benne. Először megijedt egy kicsit, hiszen egy babára készültek férjével, de aztán elöntötte őket a boldogság.

Becky és férje családjában sem voltak ikrek ezelőtt, így nagy volt a meglepetés, amikor a doki bejelentette, hogy hármasikreket várnak. Roman, Rohan és Rocco a terhesség 31. hetében látták meg a napvilágot, kilenc héttel a kiírt időpont előtt. A fiúk súlya nagyon kicsi volt, a legkisebb gyermek mindössze másfél kilogrammot nyomott. A jó hír viszont az volt, hogy mindannyian egészségek voltak.

Az ikerterhességekben természetesen semmi furcsa nincs, viszont a három kisfiúnál kivételes helyzet alakult ki. Az orvosok szerint az ikrek teljesen egyformák. Bár furcsán hangzik, de az újszülött babák, még ikrek esetében sem teljesen azonosak. Az orvosok speciális vizsgálatokat végeztek, amelyekből kiderült, hogy a kicsik azonos génekkel rendelkeznek.Ez olyan ritka, mint a fehér holló, ugyanis 200 millió esetből csak egyszer fordul elő, hogy a gének teljesen azonosak.

Nagyon sokáig csak Becky tudta megkülönböztetni gyermekeit, méghozzá az anyajegyeik alapján. A kívülállók számára a különbség gyakorlatilag teljesen láthatatlan volt.

Öt év telt el a fiúk megszületése óta és Becky élete hatalmas fordulatot vett. Elvált férjétől és egyedül neveli négy gyermekét. Volt férje anyagilag támogatja őket, de Becky-nek csak nyolcéves kislánya segít öccsei gondozásában.

Roman, Rohan és Rocco ikrek lévén nagyon hasonlítanak egymásra, de ahogy cserepednek, könnyebb megkülönböztetni őket. Most már nemcsak Becky-nek sikerül ez, hanem a család többi tagjának is. A különbségek az évek alatt egyre jobban láthatóvá váltak.

Így néznek ki az ikrek most, öt évesen.

Néhány hónaposan teljesen egyformák voltak.

Senki sem tudja megkülönböztetni őket.

“Amikor újszülöttek voltak, elég nehéz volt megmondani, melyik melyik. De soha nem kevertem őket össze. Mindegyiküknek vannak sötét anyajegyei, de Romané kissé sötétebb, mint testvéreié. És Rohannak is van egy anyajegy a lábán” – mondta Becky.

Még az arckifejezésük is ugyanolyan volt.

DNS-tesztet kellett végezni, hogy megállapítsák, a gyerekek génjei azonosak-e.

A vizsgálat meglepő eredményt hozott, ugyanis a fiúk génjei teljesen azonosak voltak.

Ma már könnyebb különbséget tenni.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...